Keltische maan(d): Meidoornmaan

Meidoornmaan in een vruchtbaarheidsmaand en het is nu de tijd om je op je geliefde te richten en de intimiteit en kameraadschap te hernieuwen..
Deze maan duurt van 13 mei – 9 juni.
De maan is vol op 26 mei 2021

In de Keltische maanmaand Meidoorn werken geliefden aan hun relatie. Ondertussen kondigt Beltane het begin van de zomer aan. Tijdens dit vuurfeest – op de eerste vollemaan na de bloei van de meiboom – werden runderen tussen twee vuren door gedreven om ze te louteren voordat ze hun zomerwei mochten betreden.

Jonge mensen werden getooid met bloesem en geliefden lagen in het gras om hun relatie en de gewassen te bekrachtigen met vruchtbaarheid.

De meiboom is een symbool van de vereniging van mannelijke en vrouwelijke energieën. Een meiboom versieren met linten staat voor het huwelijk en dit is een gunstige tijd voor een bruiloft. Nu uitgevoerde betoveringen versterken de intimiteit en de passie in een bestaande relatie.
Nieuwe romances zijn duurzaam en als je geliefde je meibloemen geeft, zal hij/zij je altijd trouw zijn.

De drie gezichten van de Godin

De meidoorn heeft bloemen in de lente, bessen in de herfst en kale doorns in de winter. Om deze reden wordt de meidoorn geassocieerd met de drie gezichten van de Grote Godin: maagd (witte lentebloemen); moeder (rijke herfstbessen); en oud vrouwtje (gemene winterdoorns).

Meidoorns hebben sterke, magische associaties; men geloofde dat het heksen waren die in bomen waren veranderd. Magie die naast een meidoorn of tijdens de Meidoornmaan wordt uitgevoerd, zou tweemaal zo krachtig zijn als gebruikelijk. Meidoornhout werd traditiegetrouw in amuletten gebruikt. Het hout, dat in ingewikkelde kronkelpatronen groeit, zou de oorsprong zijn van het liefdesknoopamulet. De bloemen zouden, als amulet gebruikt, depressiviteit afwenden. De Romeinen plaatsten deze amuletten in wiegjes om hun baby’s te beschermen tegen vervloekingen.

Magie van de Meidoornmaan en haar betoveringen.

Gebruik de kracht van meidoorn om je zielsverwant te vinden, een relatie te redden of je leven spannender te maken en je hartchakra nieuwe energie te geven.

Zielsverwant
Het vinden van de juiste persoon om een relatie mee aan te gaan is niet eenvoudig. De magische krachten van de Meidoornmaan helpen je die persoon te vinden.

  • Plaats naast een meidoorn een rode kaars in de aarde, steek hem aan en zeg: “Vertrouwen van witte bloemen, passie van rode bessen en bescherming van doorns, laat ons samen groeien.”
  • Omschrijf je ideale partner op een rood vel papier en begraaf het. Versier je deur met meibloesem. De volgende zomer zal je een nieuwe geliefde brengen.

Maak je leven avontuurlijker
Profiteer van de vruchtbare energieën van de Meidoornmaan om je leven avontuurlijker te maken.

  • Draag vuurrood ondergoed en doe een meibloem in je haar om indruk te maken op je speciale ‘afspraakje’.
  • Jonge meidoornbladeren smaken goed in salades. Hun ontgiftende werking helpt bij de voorbereiding op een dieet.
  • Was je in de ochtenddauw na de nieuwe maan om je aantrekkingskracht te vergroten.
  • Versier de eettafel met meidoornbloemen en felrode kaarsen om een magische sfeer voor een intiem etentje te kweken.

Hartmeditatie
Deze meditatie stimuleert je hartchakra en helpt jezelf open te stellen voor het ontvangen van liefde tijdens de Meidoornmaan.

  • Plaats een rode kaars in een cirkel van meibloemen en ontspan. Voor de juiste atmosfeer kunt je het licht dimmen of rustige achtergrondmuziek opzetten.
  • Steek de roze kaars aan. Concentreer je op de vlam.
  • Haal adem. Stel je  voor dat je hart wordt gevuld met zachtroze licht – een kleur verbonden met de hartchakra.
  • Blijf het roze licht inademen totdat het begint op te lossen. Keer vervolgens langzaam terug.

Bron: BMS en Pythia

Gepubliceerd in Blog