Lessen in het Orakel & Kaartlegkunst

Wil je dit ook leren en een opleiding volgen?

Om zelf een kaartleg- of tarotcoach en kaartlegmedium te worden geef ik persoonlijke trainingen op maat. Dat kan zijn voor je persoonlijke intuïtieve ontwikkeling of je wilt graag op een goede manier kaarten in je praktijk gebruiken. Wat zijn je wensen? Wat past er bij jou?

Elke training in de Kaartlegkunst bij Asteria Coaching opent een wereld vol symboliek, waarin de levensloop van ieder mens wordt weerspiegeld.
Zeker bij de thema decks komen veel bijzonderheden voor, waarin je de magische wereld persoonlijk beleefd. Daarbij speelt het coachen een belangrijke rol. Het gaat niet alleen om inzicht in de toekomst, maar om in het nu de balans te vinden voor een betere toekomst.

Heb je de Colour Comfort Methode opleiding gedaan, dan wordt bij mijn aanbod hieronder extra aandacht besteed aan de psychologie van kleur, waardoor het coachen toch wel verder gaat. Zeker in Tarot of andere orakelmiddelen spelen kleuren een belangrijke rol. Zie het als een aanvulling van de opleiding.

Hannie Waterman, Kleurenexpert, Kleurencoach en Kaartlegmedium zei hierover:

Wat kan je leven verrijken door de kennis van het kaartleggen!
Wanneer ik een vraag aan iemand stel verwacht ik een antwoord. Het is echter heel moeilijk, zo niet onmogelijk, om goed onder woorden te brengen wat het antwoord werkelijk is. Door mijn kennis van kleur vraag ik dan of er een kleur gekozen kan worden voor het antwoord en ik weet dan meer dan honderd woorden kunnen zeggen.
De kennis van kaartleggen, die ik bij Georgette leerde,  heeft hetzelfde diepgaande effect opgeleverd. Het geeft me inzicht in wat er speelt, wat mijn rol is, hoe ermee om te gaan , wat er te verwachten valt en zelfs waar ik nu en in de tijd rekening mee moet houden. Ik heb geleerd dit uitgebreid te doen met een groot kaartdeck en voor andere vragen een klein kaartdeck te gebruiken. In ben inmiddels zeer gehecht aan mijn favoriete kaartspelen.  Deze cursussen hebben me rijkdom gebracht.

Wat betreft mijn kaartlegtrainingen. Geen boekjeskennis, maar werken met oude Cartomancie en wijsheden van mijn oma, aangevuld met nieuwe kennis. Je sluit af met een certificaat.
Ik geef al ruim 40 jaar mijn trainingen met professionele begeleiding 1 op 1, zodat jij op jouw eigen manier een goed medium en reader kunt worden met persoonlijke coaching! Alle trainingen zijn inclusief kaarten en materiaal en je sluit af met een certificaat voor deelname.

Lessen in de kaartlegkunst
Hier is een kleine opsomming van trainingen

Rider Waite Tarot
Elfen of Engelen Tarot
Methode der Ouden
Mlle Lenormand-, Kipper- of Zigeunerkaarten
Kaartlegmedium

Coach trainingen met Tarotkaarten

 1. Rider Waite tarot.

Eigenlijk het meest bekende esoterisch deck die in 1909 werd geïntroduceerd. Zelf noem ik het liever Pamela Colman Smith tarot, naar de ontwerpster en schilderes. Mijn eerste deck kocht ik in 1971.
Ook deze training gaat veel verder dan alleen een stukje geschiedenis en kaarten uit je hoofd leren. Spelenderwijs leer je deze oude symbolische kaarten doorvoelen, wat ik zelf erg belangrijk vind om een goed reader te zijn. Wat komt o.a. aan bod:

Geschiedenis van het Tarot spel, oude betekenissen opnieuw invoelen, lezen en luisteren naar symbolen van het tarotdeck, principe van de synchroniciteit, intuïtief werken, waardevolle intuïtie oefeningen en meditaties, elementen gebruiken, de kracht achter de grote en kleine Arcana, Ho kaarten ontmoeten, verschillende legpatronen, coachtechnieken om consulten te geven en jij maakt je persoonlijke tarotboek.

