In je Element met elk Seizoen

Leef met de Seizoenen en vier de maanden van het jaar

zomer

In veel landen wordt toch nog het leven gevierd: het leven met de seizoenen. Een levenswijze. Niet te verwarren met een feest, dat hoort bij een religie. In Nederland zijn er nog maar weinig traditionele seizoen feesten. Het carbid schieten tijdens het oud/nieuw, paasvuren in het oosten van het land en carnaval zijn de weinig overgebleven vieringen.
Bij de Nederlandse Pagans zijn er als meest bekende doorgegeven Keltische feesten.
Hoewel deze feesten mooi zijn hoeft niet elke Pagan er iets bij te voelen. Tijdens mijn cursussen waarbij hekserij centraal staat, merk ik dat velen met internet – en boekjes info feest vierden met een bijbehorende godin waar ze nog nooit van gehoord hebben en attributen gebruiken waar ze verder geen binding mee hebben.
Stel jezelf vragen zoals: Wat is het, wil ik dit, wat voel ik erbij, wat kan ik er mee en wat doet het met mij als je de seizoenen zou willen vieren. Ik vier alle maanden en daarbij nog eens de seizoenen. Ik vul en versier ons huis en mijn altaar met de bijbehorende bloemen, stenen, geuren en kleuren. Ik ben daarbij stil en dankbaar.

Het is goed om in de achtergrond informatie te duiken als jij je er toe aangetrokken voelt, dan voel je of dat ook jouw ding is. Als je niets voelt is er geen passie dus daarbij niet de magie die ervoor bedoeld is. En het allerbelangrijkste is: als het jouw ding is, hoe ga jij het in jouw leven toepassen. Maak het je eigen. Volg je eigen beleving hierin. Mijn spreekwoord hierbij is: Doe waar je hart blij van wordt en waarvan je ziel gaat zingen. Dan ben je er.
“Kus de Heks in jezelf wakker” is een cursus”, waarbij je jouw persoonlijke magische krachten gaat herinneren en weer omarmen. Waarin je je verder gaat ontwikkelen en groeien.

Eer Moeder Aarde, mensen, dieren en planten, maar ook met de zon, de maan, de seizoenen en de andere cycli. Verbind je met de cycli van Moeder Aarde door het vieren.

Ook heeft alles een elementwezen of deva, elk lichaam, huis, auto, elke machine, gedachte, vriendschap, plant, boom, landschap en stad. Als een machine met liefde wordt bediend, zal die het beter doen, omdat het elementwezen van de machine door waardering wordt ondersteund. Via een kinesiologische spiertest maakt de therapeut contact met het lichaamswezen, die verantwoordelijk is voor de fysieke lichaam. Je kunt in meditatie ook zelf contact maken met je lichaamswezen om je gezondheid te bevorderen. Sinds tien jaar zijn er ook nieuwe elementwezens, de Christus-elementwezens, die harmonie en pure liefde brengen en groeien naarmate zij meer aandacht van mensen krijgen. Aandacht en herkenning van mensen is belangrijk voor alle element- en natuurwezens. Wij krijgen nu als mensen meer vrijheid om de ontwikkeling van de aarde mee te bepalen. Daarmee groeit ook onze verantwoordelijkheid. De natuurwezens, die vroeger door de engelen werden beschermd, hebben nu ONZE waardering nodig om sterk te blijven. Wij hebben de natuurwezens nodig, zij verzorgen de natuur en ons voedsel. Door onze achting en liefde naar de natuurwezens te sturen, beschermen wij hun. Door materialistische en egoïstische gedachten, gevoelens en handelingen creëren wij negatieve elementwezens die een bedreiging zijn voor de natuurwezens. Laten wij onze verantwoordelijkheid voor de aarde nemen en waardering sturen naar de helpende elementwezens, hun elke ochtend begroeten en hun onderdeel maken van ons dagelijkse leven.
Een vruchtbare samenwerking met alle lagen van de natuur voor een prachtige gezonde planeet Aarde.

Hieronder volgen de seizoenen met een overzicht aan informatie. Het jaargetijde of seizoen met haar correspondenties en symboliek, jaargetijdefeesten zoals bekent in de Pagan wereld plus de maanden, de manen met bijbehorende bijzonderheden met de tips. De genoemde kleuren kunnen worden gebruikt voor kaarsenmagie of amuletten. Zie het als een leidraad en vul het zelf aan of laat weg wat niet bij je past.
Ook hierin deel ik oude overleveringen dankzij mijn oma’s en oudtante en mijn interesses in oude volksgebruiken.
Verder gebruikte ik de dierenoverzichtjes van Tanja

Let op:  zie dit als een algemeen naslagwerk. Uiteraard leer je in mijn cursussen nog veel meer waardevolle magie en hoe je het e.e.a. persoonlijk in je leven en werk kunt toepassen.

Veel plezier met het vieren van jouw seizoenen!

Lente & Lucht

Zomer & Vuur

Herfst & Water

Winter & Aarde

Kus de Heks in je wakker

Vier de Seizoenen, natuurlijk lekker in je vel