De kracht van Tarot, Waarzeggerskaarten & Divinatie.

 Altijd meer dan een kaartlegcursus

 Asteria cartomancie 1

Niemand weet in welke eeuw men het eerst begon het kaartlezen of Cartomancie als een kunst te beoefenen. Het enige waar wij zeker van kunnen zijn is dat van onheuglijke tijden af mannen en vrouwen in de kaarten hebben gelezen en door hun symbolisme getracht hebben de sluier van de toekomst te doordringen – en daarin slaagden.

Het Tarot is de oudste vorm van kaarten. Hun diepe verborgen betekenis ligt in oude kennis opgeslagen.
Drie manieren om Tarot uit te leggen: Het Lichaam, de Ziel en de Geest van Tarot.

Om zelf een tarotcoach en kaartlegmedium te worden geef ik tegenwoordig persoonlijke trainingen op maat. Dat kan zijn voor je persoonlijke intuïtieve ontwikkeling of  je wilt graag op een goede manier kaarten in je praktijk gebruiken. Wat zijn je wensen?
Je leert naast de magische kennis intuïtief duiden van onder andere deze trainingen:

Levensavontuur met Tarot

Spelenderwijs leren, verdiepen, spiritueel en intuïtief ontwikkelen met de oude cartomancie met het magische Tarotspel. Inmiddels zijn er veel Tarot decks te koop. 
Dat kan met het meest voorkomende spel van Rider Waite of met meer hogere spiritualiteit met Engelen, natuur beleving met Elfen en magische wezens met de kracht van Avalon of hekserij en huis, tuin en keuken magie met een Pagan tarotdeck.
Elke kaarten deck heeft zijn eigen energie en wat past er bij jou? Hiermee gaan we werken.

Niet alleen kaarten vol symboliek, wijsheid en kracht komen in een kaartlegcursus aan bod, maar ook o.a. Kleurenpsychologie en met magische gebruiken wordt gewerkt.  
Je leert over je gids of hoger zelf, principe van de synchroniciteit, numerologie, elementen, kaarten als instrument voor zelfonderzoek, familie – of systeemopstellingen, tarot en Feng Shui, tarot rituelen, combineren met andere divinatiemiddelen.

Er is een goedgevulde tarotcursus, waarin dit bovenstaande wordt besproken en je leert goed werken met Tarotkaarten. Deze cursus duurt 5 lessen.

  • In de training en masterclass Kaartlegcoach & Kaartlegmedium van 8 lessen gaan we dieper werken en komt er een waarzeggersdeck bij om te kunnen combineren. 
  • Je leert de technieken uit Waarzeggen & Voorspellen.
  • Je gaat ook kennis maken met een familie- of systeemopstelling en leer je de symboliek van de kaarten goed verbinden om de persoonlijkheid van de representant te doorgronden.
  • Je werkt niet alleen met de magie van de kaartlegkunst of diepgang van kleurenpsychologie, maar je leert ook intuïtief met opstellingen werken.
  • Je wordt op een professionele manier persoonlijk gecoacht om op een natuurlijke manier met de kaarten te kunnen adviseren.
  • En er is nog veel meer,  zie een uitgebreid:  Overzicht lessen in de kaartlegkunde

Lenormand en andere waarzeggerskaarten

Sibylle was bij de Grieken en de Romeinen de naam van een vrouw, die de gave der voorspelling bezat.
Misschien heb je wel eens gehoord van Sibyllijnse profeten? Het zijn vrouwelijke waarzeggers die dingen voorspelden, en die zijn daarna opgetekend in boeken. Zo ontstonden boeken met orakels.
De waarzeggerskaarten waarmee nog steeds wordt gewerkt worden ook wel Sibylle of Sibilla kaarten of “La Sibylle des Salons” genoemd. De eerste bekende Sibilla-kaarten werden in 1827 gemaakt. Dit was ook in een tijd dat Mlle Lenormand of LeNormand een beroemd ziener en waarzegger in Frankrijk was. Het Sibilla-kaartspel was eigenlijk bedoeld als gezelschapsspel in de negentiende-eeuwse samenleving en in het bijzonder die van waarzeggende aard.

Je leert spelenderwijs over jouw persoonlijke manier van kaartleggen met deze Sibillekaarten oftewel Mlle Lenormand of Zigeunerkaarten. 
Je kun je verdiepen, spiritueel en intuïtief ontwikkelen en coachen met de oude Cartomancie.
Combineert met de kracht van Tarot, in één training op maat, in 7 lessen en wordt kaartlegmedium.

Na beide cursussen of trainingen wordt een extra terugkomavond afgesproken om de lesstof nog eens goed door te nemen.

Zie een uitgebreid:  Overzicht lessen in de kaartlegkunde

Opfris cursus

Heb je al weer een tijd geleden een tarot of kaartlegcursus gedaan en is het een en ander weggezakt? Dan kun  je een opfris cursus doen.
Deze cursussen gaan meestal in overleg.
Informeer naar de mogelijkheden en stuur een contactformulier.

Alle cursussen zijn individueel op maat, inclusief koffie, thee, versnaperingen, werkmateriaal, kaarten en certificaat.
Wat het kost? Kijk bij tarieven.

En wat dacht je ervan om te leren waarzeggen met gewone speelkaarten, zoals ik het vroeger leerde met eigengemaakt kaartendeck en werken met de Oude Methode?

Als kind van 10 jaar leerde ik van mijn oma kaart leggen en deze passie is nooit over gegaan, sterker nog, geleidelijk aan is deze kracht en professionaliteit meer ontwikkeld in de afgelopen 50 jaar. Daarom geef ik al ruim 40 jaar en nog steeds met heel veel liefde voor mijn vak , mijn kennis  en ervaring door aan degenen die dit graag willen leren.

Overzicht lessen in de kaartlegkunde

Waarzeggen & Voorspellen

Creëer jouw Persoonlijke Kaartendeck

Kunst van het kaartleggen

Trek een dagkaartje

Tarieven