Keltische Kat

De legende van de Keltische kat

In de Keltische mythologie is de kat een beest dat zowel wordt aanbeden als veracht. Degenen die op zoek waren naar buitenaardse vermogens zochten hem, maar niet op een vriendelijke of medelevende manier. Voor degenen die bang waren voor bovennatuurlijke krachten waarvan men dacht dat ze buiten de kerk bestonden, was de kat een teken dat de hand van de duivel nabij was. Dit idee zou uiteindelijk zo wijdverbreid worden dat alleen het bezit van een kat als buitengewoon gevaarlijk zou worden beschouwd.

In de Keltische folklore is er een magisch stel katten of ” sprookjeskatten “. In Schotland staan ze bekend als de cait sith. In Ierland worden ze cait sidhe genoemd. De cait sidhe is een mythisch sprookjeswezen in de Schotse en Ierse folklore. Of het nu Gaelic of Scotch Gaelic is, ze worden allebei uitgesproken als “caught shee”. De cait sidhe zijn geen gewone katachtigen, ze worden beschouwd als feeën, zelfs heksen, en als spirituele wezens die slechts de vorm van een kat aannemen. Degenen die ze hebben gezien, beschrijven ze als ongewoon groot, allemaal zwarte katten met een witte vlek op hun borst. Over het algemeen de cait sidhe wordt als angstaanjagend beschouwd en werd door Keltische krijgers als symbool gebruikt.

In de Keltische mythologie is de kat een wezen dat zowel wordt vereerd als gevreesd. Degenen die geïnteresseerd waren in het verwerven van talenten uit andere werelden zochten hem, maar ze schuwden het niet om er hard over te zijn. Mensen die niet geloofden in het bestaan van machten buiten de kerk interpreteerden de aanwezigheid van de kat als een teken dat de duivel naderde.

Wordt aangenomen dat zwarte katten geluk brengen in Ierland?

Vanwege de wijdverbreide overtuiging dat het zien van een zwarte kat ongunstige gebeurtenissen of moeilijke tijden voorspelt, kan het zijn dat je humeur slechter wordt als je aan deze katachtigen denkt. In Ierland is er echter een bepaalde zwarte kat, bekend als de Lucky Black Bog Cat, waarvan wordt gedacht dat deze geluk, rijkdom en geluk brengt aan iedereen waarmee hij in contact komt.

De gelukkige zwarte moeraskat

Er wordt verteld dat een mysterieus wezen dat bekend staat als de Bog Cat vroeger langs de oevers van Lough Neagh zwierf en zich voedde met alles wat het kon vinden om te eten, inclusief verschillende insecten, kleine dieren en andere soortgelijke dingen. De moeraskat wordt verondersteld enorme welvaart en geluk te brengen aan mensen die het geluk hebben erover te struikelen, wat in schril contrast staat met de verouderde en eenvoudigweg beledigende opvattingen die we tegenwoordig hebben over zwarte katten in deze samenleving. Het is sluw, snel en vooral enorm groot. Verder is er niet veel bekend over de mythologie of hoe deze is ontstaan.

Keltische astrologie

Ben jij geboren tussen 21 januari – 17 februari, dan is jouw Keltisch sterrenbeeld een Kat

Betekenissen, eigenschappen, persoonlijkheid en compatibiliteit

Mensen geboren onder het Keltische sterrenbeeld de kat hebben een fijne geest. Je intelligentie en humor dienen om de mensen om je heen te charmeren, te intrigeren en soms te verwarren. Er is heel weinig dat een kat uit balans brengt. Op je voeten landen? Zeker weten!
Zoals met de meeste Pussycats hou je van aandacht op jouw voorwaarden. Als je alleen tijd wilt, kan niemand je vinden. En wanneer de omgeving onaangenaam wordt, haalt je snelle beweging je ver uit de schijnwerpers totdat je klaar bent om opnieuw deel te nemen.

Als dit je Keltische geboorteteken is, hou je van een beetje kattenkwaad in je leven. Dit gebeurt niet met boosaardigheid, maar eerder met speelse vrolijkheid. Je houdt ervan om verrassingen op te zetten en ze te zien ontvouwen. Als er glimmend lint bij betrokken is, is dat nog beter, maar dan zou je er zelf in kunnen wikkelen.

Katten zijn zo psychisch bewust dat ze mensen soms nerveus maken. Je snorharen trillen als er iets aan de hand is, of het nu goed of kwaadaardig is. Je beantwoordt vragen van mensen nog voordat ze deze stellen, en kunt situaties vanuit verschillende perspectieven bekijken voordat je een conclusie trekt. Observeren is in feite een hobby in je leven. Je vindt het heerlijk om informatie te verzamelen en die voor het juiste moment in je zak te stoppen, vooral als het betekent dat je een vriend in nood moet helpen.

