Lessen in het Orakel & Kaartlegkunst

Wil je dit ook leren en een opleiding volgen?

Om zelf een kaartleg- of tarotcoach en kaartlegmedium te worden geef ik persoonlijke trainingen op maat. Dat kan zijn voor je persoonlijke intuïtieve ontwikkeling of je wilt graag op een goede manier kaarten in je praktijk gebruiken. Wat zijn je wensen? Wat past er bij jou?

Elke training in de Kaartlegkunst bij Asteria Coaching opent een wereld vol symboliek, waarin de levensloop van ieder mens wordt weerspiegeld.
Zeker bij de thema decks komen veel bijzonderheden voor, waarin je de magische wereld persoonlijk beleefd. Daarbij speelt het coachen een belangrijke rol. Het gaat niet alleen om inzicht in de toekomst, maar om in het nu de balans te vinden voor een betere toekomst.

Wat betreft mijn kaartlegtrainingen. Geen boekjeskennis, maar werken met oude Cartomancie en wijsheden van mijn oma, aangevuld met nieuwe kennis. Je sluit af met een certificaat.
Ik geef al 40 jaar mijn trainingen met professionele begeleiding 1 op 1, zodat jij op jouw eigen manier een goed medium en reader kunt worden met persoonlijke coaching! Alle trainingen zijn inclusief kaarten en materiaal en je sluit af met een certificaat voor deelname

Lessen in de kaartlegkunst
Hier is een kleine opsomming van trainingen

Rider Waite Tarot
Elfen Tarot
Vier de Seizoenen met Tarot
Methode der Ouden
Mlle Lenormand-, Kipper- of Zigeunerkaarten
Kaartlegmedium

Coach trainingen met Tarotkaarten

 1. Rider Waite tarot.

Eigenlijk het meest bekende esoterisch deck die in 1909 werd geïntroduceerd. Zelf noem ik het liever Pamela Colman Smith tarot, naar de ontwerpster en schilderes. Mijn eerste deck kocht ik in 1971.
Ook deze training gaat veel verder dan alleen een stukje geschiedenis en kaarten uit je hoofd leren. Spelenderwijs leer je deze oude symbolische kaarten doorvoelen, wat ik zelf erg belangrijk vind om een goed reader te zijn. Wat komt o.a. aan bod:

Geschiedenis van het Tarot spel, oude betekenissen opnieuw invoelen, lezen en luisteren naar symbolen van het tarotdeck, principe van de synchroniciteit, intuïtief werken, waardevolle intuïtie oefeningen en meditaties, elementen gebruiken, de kracht achter de grote en kleine Arcana, Ho kaarten ontmoeten, verschillende legpatronen, coachtechnieken om consulten te geven en jij maakt je persoonlijke tarotboek.

Traditionele kennis wordt aangevuld met nieuwe technieken en oude wijsheden van mijn oma. Met deze goede basis kun je bijna met alle decks werken.
Deze training is geschikt voor starters en voor degene die oude vervaagde Tarotkennis willen opfrissen.
In de kaartopleiding Kaartlegmedium is o.a. deze training een basisvereiste.  De training duurt 5 lessen.
Het is mogelijke om eventueel hierna een aanvullende training te volgen om de opleiding Kaartlegmedium te voltooien

 1. De Magie van Elfentarot

Elfen en natuurwezens zijn de beschermers van de natuurlijke wereld.
In deze training neem ik jou mee naar Avalon bij Glastonbury, jij ontmoet priesteressen, magische wezens, jij wordt één met de natuur en jij maakt kennis met de Elfentarot. Als afsluiting krijg jij een Elfeninwijding.
Wat komt o.a. aan bod:

Basis overzicht, zie Rider Waite en aangevuld met:

Kleuren lezen, krachtplekken en Avalon, werken met de Magische Spiegel en de Vleugels, seizoenen, elfen en feeënrijk en andere magische wezens, dieren en milieu, Elfeninwijding met hand-out.

Deze training duurt 5 lessen.
Kies je voor kaartleg medium, dan kun je dit deck aanvullen met de Elfen Lenormand om een mooie set te krijgen.

