Gereedschapskistje

Omdat iedereen verschillend is, werkt de ene helende techniek beter bij de ene dan bij de ander. Mijn gereedschapskistje met werkvormen en ervaringen staat tot je beschikking. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of je dit wilt. Dan kiezen we al tijdens het intakegesprek welke manier van werken het beste bij je aansluit.

Op pagina Opleidingen zie je een overzicht van de opleidingen die ik volgde om mijn gereedschapskistje voor je te vullen.

– Alfa oefeningen

Je leert een perfecte ontspanningsmethode en mentale technieken om in alfa je onderbewustzijn te sturen. Bijzonder effectief

– Aromatherapie

Geuren helen op een subtiele manier omdat onze hersenen er direct op reageren. Vaak bijzonder geschikt om acuut ongemak, verdriet of pijn te verzachten.

– Astrologie

Kan eigenlijk niet in mijn praktijk ontbreken, vooral omdat Asteria de sterrengodin is.
Astrologie pas ik intuitief toe in consulten, maar vooral in diversen kaart- en tarotcursussen en bij de zusters van de donkere maan.

– Aura & Chakra healing

Chakra’s (energiewielen) staan in verbinding met de aura (energieveld). Door ziekte of burn-out kan deze energie erg verstoord zijn. Door een heling of kleurentherapie kunnen deze energieën weer in beweging komen

– Bloesem remedies

Yana en Dr. Edward Bach stelde tincturen samen van planten, mineralen en bloesems. Elke remedie heeft z’n eigen werking op lichaam en geest. Zeer geschikt om hardnekkige klachten aan te pakken, ook bij (innerlijke) kinderen en dieren. Deze remedies kan ik voor je uittesten en op maat samenstellen eventueel aangevuld met Healing Arts.

– Biotensor

De Biotensor is een eenvoudig maar slim apparaatje om te meten of je goed reageert op een bepaalde voedingsstof, kruid, tinctuur of zelfs kleur. Onmisbaar hulpmiddel bij het uittesten van de juiste aanpak. Pendel wordt ook veel gebruikt.

– Coaching en Counselling

Als counsellor gaan we op zoek naar de onderliggende patronen en onderzoek waar het probleem in het verleden is ontstaan. Wat is de onderliggende oorzaak en hoe kan dit worden veranderd of opgelost.
Als coach kijk ik naar samen hoe je met nieuwe strategieën dingen in de toekomst anders kan doen. We onderzoeken de mogelijkheden en sterkte punten en dagen deze uit om grenzen te verleggen.

– Colournostics

Colournostics is een combinatie van de psychologie van kleuren en NLP. Het helpt je om onderbewuste gevoelens en gedachten inzichtelijk te maken en op te lossen. Colournostics kan in een coachingstraject en onderdeel van het regenboogpakket worden ingezet.

– Creatieve Innerlijke Godin

Creatieve therapie helpt ingrijpende gebeurtenissen te verwerken zonder er direct over hoeven te praten, omdat gevoelens en emoties soms moeilijk te verwoorden zijn. Door middel van tekenen, schilderen en boetseren kun je de innerlijke wereld van te onthullen. Ik gebruik hiervoor encoustic art of inner magic, klik hier

– Edelstenen en Kristaltherapie

Elke edelsteen of kristal heeft door samenstelling en kleur z’n eigen krachtige werking. Door een goedgekozen en geprogrammeerde edelsteen te dragen als sieraad of in de broekzak mee te nemen kunnen met name emotionele klachten al snel verminderen. Een helende edelsteen legging tijdens een (Reiki) behandeling geeft volledig balans

– Energetische therapie

Dit is een verzamelnaam van een eeuwenoude therapie, waaronder magnetiseren, reiki en Aura- en Chakrahealing het meest bekend zijn. Het is het overbrengen van kosmische of universele energie, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelf genezend vermogen van de mens centraal staat

– Egyptian Healing

Aan het begin van de vorige eeuw is deze methode, gebaseerd op oude Egyptische tempelinwijdingen, herontdekt. Tijdens een Egyptian Healing behandeling wordt, net als bij Reiki, neutrale energie doorgegeven die op meerdere niveaus werkzaam is. De behandeling wordt veelal ervaren als ontspannend en activerend. Deze techniek geeft ik vaak in combinatie met Reiki behandelingen

– Engelenmedium

Als kind kwam ik vaak in contact met engelen en natuurwezens. Na een aantal inwijdingen is dit contact versterkt en helder. Een engelenreading kan zeker uitkomst bieden.

– De 4 elementen

Aarde, lucht, water en vuur samen vormen alle materie die we kennen. Als we alle kwaliteiten van de vier elementen in onszelf in balans hebben, zijn we zelf in balans. Daar zijn bijzondere oefeningen zeer geschikt voor.

