Een Sluier van Rouw

De Magie van Rouwen

Rouw is groot verdriet na groot verlies. Dat voelt voor elk mens verschillend en je kunt er ook heel verschillend mee omgaan.
Toch zijn er twee wetmatigheden aan rouw die je pas voelt als je dat grote verlies meemaakt: rouw kent geen eindpunt, dus je moet je eigen vorm vinden om verder te leven met gemis.
Je kunt rouw ervaren als een voelbare nevel die je omhult, waar je op onverwachte momenten de kilte van het gemis of de warmte van fijne herinneringen door waarneemt.

Je bent ‘in de rouw’.
Dat kan ontstaan na het overlijden van een dierbare, ook het verlies van een huisdier brengt een belangrijk rouwproces met zich mee, maar ook na een burn-out, ziekte, echtscheiding – of die nu in goed overleg of in vijandige sfeer verliep –, doordat je geen kinderen kunt krijgen, het verlies van je jeugd, gemiste kansen in het leven, de overgang, ontslag, zelfs een mooi project dat niet door kon gaan kan je in de rouw brengen.
Je voelt dat de draad van Atropos van toen naar straks is doorgesneden. Dat verlies geeft verdriet maar ook betekenis aan je leven.

Ik weet uit ervaring dat rouw heel persoonlijk is. Ik heb zelf vele malen een dierbare verloren en ook op gebied van werk, relatie, kinderloosheid en gezondheid heb ik intensieve rouwperiodes doorlopen. Tijdens mijn opleiding leerde ik weliswaar rouwcounseling te bieden, maar ik heb ontdekt dat creatieve therapie en magisch ritueel waardevolle handreikingen opleveren om te leven met rouw. Met een persoonlijk rouwritueel kan je verlies nieuwe betekenis krijgen voor je en het leven juist meer glans geven.

Een woord van troost, een arm om je schouder en een luisterend oor
is vaak genoeg en kan soms de beste zorg zijn.

Kom voor individuele Rouwverwerking bij me langs of schrijf je in voor een workshop met een kleine groep, om verder te leven met gemis.
Vraag hier naar de mogelijkheden.

Moira

Werken met Moira in een workshop

Heel met een Ritueel