Traditionele kennis wordt aangevuld met nieuwe technieken en oude wijsheden van mijn oma. Met deze goede basis kun je bijna met alle decks werken.
Deze training is geschikt voor starters en voor degene die oude vervaagde Tarotkennis willen opfrissen.
In de kaartopleiding Kaartlegmedium is o.a. deze training een basisvereiste.  De training duurt 5 lessen.
Het is mogelijke om eventueel hierna een aanvullende training te volgen om de opleiding Kaartlegmedium te voltooien

 1. De Magie van Elfentarot

Elfen en natuurwezens zijn de beschermers van de natuurlijke wereld.
In deze training neem ik jou mee naar Avalon bij Glastonbury, jij ontmoet priesteressen, magische wezens, jij wordt één met de natuur en jij maakt kennis met de Elfentarot. Als afsluiting krijg jij een Elfeninwijding.
Wat komt o.a. aan bod:

Basis overzicht, zie Rider Waite en aangevuld met:

Kleuren lezen, krachtplekken en Avalon, werken met de Magische Spiegel en de Vleugels, seizoenen, elfen en feeënrijk en andere magische wezens, dieren en milieu, Elfeninwijding met hand-out.

Deze training duurt 6 lessen.
Kies je voor kaartleg medium, dan kun je dit deck aanvullen met de Elfen Lenormand om een mooie set te krijgen.

 1. De Magie van Engelentarot

Krijg waardevolle inzichten, kennis en begeleiding bij het gebruik van Engelentarotkaarten om krachtige lezingen uit te voeren… voor jezelf en anderen.

Alle woorden in dit kaartspel, evenals de illustraties van Steve A. Roberts, zijn positief en mooi, terwijl ze toch de magische effectiviteit van traditionele tarot behouden. De bijbehorende handleiding leidt u door de stappen om een nauwkeurige lezing voor uzelf of anderen te geven en legt de algemene betekenis van elke kaart uit.
Rijk aan symboliek en beelden – waaronder engelen, aartsengelen, eenhoorns, feeën en zeemeerminnen – zullen de Angel Tarotkaarten je inspirerende begeleiding geven op je levensreis!
Eerder gepubliceerd als Angel Tarot Cards door Doreen Virtue en Radleigh Valentine. Ik ben net zoals bij de Elfentarot in deze tarotsystemen door Doreen Virtue opgeleid.

Deze kaarten zijn nu terug alleen onder de naam Radleigh Valentine.
Ze zijn alleen in het Engels verkrijgbaar, maar hier zal alles in het Nederlands worden vertaald om zo makkelijk en op jouw manier de kaarten te kunnen duiden.
Wat komt er o.a. aan bod:

Basis overzicht, zie Rider Waite en aangevuld met:

Magische engelenlessen, levensengelen, engelenkleuren, meditaties, codes, inwijding.

Deze training, duurt 6 lessen

Coaching trainingen met Waarzeggerskaarten

 1. Methode der Ouden

Zoals ik eerder noemde, heb ik Kaartlegkunde van mijn oma geleerd en deze opleiding is ontwikkeld met de kennis en gebruiken van mijn oma, waarbij jij op een unieke manier jouw eigen kaartendeck maakt en uitgebreid deze manier van duiden leert.
Hier is een aparte pagina, klik hier.

