Wit – Zwart

wit-wpkopieHelderheid, dualiteit, rust

In Magie van Kleur mag een aparte pagina over zwart/wit niet ontbreken. Deze kleuren vormen een rustige basis die je eindeloos met kleur kunt vullen zonder dat het te druk wordt.  Wat doet verder wit en zwart? Hier wordt een tipje van de wit-zwarte sluier opgelicht.

Om met Frank Boeijen te beginnen: “Denk niet wit, denk niet zwart, maar met de kleur van je hart.”

Wat doet Wit

Wit is ongerept en zuiver. Wit is als een onbeschreven blad. Wit is de combinatie van alle kleuren. Wit streeft naar rechtvaardigheid en is de spirituele verlosser. Wit helpt ons door tijden van spanning en stress heen. Het is rustig en schoon.
Doe je veel spiritueel werk, visualiseer vaak wit licht om je heen om je te beschermen. Bij bewolkt weer is het goed witte kleren te dragen.

Witte persoonlijkheid is: open voor nieuwe dingen staan, kwetsbaar, heler, blanco, open voor energieën, kan niet tegen rommel en vuil, positief, optimistisch persoon.

Uitdrukkingen waar ‘wit’ in voorkomt geven veel duidelijkheid over het karakter van de kleur:
De prins op het witte paard, een wit voetje halen, een witte raaf (Branwen), jongens van Jan de Witt, witte paarden hebben veel stro nodig

Yin_yang

 

Yin & Yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar tegenstellingen die elkaar aanvullen.
Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit yin (vrouwelijk, koud, donker) en yang (mannelijk, warm, licht).

Zwart-wpkopie

 

Wat doet Zwart

Zwart is de kleur van de rouw, van loslaten en transformatie.

Elke kleur, als het maar zwart is.’ HENRY FORD, over de kleuren waarin zijn auto’s te bestellen waren.

Zwart is creativiteit, de instructeur, heeft helderziende gaven en verborgen schatten.
Zwarte persoonlijkheid: iemand die dingen echt afmaakt, sterk, onder controle vooral emoties, houdt van mystiek, gedesigneerd (zwart jurkje = laat maar raden)
Zwart bedwingt en verbergt. Draag je veel zwart, dan verbergt je het licht in jezelf. Je wilt niet opvallen. Je hebt behoefte om met rust te worden gelaten.

Zwart is de gave van helderziendheid, het zien van wat verborgen is. Zwart is verleidelijk. Zwart houdt verband met het mysterie en het wijst in de richting van magie en esoterische kennis. Zwart is de kleur met de macht om een oordeel te vellen. Daarom dragen rechters een zwarte toga. Zwart laat je op eigen benen staan. Daarom is het de kleur van iemand die de touwtjes in handen houdt door anderen geen informatie te geven. Zwart absorbeert en staat niets af.

Gezegden en uitdrukkingen waaruit de essentie van zwart te lezen valt:
De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, het zwarte schaap van de familie zijn, iemand de zwartepiet toespelen, iemand met een zwarte kool tekenen, iemand zwart maken, op zwart zaad zitten, het zwarte garen niet uitgevonden hebben.

Wit zwarte spreuken en begrippen:
Witte en zwarte Magie, iets zwart op wit hebben

Wil je meer zwart-wit in je leven?
Kies voor elk van de workshops of persoonlijke begeleidingstrajecten met Asteria.
In alle activiteiten vind je ontwikkeling, dualiteit en het oplossen daarvan, nieuwe inzichten en nieuwe mysteries over jezelf en de wereld waarin je leeft.