– Enneagram

Natuurlijk is iedereen verschillend. Toch zijn er negen ‘basistypen’ mens te herkennen met het enneagram. Deze spiegel voor jezelf en voor de mensen in je omgeving geeft je direct veel helderheid over je eigen functioneren.

– Familie- of systeemopstelling met Kleur en Tarot

Familieopstellingen is een unieke therapievorm die is ontwikkeld door de psychotherapeut Bert Hellinger. De basis van veel psychische problemen ligt besloten in de jeugd en de familieomstandigheden. Familieopstellingen geeft je een scherp inzicht in de problematiek en een belangrijke bijdrage aan het oplossen ervan. In combinatie met de psychologie van kleur en de beeldtaal van de Tarotkaarten krijgen systeemopstellingen meer diepgang.

– Feng Shui

Feng Shui wordt uitgesproken als Foeng Sjoewee en betekend letterlijk wind en water. Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de woon- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden. Naast Feng Shui gebruik ik vele oude en nieuwe magische technieken om een gezonden woon en werksfeer te creëren.

– Godinnenkracht

Maak kennis en verbind je met de Godin(nen) in jezelf. Beleef de Godin in jouw vrouw zijn, ook in de ouder wordende vrouw. Verbind je met de natuurkrachten en kom spelenderwijs in je krachtige zelf.

– Heksenkunde, Druïde wijsheid en Sjamanenheling

Hele oude intuïtieve kracht, natuur en een snufje magie om je persoonlijkheid te ontwikkelen.

– Holistisch energetische therapie

Als Energetisch holistich therapeut maakte ik gebruik van de universele levensenergie om mensen te helen met chakrahealing, magnetiseren en reiki. Deze kennis en ruim 30 jaar ervaring werd doorgegeven

– HSP

Een HoogSensitieve Persoon (HSP) is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Hoe kun je daar het beste mee omgaan?

– Hypnotherapie en Regressie

Als Hypno- en regressietherapeut breng je verborgen herinneringen en traumatische ervaringen eenvoudig naar boven. Ingesleten patronen en negatieve reacties worden opgespoord en behandelt.

– Imago

Als Imagoconsultant houd ik mij bezig met je gehele uitstraling. Daarbij zijn je mindset, je attitude of wereldbeeld, en vooral je zelfbeeld inbegrepen. Zo binnen, zo buiten!
Jouw image, jouw persoonlijke uitstraling vol zelfvertrouwen met een goed advies in jouw eigenheid in stijl, kleur en make-up.  Laat zien wie je werkelijk bent.

Kaartlegmedium

Om jezelf beter te leren kennen kan ik gebruik maken van de Tarot of Symbolon tarotkaarten. Symbolon, het Spel der Herinneringen, slaat een brug tussen Astrologie en Tarot. Op een unieke, speelse en toch diepgaande wijze geeft het je inzicht in jezelf met behulp van Astrologie (ratio) en Tarot (intuïtie).
Verder coach ik met Mlle Lenormandkaarten, Zigeunerkaarten, Kipperkaarten. Of een Angelcard reading kunnen veel inzichten geven op het gebied van liefde, financiën, werk, en nog veel meer. Ook andere orakeltechnieken zoals lintlezen, Ogham en Runen kunnen worden ingezet.
In mijn praktijk werk ik ruim 45 jaar met verschillende vormen van Cartomancie, waaronder de bekende  Mlle Lenormandkaarten, Zigeunerkaarten en Kipperkaarten. Ik ben ook gespecialiseerd in  Tarot.

Kleurentherapie en Kleurcoaching

Kleuren in kleding en in de eigen omgeving beïnvloeden onze stemming, maar ook onze gezondheid. Bewust kiezen voor het dragen van andere kleuren kan direct effect hebben op ons welbevinden. Bovendien kan goedgekozen kleurgebruik in make-up en kleding ons helpen om zelfbewuster en krachtiger te leven.

– Kruidenkracht

De genezende kracht van de natuur wordt in sommige gevallen door mij geadviseerd of energetisch worden ingezet. In ernstige gevallen is allereerst overleg met arts gewenst.

– Magic Creations

Deze creatieve therapie gebruik ik ik kleine groepen of een op een. Dit kan zijn een Bezielingskaart maken die we tegenwoordig met een andere naam kennen. Door een Bezielingskaart te maken krijg je een soort weerspiegeling van je ziel. Door intuïtief bestaande afbeeldingen uit bijvoorbeeld een tijdschrift samen te brengen kun je je diepste lagen zichtbaar maken. Een mooie herkenning wat iets in gang zet. Voor de volgende stap?
Een andere creation is een engelenschildering of Encouastic art (wasstrijken)  & Mediumschap. Door meditatief en intuïtief te werken met verschillende materialen en kleuren wordt veel duidelijk en geeft kracht naar innerlijke rust

– Magische Geluiden

Met gebruik van de kracht van een drum,  ratel, klankschalen of andere magische instrumenten tijdens een behandeling ontspan je nog dieper en zeker bij lichamelijke en geestelijke klachten van stress, angst, depressie, e.d.

