Heilige Ruimte

The Magic Cirkel, Waterhouse

Een heilige ruimte, ook wel tempel is een plek om tot jezelf te komen; je magie te gebruiken of gewoon stil te zijn.
Net als de tempel zoals men uit de oude beschavingen haar bezocht, is een heilige plek waar men zich kon verbinden met de kosmos.

Creëer een kamer of hoekje waar je kunt reflecteren, stil kunt zijn, naar binnen kunt gaan en gecentreerd kunt raken. In je dagelijkse leven heb je zoveel om over na te denken en te doen. Tussen werk, kinderen en boodschappen door heb je nauwelijks een moment voor jezelf. Daarom moet je een speciale plek hebben om je verbinding met je innerlijke zelf en geest te vernieuwen. Wanneer je een plek in je huis creëert die rust aanmoedigt, zal het naar je ziel roepen: “Kom, zit en luister.” Hieronder staan acht ideeën voor het creëren van een heilige ruimte:

  1. Verander een zolder of logeerkamer of creëer eenvoudig een hoek of stoel bij het raam in je woonkamer waar je je goed voelt. Een ruimte die je ‘heilig’ vindt, zet meteen de toon om naar binnen te gaan.
  2. Hang een kralen- of golvend gordijn op om het belang van de omgeving als een plek van eenzaamheid te benadrukken. Deze heilige ruimte kan worden gebruikt om innerlijke leiding en kennis te ontvangen, maar ook om te schrijven, tekenen, schilderen, chanten, een instrument te bespelen of gewoon naar vogels te luisteren die buiten zingen.
  3. Om de stemming voor contemplatie, meditatie of gebed te creëren, leg je kussens op de grond of zoek je een comfortabele stoel die je rug ondersteunt.
  4. Zet een altaar op met spirituele voorwerpen om de energie van spiritualiteit binnen te halen. Elk object kan worden geplaatst met de intentie om diep in je hart en ziel te gaan.
  5. Het creëren van een altaar kan net zo eenvoudig zijn als het draperen van een kleine tafel met een speciale stof. Plaats items  vanuit de vier elementen, zoals een gezalfde kaars, wierookbrander, etherische olieverspreider of natuurlijke voorwerpen zoals rotsen en schelpen die het aarde-element naar voren brengen op de tafel. Je kunt ook een symbool van jouw religie of spirituele praktijk plaatsen. En een altaar hoeft niet groot te zijn. Kan ook niet al te opvallend in een schaal. Dit is mijn januari altaar.
  6. Voeg planten en bloemen toe voor energie, kleur en meer zuurstof. Lavendel en paars symboliseren spiritualiteit, roze opent het hart, groen brengt de natuur in balans en geel stimuleert de gezondheid.  Leer meer over kleuren en klik hier.
  7. Hang foto’s op van tuinen, bergen, spirituele leraren, engelen of mentoren om een gevoel van vrede en harmonie te geven.
  8. Zachte muziek en een verhelderend boek bieden je inspiratie. Spirituele poëzie kan een toegangspoort zijn tot goddelijke contemplatie.

Kortom, je speciale hoekje is een perfecte plek om begeleiding te vragen, contact te maken met het goddelijke, yoga te doen , diep ademhalen te oefenen en een positieve visie voor je leven te creëren. Als je je weer op je innerlijke leven concentreert, zul je merken dat je rustiger, helderder, gelukkiger en meer geïnspireerd bent om je hart te volgen.

Mijn familie altaar om een lichtje voor mijn voorouders te branden

De Cirkel.

De druïden kiezen de eik om groves te vormen en ze voeren geen religieuze riten uit zonder het gebladerte.
Plinius de Oudere

Zoals de grove voor de druïde is, is de cirkel de tempel van iedere heks. Hierin worden de rituelen uitgevoerd. Een heilige plek, waar je alleen of met gelijkgestemden magisch werk verricht.
Een Cirkel wordt ook ter bescherming getrokken om je heilige ruimte of om jezelf.

Om een eenvoudige maar toch krachtige cirkel te trekken kun je een cirkel visualiseren.
Op momenten dat je niet gestoord wenst te worden kun je in gedachten een Cirkel trekken.
Dan sluit ik mijn ogen, visualiseer een duidelijke Cirkel om mijn ruimte heen en doe mijn ogen weer open. Geef het een kleur voor je gewenste doel. Lees meer bij kleur en kwaliteit welke kleuren.
Het werkt perfect. Ben je klaar dan visualiseer je dat de cirkel oplost.
Vraag van tevoren toestemming aan waar jij in gelooft en bedank als je klaar bent.

In de heksenopleiding wordt hier ruim aandacht aan besteed.