Kleurenmagie

banner kleurenkriebels

Kleur hoort bij het leven. Meestal letten we er niet zo op, tot kleur opeens onze aandacht vangt. Een donkere, bewolkte dag: het ontbreken van kleur, maakt ons somberder. Een felgekleurde auto of een opzichtig kledingstuk schudt ons een beetje wakker. Natuurlijke kleuren; de kleuren van bloemen en dieren, ogen, haren, huid en lippen, spelen een belangrijke rol in hoe we de wereld zien en ervaren. Omgekeerd zeggen de kleuren die wij kiezen natuurlijk ook heel veel over hoe we zelf gezien worden.

kleuradvies1
Trek een dagkaart met kleuradvies

Culturen in verschillende tijden en plaatsen hechten veel belang aan kleur. In veel religieuze tradities werden kleurcodes ontwikkeld om tot begrip en verandering van de eigen omgeving te leiden. In de christelijke tradities wordt de Maagd Maria bijvoorbeeld vaak geassocieerd met blauw, de kleur van de ziel en genezing. In veel rituelen wordt met kleurenmagie gewerkt om bepaalde krachten te versterken of af te zwakken.

Natuurgenezers associëren elke chakra met een kleur: de spirituele energiecentra in ons lichaam. De elementen worden met een kleur aangeduid. In Tarot of andere orakelmiddelen spelen kleuren een belangrijke rol. Heksen gebruiken de kracht van kleuren in hun magische praktijken. En ook moderne kleurpsychologen en reclamemakers weten dat kleur onze stemming en ons gevoel van welzijn sterk beïnvloedt.

“The best colour in the whole world is the one that looks good on you.”  ― Coco Chanel

De kleur van onze kleding kan ons helpen vrolijker of energieker te worden. De kleur van ogen, haren, lippen en huid geven ons net zo goed informatie over hoe we ons voelen. Gezondheid en levenslust zien we terug in onze kleuren.
Maken koele of juist warme kleuren je mooier? Door je te kleden in de kleuren die bij je passen en door je eigen kleurstijl te gebruiken groeit ook je persoonlijkheid.
Grijze haren kunnen heel mooi zijn als ze omringd zijn door de juiste kleur kleding en make-up.

regenboogspiegel
Werken aan jezelf met kleur en tarot

Elke dag een kleur houdt de dokter buiten de deur.

Ook kleur in je woonruimte beïnvloedt je stemming en je energiehuishouding kunnen een lekkere oppepper krijgen als je je muur een ander kleurtje geeft of fleurige kussens op je bank neerlegt. En wel die kleur, die op dit moment goed bij je past.

Niet alleen de kleur, maar ook jouw eigen smaak en lichaamsvormen bepalen jou eigenheid in kleding. Door daar bewust gebruik van te maken – natuurlijk met goede, professionele begeleiding – kan het leven leuker en kleuriger worden.
Bij kleurcoaching analyseren we je voorkeuren van kleuren tijdens je leven en ontdekken wie je werkelijk bent. Waarom en dingen mee of tegen zitten in een bepaalde onderneming. Hoe dan ook, door dit inzicht kun je je toekomst anders inrichten.

inkleuren

Kleurenkracht van Asteria Coaching

Met de invloed van de kleuren als uitgangspunt kun je Asteria inschakelen voor al deze levensthema’s – en meer . . .
(klik op de gelinkte woorden om meer te lezen)

Elke kleur een kwaliteit

Chakra’s

Kleurenmeditaties

goede ster kl als logo met tekst