Heel met een Ritueel

Met mijn magisch spirituele werk ben nu ook beschikbaar geworden voor het begeleiden van persoonlijke rituelen rond grote veranderingen in het leven.
Ik doe dat voor jou met op maat gemaakte neopaganistische rituelen en meer. In de psychologie zijn er vele technieken en hulpmiddelen die nuttig kunnen zijn om een overgang van tijd te markeren en ons te helpen om zware emoties te verwerken. Zo heeft een rituele ceremonie ook een therapeutische functie. Een ritueel met begeleiding van mij kun je zien als een plechtige gebeurtenis waarbij je bewust de volgende stap zet in je leven.

Rituelen zijn heel gewoon

Ons leven zit vol met rituelen. Bijzondere gebeurtenissen in ons leven markeren we, vaak ongemerkt, met een rituele handeling. Dat is zo normaal voor ons dat we het nauwelijks meer herkennen als een ritueel:

  • Een speciale maaltijd bereiden of uit eten gaan om een belangrijke gebeurtenis te vieren.
  • Het kopen van nieuwe kleding voor een speciale gelegenheid.
  • Een andere haarkleur of een nieuw kapsel wanneer we klaar zijn voor een nieuw begin.
  • De kaarsjes uitblazen op een verjaardag.

Rituelen helpen ons om bewust stil te staan bij veranderingen. Religieuze stromingen bieden daarom vaak vaststaande rituelen aan bij specifieke veranderingen in het leven. De doop, het toedienen van de sacramenten en de biecht, bijvoorbeeld.

Rituelen onder de oude eik

Maar stilstaan bij een nieuwe levensfase is veel ouder dan de kerk.
Druïden voerden, lang geleden, verschillende taken uit in de Keltische maatschappij. De Kelten kenden geen tempels. Hun rituelen en ceremonieën vonden plaats in de natuur, bij heilige bronnen, bossen en meren, onder de oude eik. Deze vormden de centrale plaats van het Keltisch rituele leven. Het rituele leven werd geleid door druïden die dit als bard leerden. Zij waren zangers en dichters en voerden rituelen uit met visualisatie en meditatie. Ze volgden de kracht en invloed van de seizoenen en de vier elementen.
Mijn werk als ritueelbegeleidster is geïnspireerd door mijn inwijding en kennis van het oude druïdisme en mijn jarenlange ervaring als kleurrijk heleres.

Een ritueel voor een bijzonder moment

Ik gebruik rituelen in al mijn consulten en opleidingen, omdat ik dat een belangrijk onderdeel vind om bewust en aandachtig het leven te vieren. Zo gebruik ik rituelen voor hekseninwijdingen, huisreiniging, geestelijke leiding, intuïtie in kaartlegmediumschap, om gezondheid te bevorderen, geluk en succes te verwelkomen, bescherming te vragen of een relatie te bevestigen.
Loslaat- en nieuw begin rituelen in een traject met rouwtherapie in een rouwperiode na een scheiding of overlijden kunnen een krachtige ondersteuning zijn van emotionele verwerking. Voorafgaand aan een huwelijksceremonie kan een gezamenlijk geluks- en verbindingsritueel een sfeervolle bijdrage zijn aan de officiële trouwceremonie.
Alle rituelen die ik begeleid zijn op maat gemaakt voor degene die er om vraagt. Soms is dat met vrienden en familie erbij, soms is dat in de privacy van de eigen omgeving of een gekozen plek buiten in de natuur.

Lichtritueel voor mijn moeder
Lichtritueel voor mijn moeder

Rituelen worden uitgebreid behandeld in mijn heksenopleiding.

Kus de Heks in je wakker

 

de maker van de afbeelding bovenaan is helaas onbekend