Welke Therapie?

Therapeut

Asteria’s therapie voor een goede energie!

Na al mijn Reiki inwijdingen ruim 30 jaar geleden heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan tijdens het geven van behandelingen en cursussen. Geleidelijk aan heb ik ter aanvulling diverse therapie diploma’s erbij gehaald om mijn Reiki therapie, zoals ik het noem, op eigen wijze mensen te kunnen ondersteunen en verlichting te kunnen geven aan lichamelijke klachten of te helpen in hun groei en persoonlijke ontwikkeling. Het woord therapie betekent vanuit het Grieks o.a. verlichting van symptomen, zoals ik het gebruik en bij goedkeuring van een arts.

Echt een uitgebreide Reiki therapie geef ik alleen nog op verzoek, maar er komt veel aan bod tijdens mijn cursussen.
Want als je breed leert, kun je goed aan de slag in je eigen praktijk.

Ontdek de energie en psychologie van creatieve kleurrijke magische spiritualiteit

En in mijn consulten, of het nou een kaartleg- of persoonlijk consult is,  werk ik nogal eclectisch aangevuld met sjamanisme en druidisme,
Dat betekent voor mij dat ik invoel en gebruik maak van verschillende hieronder staande therapieën, die op dat moment het beste passen.
Met welke therapieën werk ik:

 • Aromatherapie
  Met  Aromatherapie maak je gebruik van de genezende eigenschappen van etherische oliën: puur natuurlijke oliën uit planten, bloemen en kruiden. De oude Egyptenaren waren de eersten die aromatherapie toepasten. Zeker in een jachtige leven van vandaag helpt aromatherapie je te ontspannen, en helpt bij innerlijke balans en natuurlijke genezing!
 • Bloesemtherapie.
  Bloesemtherapie is een zeer effectieve holistische geneeswijze en je komt weer volledig in balans. Heerlijk als je aan jezelf wilt werken en blokkades wilt oplossen.
  Het is nog steeds mogelijk om bij mij jouw persoonlijke bloesem samenstelling te laten uittesten. Eventueel in combinatie met Healing Arts
 • Creatieve therapie
  In al mijn cursussen en workshops zit creativiteit. Dat hoort ook helemaal bij mij.
  Door Creatieve therapie ontdek je door middel van tekenen, schilderen en boetseren de innerlijke wereld van jezelf. Het geeft op speelse wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.
 • Edelsteen therapie
  Edelsteentherapie kan voor een nieuw evenwicht tussen lichaam en geest zorgen. Edelstenen leven: ze ademen, communiceren, glanzen en pulseren. Ze zenden krachtige energie uit die uw hele wezen kan beïnvloeden.
 • Hypnotherapie en Regressie
  Als Hypno- en regressietherapeut breng je verborgen herinneringen en traumatische ervaringen eenvoudig naar boven. Ingesleten patronen en negatieve reacties worden opgespoord en behandelt.
 • Kleurentherapie
  Dat is nog steeds mijn dagelijkse werk en combineert ook goed met creatieve therapie.
  Kleurentherapie brengt lichaam en geest in balans. Een hoeveelheid kleurenenergie in het fysieke en energetische lichaam van de mens bevordert het algemeen welzijn. Dit is zeker een onderdeel van mijn kleurenanalyses en kleurcoaching.
 • Voedingstherapie 
  Deze opleiding dit ik vlak na mijn opleiding gewichtsconsulent. Deze therapie geef ik alleen nog in het Regenboogpakket, een persoonlijkheidsadvies. Want onze dagelijkse voeding is de allerbelangrijkste component voor een fit en gezond lichaam. Moeheid, allergieën, spijsverteringsproblemen, hart- en vaatziekten, overgewicht, vage klachten… vaak is de oorzaak een verkeerd voedingspatroon. Het is uitermate belangrijk de juiste omstandigheden te creëren, zodat het lichaam zichzelf geneest.
 • Mindfulness Based Cognivity Therapie
  Mindfulness based cognitive therapy, ook aandachtgerichte therapie of MBCT genoemd, is een nieuwe vorm van psychotherapie. Met deze mindfulness-leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat je innerlijke  rust vindt.

Meer informatie lezen? Klik dan op de vetgedrukte woorden. Lees ook: wie ik ben
Voor al deze therapieën ben ik gediplomeerd en hiervoor als erkend therapeut bij beroepsvereniging CAT aangesloten.
Lees ook meer bij Natuurlijk Genezen en neem een kijkje in mijn Gereedschapskistje

cat_collectief_schild_2019_internet

CAT Jaar Licentie 2019  – Erkend  Alternatief Therapeut Natuurgeneeskunde – Psychosociaal