– Magische Moiren Kist

Een kist in een kist voor rouwverwerking, rituelen en ceremonieën of ander magisch werk vol krachtvoorwerpen. Deze kist zet ik in indien nodig.

– Magnetiseren

Magnetiseren is liefde geven in de vorm van energie. Met magnetiseren herstelt je de balans tussen lichaam en ziel en ruimt u blokkades op met gebruik van de universele energie die overal aanwezig is.

– Meditatie

Meditatie verwijst naar een wijd spectrum van geestelijke oefeningen en wordt steeds vaker aanbevolen door artsen en wetenschappers. Het meditatieproces is een bijzondere effectieve manier om niet alleen meer zelfbegrip te krijgen, maar ook om met de problemen van alle dag om te gaan. Wie mediteert, helpt het brein dus op meerdere manieren. De waslijst van bewezen voordelen is lang: efficiënter, gelukkiger en gezonder. Lees ook bij Alfa en Mindfulness.

– Mindfulness MBCT/MBSR

MBCT/MBSR staat voor mindfulness based cognitive therapy/mindfulness based stress reduction en is een aandachtstraining. Deze aandachttraining richt zich op het aanwezig zijn in het hier-en-nu. Hiervoor worden verschillende meditatietechnieken gebruikt, zoals de lichaamsscan en zitmeditatie. Vaak leiden automatische reacties (gedachten, gevoelens, handelingen) tot het vergroten van stress, spanning, angst en/of somberheid. Je leert tijdens de aandachttraining om nare gevoelens of gedachten te accepteren en ze er te laten zijn zonder deze te onderdrukken of weg te werken.

– NLP

Neuro Linguistisch Programmeren betekent NLP voluit. Een bijzonder effectieve techniek om oude gewoontes en overtuigingen te onderzoeken en te veranderen naar gezonder gedrag. Een consultmet de regenboogspiegel gaan kleur en NlLP hand in hand

– Reiki

Onze energiehuishouding weerspiegelt hoe we in het leven staan. Met aandacht en eenvoudigweg het neerleggen van twee handen op het lichaam, is het energiesysteem van lichaam en geest in balans te brengen. Ik werk met het traditionele Mikao Usui systeem. Zie Magie van Reiki

Ritueel begeleiding

Rituelen helpen ons om bewust stil te staan bij veranderingen. Religieuze stromingen bieden daarom vaak vaststaande rituelen aan bij specifieke veranderingen in het leven. Lees meer hier

Rouwcoach of rouwcounseling

Begeleiding van het verwerkingsproces en bied je daarnaast steun en perspectief, helpt met bij het uiten van gevoelens, het verlies een plek geven en het verminderen van eenzaamheid. Ook het leren omgaan met aanpassingen en veranderende gezinsverhoudingen

– Spirituele Psychologie

De kracht van het denken, synchroniciteit , dromen is psychologie van onbewuste processen. Tijdens een coach sessie kan dit ter sprake komen, waarin ik je kan begeleiden.

Spirituele Responstherapie (SRT)

SRT is een systeem voor het onderzoeken van de onderbewuste geest en zielsgegevens om snel de dissonante, beperkende ideeën en ideeën te vinden en los te laten. Vervang ze door liefdevolle, ondersteunende ideeën en overtuigingen. SRT biedt een veeleisende, krachtige, vrijwel pijnloze en nauwkeurige manier om het landschap van ons innerlijke en uiterlijke leven te veranderen. SRT stelt ons dus in staat ons leven vrijer te leven.

– Visualisaties

‘Dromen terwijl je wakker bent’, worden visualisatie oefeningen wel genoemd. Door in ontspannen toestand bewust beelden op te roepen kom je gemakkelijk terecht bij onbewuste inzichten die je al hebt, of je ‘ziet’ hoe je veranderingen kunt brengen in je situatie.

– Voedingstherapie

Deze opleiding deed ik vlak na mijn opleiding gewichtsconsulent. Onze dagelijkse voeding is de allerbelangrijkste component voor een fit en gezond lichaam. Moeheid, allergieën, spijsverteringsproblemen, hart- en vaatziekten, overgewicht, vage klachten… vaak is de oorzaak een verkeerd voedingspatroon. Het is uitermate belangrijk de juiste omstandigheden te creëren, zodat het lichaam zichzelf geneest.

Al deze geweldige technieken kunnen jou helpen in je proces en ik wil je hierin graag ondersteunen. Maar in de eerste plaats heb ik graag dat je in ernstige gevallen ook een arts raadpleegt.