Maan Water Magie

Maanwater blog

In veel van mijn cursussen wordt de kracht van de maan uitgebreid behandeld.  Maar wat is er nou zo bijzonder aan Maan water?

Maan als vrouwelijk
De maan is vrouwelijke energie terwijl de zon mannelijk is. Ze vertegenwoordigt onze intuïtie en creativiteit, verlichting en schaduwwerk. De cycli van de maan leren ons om los te laten en uit te nodigen, over te geven en te reflecteren; dat we voortdurend veranderen.
De Maan begeleidt ons om naar binnen te gaan en moedigt ons aan om met jezelf aan de slag te gaan, terwijl haar energie onze ziel voedt en onze groei voedt. Haar donkere en lichte kant vertellen veel over wat we nodig hebben om te leren groeien.

De twee kanten van de maan
De maan is een spiegel. Ze reflecteert zowel de schaduwzijde van de zon als de verlichtende gloed.
Onder de nieuwe maan (donkere kant) worden onze angsten naar ons teruggekaatst. We zijn geïnspireerd om onze schaduwen naar de oppervlakte te brengen. Om alles onder ogen te zien wat we voor onszelf verbergen en wat we niet kunnen zien.
Als we de maan als spiegel kunnen gebruiken en onszelf in haar spiegelbeeld kunnen zien, zijn we beter in staat onze angsten en schaduwen op te geven en nieuwe ruimte te creëren voor genezing en groei. Dit is wanneer we het nieuwe uitnodigen en intenties creëren en het nieuwe in ons leven manifesteren. De nieuwe maan herinnert ons er ook aan dat het niet voor altijd donker is.

Onder de Volle Maan (Lichtzijde) kunnen we onze schittering zien. Het verlichtende licht van de maan schijnt in gelijke mate op ons allemaal om ons eraan te herinneren dat we in evenwicht moeten leven; een perfecte harmonie van vrouwelijke en mannelijke energie.
Onder dit prachtige licht zijn we beter in staat om ons bewuste zelf te zien, beter geleid door ons Hogere Zelf. Al onze groei van de afgelopen 28 dagen, een visie op wat komen gaat, en het bewijs van wat we kunnen, weerspiegelt zich in ons terug. Dit is wanneer we aspecten van ons zielswerk voltooien om met hernieuwd vertrouwen aan het volgende deel van onze reis te beginnen.

Wat is Maan Water?
Simpel gezegd, maanwater is water dat wordt opgeladen onder de energie van de maan.
De meeste energie op aarde wordt uitgestoten door de zon. Maar maanenergie geneest enorm en laadt onze energievelden op. Maan-energie richt zich op ons onderbewustzijn. Geeft ons inzicht in onze geest, ons Hogere Zelf en ons zielswerk.

Wanneer je je water onder de nieuwe maan en de volle maan plaatst, wordt het water in wezen gevuld met de energie van die specifieke fase van de maan. Zoals eerder vermeld, vertegenwoordigen de nieuwe maan en de volle maan elk verschillende energieën en zal het water de energie van de respectievelijke fase overnemen.

Hoe maanwater te maken?
Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van je eigen maanwater. Je kunt dit doen met zoveel water als je bakjes hebt.

 • Pak zoveel containers als je wilt gebruiken. Glas heeft de voorkeur, zoals oude jampotten.
 • Vul de containers met drinkwater. Of je nu liever je eigen gefilterde water gebruikt of water uit de winkel, zorg ervoor dat het niet gefluorideerd is. In Nederland en België is het drinkwater niet gefluorideerd. Ik gebruik ons kraanwater zodat de mineralen worden opgeladen.
 • Zorg ervoor dat elke container is bedekt met een deksel.
 • Geef een intentie voor het water. Bijvoorbeeld: “Ik wil . . . . . . vrijlaten.” “Ik nodig in overvloed . . . . .uit.”
  Plaats je handen op elk bakje terwijl je je intentie hardop uitspreekt.
 • Gebruik wat kristallen om de energie nog verder te versterken, je kan  je favoriete kristallen bovenop de pot leggen. Die laden het water op voor een extra boost. “Seleniet, heldere kwarts en maansteen zijn allemaal fantastisch voor het zuiveren van energie en het vasthouden van intuïtie.”
 • Plaats het water ergens buiten. In de winter zet ik mijn water een paar uur buiten en zet ik de containers in een vensterbank of bij mijn balkondeur. Het glas kan breken als het water bevriest.  Ik hou ervan om mijn water onder de maan te laten de dag vóór de nieuwe of volle maan, de dag van en de dag erna.
  Dus als je alles hebt voorbereid en je intentie hebt uitgesproken, dan laat je de pot gewoon een nachtje in het maanlicht staan. ’s Ochtends is het klaar, hoe je het ook wilt gebruiken! Zo simpel is het.

Nu ben je klaar om je Moon Water te gebruiken!

Wat te doen met het maanwater?
Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je je Maan Water kunt gebruiken.
Hieronder staat een lijst met de meest voorkomende toepassingen:

 • Drink het! Je verbruikt de energie van het maanwater. Het water zal je meer dan hydrateren, omdat het helpt om eventuele stilstaande energie uit je lichaam te verwijderen en je weer op te laden en krachtiger te maken.
 • Voeg het toe aan je bad. Ik doe dit graag als ik een reinigend zoutbad neem. De energie van het Maanwater vermengt zich met de energie van het zout om mij te reinigen en alles weg te wassen wat niet mijn hoogste goed dient.
 • Geef je planten ermee water. Planten dragen hun eigen energetische kracht en kunnen profiteren van de energie van Maanwater.
 • Gebruik dit water om je kristallen op te laden en te reinigen. Zorg ervoor dat voordat je dit doet, de kristallen nat kunnen worden of in water kunnen worden ondergedompeld. Niet alle kristallen kunnen dat.
 • Gebruik in je aromatherapie diffuser. Gemengd met de energie van de etherische oliën, zal het maanwater de energie van je huis zuiveren, reinigen en opladen.
 • Maak er thee van. Kruidenthee draagt genezende en rustgevende energie. Dit kan worden versterkt met Moon Water.
 • Gebruik het als aura- en ruimtereiniger. Voeg het water toe aan een verstuiver met een paar druppels etherische olie en spray de kamers van je huis en creëer een nevel rond je lichaam.

Wees creatief met hoe je je Moon Water gebruikt.  Sta Spirit toe om je te leiden en vertrouw op alles wat naar je toe komt.

Lees ook mijn Keltische boommanen blogs. Daarin staat bijvoorbeeld welke kleur je eraan kunt geven.