 1. Mlle Lenormandkaarten

De meest bekende kaarten zijn van Mlle Lenormand de Sibylle Van de Faubourg Saint Germain.
Mlle Lenormand is over de gehele wereld beroemd en werd geboren in Alençon in Frankrijk op 27 mei 1772 en is in Parijs gestorven als 71 jarige op 25 juni 1843. Zij is vooral beroemd geworden door de Franse keizerin Joséphine de Beauharnais, die haar regelmatig raadpleegde.
De naar haar genoemde waarzegkaarten worden over de wereld sinds jaar en dag met succes gebruikt en niet alleen om een blik in de toekomst te werpen, maar b.v. ook om antwoorden op vraagstukken te verkrijgen. Kortom, voor vele doeleinden geschikt.
Het blijft heerlijk om te werken met Lenormandkaarten in de oude wereld van de Cartomancie. Wat komt er aan bod:

Technieken uit waarzeggen en voorspellen, goed werken met van Mlle Lenormand waarzegkaarten volgens de traditionele betekenis met persoonlijk interpretatie, je leert lezen en luisteren naar symbolen, psychologie en het principe van de synchroniciteit; diverse leggingen waaronder vorige levens en technieken voor een coachgesprek

Nb. Ook kun je kiezen voor Zigeunerkaarten of Kipper kaarten, ook een oude vorm van waarzeggerskaarten met dezelfde werkwijze van de Mlle Lenormandkaarten.

Deze cursus duurt 3 lessen.

 1. Kies je voor de Elfenlenormand

De Lenormandcursus wordt aangevuld met: kristallen, geuren en kleuren, elfen & feeënrijk en andere magische wezens, de Elfentuin, dieren en milieu, elfeninwijding met hand-out. Dit combineert mooi met Elfentarot.

Deze cursus duurt 4 lessen

Opleiding Kaartlegmedium, voor degene die alles wil

Zoek je een goede Kaartlegopleiding waarmee jij met jouw gave en diepgaande kennis veel mensen kunt helpen?
Waarmee jij zonder onzekerheden consulten kunt geven met begeleiding van jouw gidsen? Alle waardevolle kennis en inzicht ineen is natuurlijk nog beter. Aangevuld met mediumschap en psychometrie.
Heb jij die gave, dan groei jij hierin en hoe mooi is dat.
Wat gaan wij doen?

 • Basis overzicht, zie Rider Waite en aangevuld met:
 • Alle technisch en intuïtieve kanten van Waarzeggers-, Orakel- en Tarotkaarten
 • Lenormand-, Zigeuner- of Kipper kaarten, naar keuze
 • Verbinding met kleur en andere divinatie systemen
 • Intuïtief ontwikkelen
 • Mediumschap en werken met jouw gidsen
 • Werken in Alfa
 • Meditatie en visualisatie oefeningen
 • Systeemopstellingen met kaarten
 • Wat oma zei.
 • Kaarten en pendelen
 • Kaarten en Feng Shui
 • Readen in de praktijk

Deze opleiding duurt 9 lessen.

Hoe, wat, waar?

Alle lessen zijn 100% maatwerk, individueel  met veel persoonlijke begeleiding.
Ik geef geen online lessen. Alle sessies vinden plaats in mijn gezellige huiskamerpraktijk en -atelier.
Wil je graag met een vriendin samen komen, dan gaat dat in overleg.
Er wordt gezorgd voor koffie, thee, versnaperingen, al het materiaal en certificaat.

De kosten zijn

Opleiding Kaartlegcoach en -medium op maat, 9 lessen 635
Coachen met Tarot Rider Waite,  basis 5 lessen 355
Coachen met Tarot div. thema’s, 6 lessen 395
Coachen met Mlle Lenormandkaarten, 3 lessen 235
Coachen met Elfen Lenormandkaarten, 4 lessen 270

Deze lessen zijn intensief en duren ruim 2 uur..

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Lees ook de algemene voorwaarden.

Wil je meer informatie, klik hier

Trek een dagkaart. Klik op de afbeelding

Pythia’s Licht

Trek een dagkaartje

Regenboogpakket of Kaartconsult

Orakelmagie & Kaartlegkunst

Colour Comfort Methode

Tarieven