Katten drukken zich vocaal en via lichaamstaal uit. Niemand hoeft zich zorgen te maken dat u zich afvraagt wat u bezighoudt, tenzij u besluit iets geheim te houden. In Keltische verhalen bewaakten katten immers vaak de poort naar de Andere of Onderwereld. Hier blijven ze mysterieus en stil, wachtend op nieuwkomers en houden ze hun begrip dicht bij de borst.
In een wereld die vaak niet verder wil kijken dan de concrete werkelijkheid, kunnen kattenmensen verkeerd begrepen worden. Ze komen over als esoterische zieners, enigszins grillig en onvoorspelbaar. Onorthodox zijn is voor Cat vanzelfsprekend, samen met een stevige dosis creativiteit en stoeien.

Het Celtic Cat-teken is er een die spreekt van illusie. Katten kunnen niet tot dwaasheid worden misleid. Ze wantrouwen onwetendheid en hebben geen zin om te flirten met valse dogma’s. Katten inspireren ons om onze innerlijke stem te vertrouwen in plaats van de waarschuwingen te negeren. Het is van binnen dat Cat de persoonlijke waarheid ontdekt.
Het is interessant om op te merken dat de Keltische Lore de kat vaak afbeeldt als onderdeel van de sprookjeswereld – woest en beschermend, omringd door magie. Wanneer Cat zich bedreigd voelt, wees dan voorbereid op een gebogen rug en moordende klauwen. Hoewel kattenmensen niet van vechten houden, zullen ze dat wel doen als ze in het nauw worden gedreven en het zal niet mooi zijn.

De Keltische mythologie verbindt Cat met de godin Ceridwen, die wijsheid en betovering belichaamt, en baarde de wonderbaarlijke bard Taliesin. Ceridwen hield toezicht op een ketel van inspiratie, waarvan een deel op Cat-mensen is gespat en zich op verrassende manieren manifesteert. Kattenmensen kunnen ook berichten van de godin naar de alledaagse wereld brengen, dus let op dat spinnen.

Het heilige kristal geassocieerd met degenen die geboren zijn onder het teken van de kat is amethist. Deze levendige paarse steen opent het derde oogchakra, wat veel verklaart over de paranormale gaven van de kat. Amethist wordt ook geassocieerd met een scherpe geest en hoge intelligentie, waar onze kattenmensen algemeen bekend om staan.

De bloem voor het Celtic Cat-teken is Violet. Het is niet verrassend dat dit mooie kleine ding een rol speelt in de sprookjestraditie. Nogmaals, dit illustreert de sterke banden tussen Cat-mensen en de wereld van Deva’s en Spirits. Heb je je ooit afgevraagd wat je kat midden in de nacht laat zien? Nu weet je wat dat “niets” kan zijn!

Het teken van de kat is verbazingwekkend analytisch. Hoewel je misschien denkt dat deze persoon in een opwelling handelt (en soms doen ze dat), is er toch ergens een denkproces bij betrokken. Kattenmensen hebben geen behoefte aan aandacht, maar ze kunnen ongelooflijk liefdevol en gevoelig zijn. Hun charme is bijna onweerstaanbaar. Een van de beste eigenschappen van kattenmensen is zeggen wat ze bedoelen en menen wat ze zeggen. Er bestaat nooit twijfel over een eerlijke mening, zelfs niet als die de kern van een zaak raakt.

Keltische volksverhalen vertellen ons dat mensen kattenkruid zouden gebruiken om katten weg te lokken van lichamen. Dit kwam voort uit de overtuiging dat de grote Cat Spirit dode zielen kon opeisen. Een ander geschenk aan Cats was de schotel met melk, die ervoor zorgde dat Cat Spirit de koeien gezond zou houden.

Wat dit ons over onze katten vertelt, is dat er manieren zijn om in haar gunst te komen, vooral door aromatische of smakelijke lekkernijen.
Het lijdt geen twijfel dat kat een speciale plaats innam in de Keltische ziel. Kat wordt gezien als een fijne metgezel. Deze mensen zijn onopvallend, diepgaand en doordrenkt van magie. Van druïde priesteressen werd gezegd dat ze een speciaal soort kattenmedicijn hadden dat hen hielp om andere rijken te bereiken, die die kattenmensen van nature zien.

bron: beautifulsouls, Pythia

Gepubliceerd in Blog