Kleurenkriebels

banner kleurenkriebels

Wat kleuren vertellen

Kleur hoort bij het leven. Meestal letten we er niet zo op, tot kleur opeens onze aandacht vangt. Een donkere, bewolkte dag: het ontbreken van kleur, maakt ons somberder. Een felgekleurde auto of een opzichtig kledingstuk schudt ons een beetje wakker.
Natuurlijke kleuren; de kleuren van bloemen en dieren, ogen, haren, huid en lippen, spelen een belangrijke rol in hoe we de wereld zien en ervaren.
Omgekeerd zeggen de kleuren die wij kiezen natuurlijk ook heel veel over hoe we zelf gezien worden.
Ook kleur in je woonruimte beïnvloedt je stemming en je energiehuishouding kunnen een lekkere oppepper krijgen als je je muur een ander kleurtje geeft of fleurige kussens op je bank neerlegt. En wel die kleur, die op dit moment goed bij je past.

kleuradvies1
Trek een dagkaart met kleuradvies
De magie van kleur

Culturen in verschillende tijden en plaatsen hechten veel belang aan kleur. In veel religieuze tradities werden kleurcodes ontwikkeld om tot begrip en verandering van de eigen omgeving te leiden. In de christelijke tradities wordt de Maagd Maria bijvoorbeeld vaak geassocieerd met blauw, de kleur van de ziel en genezing. In veel rituelen wordt met kleurenmagie gewerkt om bepaalde krachten te versterken of af te zwakken.

Natuurgenezers associëren elke chakra met een kleur: de spirituele energiecentra in ons lichaam. De elementen worden met een kleur aangeduid. In Tarot of andere orakelmiddelen spelen kleuren een belangrijke rol. Heksen gebruiken de kracht van kleuren in hun magische praktijken. En ook moderne kleurpsychologen en reclamemakers weten dat kleur onze stemming en ons gevoel van welzijn sterk beïnvloedt.

Het Regenboogpakket

Wil je weten hoe kleur jouw leven nog mooier maakt? Neem contact op voor een coaching consult: Het Regenboogpakket.
In ruim een uur tijd weet je heel veel meer van jezelf, van de kleuren die bij je passen en hoe je die kunt inschakelen.

“The best colour in the whole world is the one that looks good on you.”  ― Coco Chanel

Elke kleur een kwaliteit

Alle kleuren hebben een eigen karakter. Kleed je erin of omring je er mee en je voelt hoe de kwaliteiten van die specifieke kleur in jou wordt gewekt en sterker wordt. Lees op de kleurenoverzicht op deze site precies welke invloed deze kleuren op je hebben. Klik hier.

inkleuren

Kleurenkracht van Asteria Coaching

‘Kleurenkriebels’ is een van de magische werkwijzen van Asteria Coaching. Met de invloed van de kleuren als uitgangspunt kun je Asteria inschakelen voor al deze levensthema’s – en meer . . .
(klik op de gelinkte woorden om meer te lezen)

Elke dag een kleur houdt de dokter buiten de deur.

Iris, de kleurengodin

Iris is de Regenbooggodin en de boodschapper van de goden uit de Griekse mythologie. Ze was een dochter van Thaumas en Elektra.
Met haar veelkleurige gewaad en gouden vleugels zweeft zij heen en weer tussen hemel en aarde in de gedaante van een jong vrouw op een prachtige glanzende regenboogbrug. In opdracht van de goden helpt zijn mensen die in nood zijn.
Iris helpt  jou door je leven meer kleur te geven en zo je gezondheid, welzijn en plezier te versterken.

Iris’s Helende Kleuren by Carol Cavalaris
Iris als inspiratiebron

Lang, lang geleden las mijn oma mij Grieks mythologische verhalen voor. Zo las ze het prachtige gedicht van Jacques Perks voor: ‘Iris’ en het vrouwtje van de regenboog. Zo verscheen Iris de Regenbooggodin, mijn inspiratiebron, al in mijn kindertijd en is altijd gebleven. De laatste jaren laat Iris zich nog meer zien.
Welkom Iris, ik ben blij dat je er bent!

‘Kleurenkriebels’ was een aparte website als  een onderdeel van Asteria Coaching & Styling, de ondersteuningspraktijk voor vrouwen waar vakkennis en mysteries samenkomen.
Kleurenkracht en sterke vrouwen hebben een relatie met elkaar is mijn beleving. Ik heb besloten om deze websites samen te voegen tot een geheel.

Buiten de links op deze pagina nog meer lezen?

Chakra’s

Kleurenmeditaties

goede ster kl als logo met tekst