Runen Raadsels

Leer de Runen lezen en ontwikkel je vrouwelijke intuitie en wijsheid.

Runen collage

Runen zul je vinden
Magische tekens
Goed, sterk en machtig
Die door de heer der magie zijn gekozen
Door de voorzienige Goden geschapen
En door de Opperste Wijze gekerfd.

(Edda: Runenzang van Odin)

 Odin, die door de lucht rijdt op zijn achtbenige paard Sleipnir, begeleid door een wolf Fenrir, is Oppergod van de Noorse mythologie. In een van de verhalen hing hij 9 dagen en nachten zonder eten of drinken aan zijn eigen speer gespiest aan een reusachtige wereldboom Yggdrasil. Hij verdroeg deze kwelling om voor zijn volk de kennis van de runen te verkrijgen.

De Runen is een eeuwenoud Orakel dat al in 1300 v. Chr. bestond. Vanaf de tweede eeuw v.Chr. werden runen gebruikt om de toekomst te voorspellen, te genezen, het weer te beïnvloeden en bescherming te krijgen. De oude Runen Meesters gebruikte Runen en Toverspreuken om het weer, de oogst, de liefde en de gezondheid mee te beïnvloeden.
Runen werden gegraveerd in zwaarden om de krijgsheer meer kracht te verlenen en op amuletten gedragen om liefde, voorspoed en geluk aan te trekken.

Een aantal jaren geleden heb ik vele workshops met mijn Runenkennis gegeven en ik voelde dat ik me weer eens moest verbinden en dat is een mooie cursus geworden gebaseerd op de Angelsaksiche Runen.

De Anglofriese runen of Angelsaksische runen zijn een verzameling runen die hun naam danken aan hun speciale ontstaansachtergrond.
Deze Angelsaksische vorm van het Futhark heet Futhork.

In de vijfde en zesde eeuw vestigden Angelse en Saksische stammen zich in de Nederlandse kuststrook op hun weg naar Brittannië. Een deel van de Angelen en Saksen bleef in Friesland en vermengde zich met de oorspronkelijke bevolking. Ondanks hun gelijke Germaanse achtergrond waren er wel culturele verschillen zoals de vorm en inhoud van hun fuþark (of futhark): het Oudgermaanse “alfabet”. 

Je leert over de oorsprong en deze runen met de bijbehorenden rituelen vol, magie, oude- en nieuwe kennis en heel veel creativiteit met daarbij extra aandacht voor de magische vrouwenrunen.
We stappen uitgebreid in de wereld van Runen en in de Rune zelf. Je maakt je eigen runen set en rune bescherm amulet, bindrunen en er is ook aandacht voor Heksenrunen en runen verbinden met Tarot.

Deze inwijdingsweg duurt 5 individuele lessen van ruim 2 uur, dus met persoonlijke aandacht, en is inclusief versnaperingen en materiaal op aanvraag.
Doe je de heksenopleiding?  Daarin komen zeker een goede basis over Runen aan bod.

Afbeeldingen: runen, heksenrunen, viking rune van mijzelf en  onbekende makers.