Rode kleurinspiratie

rood coll tekst

Rood is een energieke, fysieke kleur. Deze kleur is besluitvaardig en wilskrachtig. Als persoonlijkheid maakt deze kleur jou enthousiast, actief, dominant, motiveert anderen. Rood is voor doeners.

Als je deze kleur nooit draagt of nooit hebt gedragen, vraag je je dan af:
Ben je gelukkig in je dagelijks leven? Ontbreekt het je aan motivatie, doorzettingsvermogen en energie om voortgang te boeken?

Rood is een Leider, vasthoudend en laat je opkomen voor je rechten. Deze kleur is creatief, dynamisch en volharding.

Rood is de kleur van de wortelchakra  Muladhara, die zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de aarde blijven staan. Dit chakra helpt je gronden en staat voor de levenswil.
Nog meer rood is vuur en ambitie, adrenaline en wilskracht en onvermoeibare energie.

Rood blijft graag in beweging. Rood komt graag op de eerste plaats. Rood is moed. Rood waarschuwt voor gevaar. Rood is praktisch. Rood lummelt niet graag rond.

Rood is hartstochtelijk, zowel in liefde als in haat. Rood is liefde en seksualiteit.

De kleur rood die ik hier deel gaat richting Cerise. Kersenrood is een diepe, volle kleur die je aanmoedigt je leven optimaal te leven en de kleur van vrouwelijkheid, rijpheid, vriendelijkheid, want Cerise is de vrouw die het heeft en weet dat ze het heeft… en alle anderen weten dat ze het heeft. Cerise leeft een bijzonder leven. Het kan je hart openen en laat je naar je hartenwensen luisteren.

Geef je dromen een kans

Eet een paar kersen en verander jezelf van gewoon naar buitengewoon. Wees bijzonder.
Koop vandaag een paar kersen, proef hun zoetheid en maak een lijst van bijzonder dingen, die je volgend jaar wilt doen. Ga een verbintenis aan om een buitengewoon leven te leiden. Volg je dromen, tenminste geef het een kans. Wanneer je een kans pakt leer en groei je, en ontwikkel je jezelf. Dus geef jezelf toestemming om te ontdekken en een ongelooflijk avontuur aan te gaan. Vandaag is de dag om te beginnen. Zeg: ‘Goddelijke intelligentie, geef me alstublieft de moed om bijzonder te worden en laat me mijn dromen, doelen en wensen werkelijkheid laten worden’.

Bronnen: Thelma van der Werff, Inna Segal, Pythia en Pinterest