Vier de seizoenen, natuurlijk lekker in je vel.

seizoenen workshop

. . .  en kom in je element. 

Ik doe de deur open. De betoverende gast van verre schrijdt binnen. In haar handen de gaven – gaven van uren en verziende momenten, gaven van ochtend en avond, gaven van lente en zomer, de gave van herfst en van winter. Ze moet alle hemelen hebben afgezocht voor zulke zeldzame geschenken. — Abbie Graham

Wat is de energie van de seizoenen in een notendop.

De Lente is het seizoen van de energie: nieuw, fris en vol beloften. Deze tijd voelt vaak als een nieuw begin. In de zomer groeit de natuur, het is tijd van warmte en energie. En van inspiratie. De herfst is vergelijkbaar met de schemering op een dag. Het is tijd om te oogsten, om de balans op te maken en daar lessen uit te trekken. Het is tijd van aandacht en acceptatie. De winter kun je vergelijken met de nacht. Het is het seizoen van afscheid nemen en van het opruimen van materiële en immateriële overbodigheden. Sommige dieren houden in deze periode een winterslaap om tot rust te komen en hun energie te laten terugkeren. Zo kun jij de winter ook kunnen beschouwen: als een periode om binnen te zitten en letterlijk tot “inkeer” te komen.

Seizoenen Workshops

Met deze magisch creatieve workshops komen wij in ons element door de seizoenen te vieren en dit in en om ons te beleven.
Er zijn er uiteraard vier met hun eigen thema:

81679d450cafc7abbdabfa06ea861b51We vieren de Lente! Om ons heen verschijnen nieuwe plantjes uit de vruchtbare grond. Na de sneeuwklokjes zie je de krokussen, narcissen en hyacinten om je heen, de eerste blaadjes komen aan de bomen en alles lijkt te trillen van opwinding. De donkere dagen zijn voorbij en je kunt het eerste nieuwe leven eindelijk zien.
Kun je deze energie vooral voelen? Waarin zou je dit neer willen zetten? Wat kun jij doen om je wensen een goede start, een vruchtbare bodem mee te geven? Dit is de tijd om de laatste resten oude energie los te laten en de voorwaarden te scheppen voor een goede oogst.

4161ac02cebfbf2c6f89921f4c2d9429We vieren de Zomer! De natuur heeft naar dit moment toegeleefd. De bloemen zijn op hun mooist en wij kunnen nog even van hun bloeiende pracht genieten voor ze al hun energie weer stoppen in het maken van de zaadjes voor volgend jaar.
Vanaf nu zorgt de warmte van de zomer ervoor dat de oogst rijpt. In deze zonnige tijd staan we even stil en kijken naar binnen en om ons om te zorgen dat het goed gaat. Je hebt hard gewerkt aan je toekomst en veel energie in je plannen gestopt, nu is het tijd om te schiften.
Wat heb je niet meer nodig? Wat was eigenlijk toch niet zo belangrijk? En wat zijn de dingen waar je echt voor gaat.

Vier het leven!
Lente is fris ontwaken – Zomerse bloei in duizende kleuren – Herfst loslaten in goud – Winterse witte stilte – Pythia

535a3b739a38b2a97897293c53a9ae5bWe vieren de Herfst! Vanaf nu worden de dagen korter en kouder. Prachtige kleuren zijn te zien aan de bomen en gevallen bladeren. De natuur bereid zich voor op enkele maanden welverdiende rust.
Ook voor ons breekt de tijd van het stille genieten weer aan. Je hoeft niet meer te rennen en te vliegen. De oogst is bijna binnen, je bent je bewust van je rijkdom en je kunt de energie voor activiteiten op een lager pitje zetten.
Wat zou je los willen laten en wat is ervoor nodig om jouw dromen de winter door te helpen?

0cfbbfa1cc012c78b4ca7470440c23f7We vieren de Winter! In de natuur komt alles tot rust en geleidelijk aan gaat de energie weer stromen. We keren naar binnen en hoe maken we ons huis gezellig. Dit is zeker de tijd van bezinning. Hoe kun je je wensen extra aandacht en energie geven? Het orakel is zeker van belang in deze tijd.
Wanneer je diep in je eigen hart kijkt, wat is er dan echt belangrijk? Wat wil jij extra kracht meegeven in het nieuwe jaar, waar laat jij je licht op schijnen?

Elke seizoen workshop heb ik elementen uit mijn magische werkplaats toegevoegd.
Een workshop duurt een hele dag en begint met een mooi openingsritueel.
Verder leer je wijze lessen over oude en nieuwe gebruiken, kracht van de zon en de maan, jaarfeesten en hun energie, elementen, krachtige persoonlijke spells, we gaan orakelen en creëren met kleur, dat kan zijn plakken, schilderen, natuurlijke materialen e.a.
Je komt op een natuurlijke manier goed in je vel te zitten en weet werkelijk wie je bent, wat je wilt en waar je naar toe kan.
De locatie hangt van het weer af.  Kunnen we niet naar buiten, dan gaat het door in mijn praktijk.
De lunch  is a la Potluck.

In de nieuwsbrief wordt aangekondigd wanneer er een workshop is