Ritme van de Maan

ritme van de maan asteria coaching

Deze informatie is bedoeld als naslagwerk en beslist niet  in plaats van een van de onderwerpen in mijn cursussen, want die gaan veel verder dan dit. Magie met natuurkrachten dien je voorzichtig te gebruiken en niet zomaar van internet over te nemen

De maan heeft invloed op de waterhuishouding op aarde, zoals eb en vloed, sapstromen In planten, het kiemproces en de voortplanting. Daarbij heeft ze ook effect op ons lichaam en onze emoties. Denk maar aan een nacht hevig liggen dromen of juist niet kunnen slapen. Of het gevoel hebben alleen te willen zijn of alleen maar willen werken, opeens heel veel energie hebben Kijk dan eens naar de stand van de maan op die momenten, wellicht weerspiegelde de maan je gedrag en gemoedstoestand.
Elke fase van de maan heeft haar eigen kwaliteit en beïnvloedt het aardse leven.

We onderscheiden de fases donkere, nieuwe, wassende, volle en afnemende maan binnen de voor ons zichtbare cyclus van 29,5 dagen. De maan heeft invloed op onze stemming en ons lichaam. Zo neemt het lichaam met wassende maan beter voedingsstoffen op en scheidt zij deze met afnemende maan beter uit. Een vergelijkbare invloed heeft de maan ook op planten en hun sapstroom.

Zeker is de maan een van de belangrijkste aspecten in het leven van iedere heks. Vooral vrouwen en de Maan hebben een bijzondere, hechte relatie. Let eens op de maanstanden en houd een dagboekje bij, in welke uren, op welke dagen en in welk teken de maan staat. Noteer je eigen gedrag en dat van de anderen om je heen. Doe dat een paar maanden om er vertrouwd mee te raken.
Omdat de maan een belangrijke bron van natuurlijke energie is, is zij is essentieel in magie, wanneer je je rituelen en spells uitvoert volgens de bijbehorende maanfase. Zou je je spells gedurende de verkeerde fase van de maan uitvoeren, dan kan een spell juist averechts werken en zorgen voor weinig resultaat, of een verkeerde uitwerking.

Hier is een maanoverzicht in het kort samengesteld door Pythia.
In de cursussen en workshops wordt hierin uitgebreid aandacht aan besteed en veel aangevuld.

sch1

sch2

moon-phases-image

sch3

sch 4

sch 5

sch 6

sch 7

sch 8

Maanmagie

13 Volle Manen