De wijsheid van de Heks & Druïdess

De hedge tussen traditionele hekserij, druidry en sjamanisme

pythia asteria kleur klMijn wijsheid van de heks herken ik in de Hedgewitchery. De oorspronkelijke benaming Hagwychia variegata uit het Schots vertaalt The Hedgewitch ontdekte ik jaren geleden in een van mijn Engeland reizen. In Nederland was er niets over te vinden en ik ontdekte dat in mijn heksenwerk veel overeen kwam en wat ik vroeger thuis leerde. Wat ik toen normaal vond heeft nu een beetje naam gekregen, hoewel dat voor mij niet zo erg belangrijk is.
Ik ben dus een nuchtere eclectische – traditionele – solitair – hedge – erfheks in een stad.
Daarbij al een paar jaar een Druïdes in opleiding. En dat geef ik door.

Wat is een haagheks of hedgewitch?

Dat is een heks die haar magisch werk alleen uitvoert.
Zoals de naam aangeeft worden haag heksen vaak in hagen aangetroffen om kruiden te verzamelen of bestuderen. Ze willen vaak alles leren over planten, inclusief het gebruik voor medicijnen, eten en drinken, knutselen en verven. Ze kunnen het gedrag van dieren leren observeren om veranderingen in het weer te voorspellen. Sommige zullen proberen andere vaardigheden te leren die in het verleden in het bezit waren van de wijze vrouwen in het dorp, zoals verloskundige of medische basis en helingvaardigheden.
Deze beschrijving komt het dichtst in de buurt van de ‘stereotype’ dorpsheks en de meesten moeten het van de grond af leren en beginnen vaak op relatief jonge leeftijd.
Hoewel ze van anderen en ouderen kunnen leren, verzamelen zij vaak hun kennis uit oude boeken, kruiden, koken en tuinieren, en ook door het toepassen van gezond verstand en instinct. Hoewel er soms groepen hedgewitches worden gevormd, zijn deze meestal van korte duur vanwege hun zeer onafhankelijke karakter en moeten ze dingen op hun eigen manier doen.

De woorden  hedge en hag hebben dezelfde wortel. De uitdrukking “one who sits on the hedge” geeft aan dat iemand die zich op de grens tussen de bekende en onbekende werelden bevindt en fungeert als een kanaal tussen de twee (afkomstig uit tijden dat de haag het dorp van het ‘grote onbekende’ scheidde). Hedge heksen zullen vaak veel tijd doorbrengen in veranderde bewustzijnstoestanden, of het nu gaat om keukenmagie, genezing of werken met de Godin. Ze hebben de neiging om een zeer persoonlijke relatie met hun Godin te hebben, meestal ontwikkeld gedurende een zeer lange tijd.
by Louise P. Hedgewitch & Midwife – The Pagan Federation

sonrel asteriacoaching 2

Ontdek jouw magische krachten in een training.

Een Heks is oorspronkelijk een wijze vrouw. Zij is de priesteres, de zieneres, de genezeres.
Anders dan wat ons wordt voorgehouden. Deze wijze vrouw, man kan ook, leeft niet in een afgelegen hutje in een donker bos, maar o.a. in een modern appartement in de stad of in een gezellige eensgezinswoning met haar gezin.

Hekserij is een levenswijze, een oeroude natuurreligie en deze wijsheden, dat ik als kind al leerde met de kennis van overlevering en mijn eigen wijsheid besloot ik ruim 25 jaar geleden als Pythia te delen met andere geïnteresseerden.
Magie is niet zomaar een dingetje uit een van de vele boekjes, schriftelijke cursussen of een van de vele berichten van internet. Het is een oerkracht van binnenuit met een kosmische aanvulling, waarin jij je ziel en zaligheid in legt. Dat is mijn toveren.
In mijn traditionele hekserij zit een overgroot deel hogere spiritualiteit, sjamanisme,  druïdisme overgoten met kleurenmagie. Betreft het laatste kreeg ik de bijnaam Kleurenheks of Kleurenwijzeres

Je ziet dat ik werk met waar ik mij goed bij voel en op een zuivere manier. En aan mijn geërfde kennis, die ik van mijn oma en verder terug  uit mijn familielijn,  meekreeg wordt regelmatig aangevuld door opleidingen om bij te blijven.
Dit kun jij ook leren in een van mijn cursussen “Kus de Heks in je wakker”, een cursus die ik al meerdere jaren geef en die inmiddels mooi is uitgebreid om te werken aan jouw persoonlijke spirituele- en intuïtieve ontwikkeling voor de nuchtere solitaire heks, die persoonlijk bij jou past.
In de nieuwe training “Omtoveren heb ik die kennis nog meer uitgebreid en verdiept.  Hierin ontdek je je krachten als magische vrouw opnieuw om gelukkig te zijn met jezelf en het leven dat bij jouw past.


Workshops voor de solitaire Heks

persoonlijke aandacht in een kleine groep of individueel

In verschillende workshops werk je samen met de Godin
Je maakt kennis met de energie en psychologie van de kleurrijke magische spiritualiteit vol wijsheden der vrouwelijke druïden met creatieve aanpak.
Werk aan jezelf met de hulp van de “zusters van de donkere maan en ontdek wat het met je doet.

Verder zijn er wat “krachtworkshops vol Magische Momenten “Heksen” voor jouw levensgeluk en Omhels je Inner Crone, de heks in de ouder wordende vrouw, waarvoor je je kunt opgeven.
Kijk regelmatig in de agenda

Kus de Heks in je wakker, een mooie en krachtige cursus

Omhels je Inner Crone, een diepgaande workshop voor de oudere wijze vrouw

Omtoveren, voor krachtige vrouwen en wie dat wil worden