Keltische maan(d): Elsmaan

Concentreer u in deze periode op balans en vruchtbaarheid.
Deze maan duurt van 18 maart, mijn geboortedag, en duurt tot 14 april.
De Volle maan dit jaar is 28 maart a.s.

De maand van de Elsmaan loopt van midden maart tot midden april. In deze periode vindt ook het lentefeest plaats: Ostara of Alban Eilir. Klik op de links om hier meer over te lezen.
Dat is de dag waarop de terugkeer van de lente gevierd wordt. Dagen en nachten zijn dan even lang. De maand van de Elsmaan symboliseert het ontwaken van de vruchtbaarheid van Moeder Aarde.

Groei en vruchtbaarheid

De maand van de Elsmaan betekent een periode van snelle groei. Betoveringen tijdens deze periode helpen je zakelijke of creatieve ondernemingen, Je ambities zullen sneller vervuld worden. Concentreer je op het aanwenden van verborgen capaciteiten.

Balans in je werk

Als je tijdens deze maand op de Maan concentreert, zal je werk in balans komen. De kracht van de Elsmaan verenigt je intuïtieve kant met je pragmatische manier van plannen.

Vruchtbaarheid en Moed

De eis wordt ook wel Koning van het Water genoemd (de wilg is de Koningin), omdat hij vaak bij net water staat. Hij groeit met de wortels in het water en de takken in de lucht. Dit symboliseert de balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie.
Als de els gekapt is, kleurt het witte hout rood. Deze kleuren worden geassocieerd met de vruchtbaarheid van de godin. De spiraalvormige knoppen van de els zijn symbool voor aangroei en een nieuwe cyclus.
De Kelten gebruikten houtskool dat afkomstig was van de els om als buskruit te gebruiken. Dit werd in de lente gedaan – in voorbereiding op het jachtseizoen.

Wat je kunt doen.

De maand van de Elsmaan is de perfecte tijd om je te concentreren op balans in je leven en het bereiken van nieuwe doelen. Hier zijn wat betoveringstips die je onder de Elsmaan kunt doen:

Yin Yang meditatie

Yin Yang is een symbool voor balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Het kan gebruikt worden bij meditatie. Draag gemakkelijke kleding en ontspan uw lichaam.

 • Staar naar het Yin Yang-symbool totdat dit vervaagt. Sluit uw ogen en denk aan het symbool.
 • Adem even lang in als dat je uitademt.
 • Focus op het Yin Yang- symbool en laatje w gedachten meevoeren.

Gebruik een kaars en chocolade ei voor meer liefde onder de Elsmaan.

Doe met je partner deze betovering voor meer liefde.
Je hebt nodig:

 • een chocolade ei
 • een speld
 • een rode kaars
 • lucifers
 1. Creëer een romantische sfeer met zachte muziek en geurkaarsen.
 2. Zit tegenover elkaar, kijk elkaar in de ogen en adem diep.
 3. Steek de kaars aan en zeg om beurten deze woorden:
 4. “Onder deze Elsmaan bied ik jou mijn liefde aan. Laat onze liefde steeds sterker en duidelijker worden.”
 5. Kras met de speld vier dingen in het ei die jullie van elkaar fijn vinden. Voer elkaar stukjes van het ei.
 6. Laat de rode kaars opbranden. Jullie liefde zal het komende jaar groeien.

Belangrijk: Deze tips vond ik leuk om te delen. Dit zijn maar voorbeelden maar echte magie gaat pas werken als het vanuit jouw hart komt. Maak dus je eigen betovering.


Balans in je leven

Probeer met deze tips meer balans in uw leven te brengen tijdens de Elsmaan:

 • Financiële balans

Staat je altijd rood?
Bedenk vier manieren om te bezuinigen. Met kleine stappen Iaat je de machten van het universum weten dat je klaar bent voor grote veranderingen.

 • Balans in je eten

Onthoud dat jouw lichaam een tempel is. Zelfwaardering is de eerste stap om te bereiken wat je wilt. Yoga is een combinatie van meditatie en lichaamsoefeningen.

 • Emotionele balans

Beoefen Yoga of Tai Chi tijdens de Elsmaan. Balans tussen geest en lichaam zorgt voor een betere gemoedstoestand. Een betere houding straalt zelfvertrouwen uit.

 • Veel water drinken

Neem de els als voorbeeld: drink veel water en haal diep adem. Dit zorgt voor meer energie om uw dromen te verwezenlijken.

Tot de volgende maan(d)!

bron: BMS en Pythia