 1. Vier de seizoenen tarot

Een training voor heksen, druïden en gevorderden.
Leven met het Wiel van het Jaar en reizen door de seizoenen. Wat kom jij tegen op jouw pad? Waarin wil jij hulp om verder te gaan. De magische energie van tarotkaarten, waarmee jij dieper gaat werken geeft jou veel duidelijkheid in jouw nieuwe levensrichting.
Een prachtige wijze om tarot op een speciale manier te leren kennen, maar vooral de kracht van de seizoenen door jouw leven te weven om nog meer uit het leven te halen.
Tijdens de Vier seizoenen Tarot training leer jij de kracht van het Tarotspel en op jouw eigen wijze verbinden met de acht seizoenfeesten. Jij gaat je nog meer in jouw element voelen. Wat komt er allemaal aan bod:

Basis overzicht, zie Rider Waite en aangevuld met:

Je gaat acht magische jaarfeesten vieren op traditionele wijze met persoonlijke aandacht, krachten van de seizoenen met de psychologie van kleur, diepere verbinding met de natuur en met jezelf, meditaties en rituelen en er zijn mooie magisch creatieve workshops.

Deze training, duurt 8 lessen

Coaching trainingen met Waarzeggerskaarten

 1. Methode der Ouden

Zoals ik eerder noemde, heb ik Kaartlegkunde van mijn oma geleerd en deze opleiding is ontwikkeld met de kennis en gebruiken van mijn oma, waarbij jij op een unieke manier jouw eigen kaartendeck maakt en uitgebreid deze manier van duiden leert.
Hier is een aparte pagina, klik hier.

 1. Mlle Lenormandkaarten

De meest bekende kaarten zijn van Mlle Lenormand de Sibylle Van de Faubourg Saint Germain.
Mlle Lenormand is over de gehele wereld beroemd en werd geboren in Alençon in Frankrijk op 27 mei 1772 en is in Parijs gestorven als 71 jarige op 25 juni 1843. Zij is vooral beroemd geworden door de Franse keizerin Joséphine de Beauharnais, die haar regelmatig raadpleegde.
De naar haar genoemde waarzegkaarten worden over de wereld sinds jaar en dag met succes gebruikt en niet alleen om een blik in de toekomst te werpen, maar b.v. ook om antwoorden op vraagstukken te verkrijgen. Kortom, voor vele doeleinden geschikt.
Het blijft heerlijk om te werken met Lenormandkaarten in de oude wereld van de Cartomancie. Wat komt er aan bod:

Technieken uit waarzeggen en voorspellen, goed werken met van Mlle Lenormand waarzegkaarten volgens de traditionele betekenis met persoonlijk interpretatie, je leert lezen en luisteren naar symbolen, psychologie en het principe van de synchroniciteit; diverse leggingen waaronder vorige levens en technieken voor een coachgesprek

Nb. Ook kun je kiezen voor Zigeunerkaarten of Kipper kaarten, ook een oude vorm van waarzeggerskaarten met dezelfde werkwijze van de Mlle Lenormandkaarten.

 1. Kies je voor de Elfenlenormand

De Lenormandcursus wordt aangevuld met: kristallen, geuren en kleuren, elfen & feeënrijk en andere magische wezens, de Elfentuin, dieren en milieu, elfeninwijding met hand-out. Dit combineert mooi met Elfentarot.

Beiden duren 3 lessen

Opleiding Kaartlegmedium, voor degene die alles wil

Zoek je een goede Kaartlegopleiding waarmee jij met jouw gave en diepgaande kennis veel mensen kunt helpen?
Waarmee jij zonder onzekerheden consulten kunt geven met begeleiding van jouw gidsen? Alle waardevolle kennis en inzicht ineen is natuurlijk nog beter. Aangevuld met mediumschap en psychometrie.
Heb jij die gave, dan groei jij hierin en hoe mooi is dat.
Wat gaan wij doen?

 • Basis overzicht, zie Rider Waite en aangevuld met:
 • Alle technisch en intuïtieve kanten van Waarzeggers-, Orakel- en Tarotkaarten
 • Lenormand-, Zigeuner- of Kipper kaarten, naar keuze
 • Verbinding met kleur en andere divinatie systemen
 • Intuïtief ontwikkelen
 • Mediumschap en werken met jouw gidsen
 • Werken in Alfa
 • Meditatie en visualisatie oefeningen
 • Systeemopstellingen met kaarten
 • Wat oma zei.
 • Kaarten en pendelen
 • Kaarten en Feng Shui
 • Readen in de praktijk

Deze opleiding duurt 9 lessen.

Jouw investering? De tarieven staan hier

Heb je een andere orakel of kaartleg vraag of wens? Vraag het hier. 

Trek een dagkaart. Klik op de afbeelding

 

Pythia’s Licht

Trek een dagkaartje

Regenboogpakket of Kaartconsult

Orakelmagie & Kaartlegkunst

Maak je eigen Kaartendeck

Tarieven