Runen Raadsels

Word met deze inwijdingsweg zelf een Vitki of Runenmeester

Runen collage

Runen zul je vinden
Magische tekens
Goed, sterk en machtig
Die door de heer der magie zijn gekozen
Door de voorzienige Goden geschapen
En door de Opperste Wijze gekerfd.

(Edda: Runenzang van Odin)

 Odin, die door de lucht rijdt op zijn achtbenige paard Sleipnir, begeleid door een wolf Fenrir, is Oppergod van de Noorse mythologie. In een van de verhalen hing hij 9 dagen en nachten zonder eten of drinken aan zijn eigen speer gespiest aan een reusachtige wereldboom Yggdrasil. Hij verdroeg deze kwelling om voor zijn volk de kennis van de runen te verkrijgen.

De Runen is een eeuwenoud Orakel dat al in 1300 v. Chr. bestond. Vanaf de tweede eeuw v.Chr. werden runen gebruikt om de toekomst te voorspellen, te genezen, het weer te beïnvloeden en bescherming te krijgen. De oude Runen Meesters gebruikte Runen en Toverspreuken om het weer, de oogst, de liefde en de gezondheid mee te beïnvloeden.
Runen werden gegraveerd in zwaarden om de krijgsheer meer kracht te verlenen en op amuletten gedragen om liefde, voorspoed en geluk aan te trekken.

Een aantal jaren geleden heb ik vele workshops met mijn Runenkennis gegeven en ik voelde dat ik me weer eens moest verbinden en dat is een mooie cursus geworden vol, magie, oude- en nieuwe kennis en heel veel creativiteit met daarbij extra aandacht voor de magische vrouwenrunen.
In deze opleiding stappen we uitgebreid in de wereld van Runen en in de Rune zelf. Je maakt je eigen runen set en rune bescherm amulet, bindrunen en er is ook aandacht voor Heksenrunen en runen verbinden met Tarot.

Deze inwijdingsweg duurt 6 individuele lessen van ruim 2 uur, dus met persoonlijke aandacht, en is inclusief versnaperingen en materiaal op aanvraag

Afbeeldingen: runen, heksenrunen, viking rune, makers onbekend