Cartomancie – Kaartlegkunst

Coaching & Voorspelkunst

Asteria cartomancie

Fortune telling, toekomst voorspeller, reading, waarzeggerij zijn een van de woorden waarbij men denkt als men het woord Cartomancie leest.  Cartomancie betekent voorspellen met kaarten of kaartleggerij.

Deze manier van werken met kaarten leerde ik van mijn oma rond mijn 10de jaar de “Speelkaarten Voorspellingskunde” en het werken met de Methode der Ouden. Ruim 45  jaar heb ik in deze kaartlegkunst mijzelf kunnen ontwikkelen. Daarbij onderzocht en verzamelde ik verschillende Sybille (waarzegster) kaarten. Met de naam Sybille, naam uit de oudheid, stond ook Mlle Lenormand mee bekend.

tarot 1971 klkopie

Mijn 1ste Tarotspel uit 1971

Naast de readings die ik regelmatig geef ben ik inmiddels met al deze kennis cursussen gaan geven gecombineerd met intuïtieve ontwikkeling en persoonlijke coaching.
Dit doe ik al 40 jaar met veel plezier.

De kaarten zijn een goed hulpmiddel  waarbij je informatie naar boven krijgt, waardoor je een goed advies en duidelijke inzichten mee kunt geven.
En daar kun je wat mee!

4 bewerkt

Deze hulpmiddelen zijn de klassieke kaartorakels zoals de Tarot, de grote en kleine Lenormandkaarten, Kipperkaarten, zigeunerkaarten.
Maar ook met Symbolon, Droomkaarten, Aimee Zwistser, Bloemenorakel of diverse orakeldecks. Verder maak ik gebruik van de hulp en kracht van Engelen en verschillende Elfen- en Engelenkaart decks. Ook zet ik numerologie in en de kracht van kleuren en kristalenmagie. En dat doe ik door intuïtief in te voelen welk deck of methode er persoonlijk bij je past en zo werk in al velen jaren. Klik op de afbeelding hierbven om meer te lezen.

Hier volgt wat informatie voor een paar decks:bekers3

Tarot & Pagan Tarot

De meeste Tarotdecks bestaan uit 78 kaarten. Deze kaarten openen een wereld van symboliek. De 22 kaarten van de Grote Arcana vertegenwoordigen de grote thema’s in het leven, een levensreis waarop je nauwelijks invloed hebt. Elke kaart kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor meditatie of zelfonderzoek.
Daarnaast zijn er nog 56 kaarten van de kleine Arcana. Die staan voor de gebeurtenissen van alledag. De hofkaarten, die hier onderdeel van zijn vertegenwoordigen niet alleen personen, maar vormen verbindingen tussen menselijke situaties.

twee-van-zomerDe Tarot cursussen die ik geef zijn:

  • Cursus met de bekende Raider Waite Tarotkaarten, je leert goed werken met de trotkaarten om mooie adviezen en oplossingen via de kaarten aan te reiken
  • Coachen met Tarot, een mooie  en uitgebreide opleiding met Tarotkaarten, een uitgebreide training met coach technieken  en sessies voor jouw eigen praktijk.
  • vervolg Tarot met speciale aanvullende healings technieken en balancing
  • Pagan Tarot, die nieuwsgierig zijn naar heksenkunde
  • Elfentarot met inwijding en ontmoeting in de elfenwereld en Avalon
  • Engelen Tarot cursus met werken en ontmoetingen met de Engelen en nog veel meer.

oud en nieuw

Mlle Lenormand kaarten

De meest beroemde Sybille kaarten. Mlle Lenormand of de Sybille Van de Faubourg Saint Germain

Mlle Lenormand is over de gehele wereld beroemd werd geboren in Alençon. Een Franse stad, op 27 mei 1772 en is in Parijs gestorven als 71 jarige op 25 juni 1843. Zij is vooral beroemd geworden door de Franse keizerin Joséphine de Beauharnais, die haar regelmatig raadpleegde.
De naar haar genoemde waarzegkaarten worden over de wereld sinds jaar en dag met succes gebruikt en niet alleen om een blik in de toekomst te werpen, maar b.v. ook om antwoorden op vraagstukken te verkrijgen. Kortom, voor vele doeleinden geschikt.

pythia kaarten

Uit eigen verzameling

kipper25Kipperkaarten

De Kipperkaarten werden in 1890 door Susanne Kipper ontworpen. Zij had de Waarzegkunst met gebruik van de Lenormand- en Zigeunerkaarten van een Zigeunerfamilie geleerd. In haar geboortestad Berlijn werd zij door haar juiste voorspellingen zeer populair.
Klik hier om met deze kaarten aan de slag te kunnen gaan

Pythia zigeunerkaartZigeunerkaarten

Alle soorten kaartleggingen is eigenlijk begonnen met de Tarot. De werkelijke, historische oorsprong en herkomst van de Tarot is onbekend. Van een geschiedschrijving in wetenschappelijke zin des woords kan dan ook geen sprake zijn. Pas vanaf de 13de en 14de eeuw duikt het spel op in officiële documenten van diverse Europese landen. Omdat de kaarten voor het eerst met de komst van de zigeuners het middeleeuwse Europa bereikten, zijn allerlei herkomsten mogelijk; zigeuners waren – en zijn ook nu nog – vrijwel altijd onderweg en hun “wortels” reiken oost- en zuidwaarts tot aan het Indiase subcontinent en Noord-Afrika. Zo zijn ongeveer de zigeunerkaarten ontstaan.

Ook met deze kaarten werk ik graag in een consult:

aimeekrt2Symboolkaarten van Aimee Zwitser

Aimée Zwitser is een bekende Haagse paragnoste en de ontwerpster van een spel van 72 symboolkaarten, waarmee ik graag werk in consulten. De symbolen die zij gebruikt zijn ontstaan uit tekens die zij als achtjarig meisje ontving van een goeroe. De combinatie van deze symbolen geeft een beeld dat het antwoord kan zijn op een vraag over een situatie, een probleem of gebeurtenis die plaats heeft gehad of nog plaats zal vinden. De kaarten bieden jou de mogelijkheid dieper inzicht te krijgen in de eigen situatie.

engel vissenSymbolon Tarot: het spel der herinneringen en de symboliek van astrologische aspecten.

Ook werk ik graag met dit kaartendeck , dat je in staat stelt antwoord te krijgen op al je levensvragen. Hierdoor kan je weer vanuit eigen kracht verder, want  Symbolon werkt eenvoudig en krachtig samen met de astrologische invalshoeken, spreken de unieke afbeeldingen van iedere kaart voor zich!

Kleurenorakel.indigo

Als kleurencoach werk ik graag met de psychologie van kleur. Daarbij gebruik de kleuren affirmaties, geuren en de Geheimtaal der kleurenorakel. Dit combineert heel goed met andere kaarten, die ik op jou afstem.

Het Engelenspel

13001152_1333545056661607_2385289720939952837_nSpelenderwijs de juiste informatie krijgen, aangevuld met mooie boodschappen, maakt een uitgebreide reading compleet.

Bloemenorakel

Sinds mensenheugenis worden bloemen als orakel geraadpleegd. Bloemen hebben een eigen, specifiek karakter en hun kleur, geur en vorm oefenen een sterke invloed uit op de mens.  Ook kan het bloemenorakel worden ingezet als dat bij de persoon past. De symboliek van het Bloemenorakel is gebaseerd op het bekende traditionele systeem van kaartleggen met Mlle Lenormand.

Bloemen Workshop

Dit orakel met vele andere bijzondere kaarten wordt ook apart behandeld in een workshop vol kleur, geur, taal, elfen, natuur en intuitief ontwikkelen.
Deze workshop wordt vooral in de zomer gegeven, want we gaan ook naar buiten om te ervaren. Kijk in de agenda wanneer.

20170416_102210

Dit zijn nog maar een paar decks die ik in kan zetten, maar er zijn er natuurlijk veel meer die ik in de loop van 45 jaar heb verzameld.
Voor wat betreft mijn kaartlegcursussen geldt:

Geen boekjeskennis, maar werken met oude cartomancie en wijsheden van mijn oma, aangevuld met nieuwe kennis en de nodige certificaten.
Zo geef ik al 35 jaar mijn curussen met professionele begeleiding in kleine groepen persoonlijk gericht, zodat je op je eigen manier een goed medium en reader kunt worden!

Regenboogpakket of Kaartconsult

Waarzeggen & Voorspellen

In de kaart gekeken . . . 

Maak je eigen Kaartendeck