Orakelmagie & Kaartlegkunst

Coach en Orakel met Waarzeggerswijsheid of Tarotmagie, Runen, Ogham of andere orakel systemen

Wanneer de Pythia sprak, sprak door haar de God Apollo.

Pythia is mijn magische naam en mijn gids. Meer lezen over Pythia, klik hier.
Pythia was de beroemde hogepriesteres van de god Apollo in Delphi, die orakels verkondigde. Zij was een vrouw van eenvoudige afkomst, die gezeten op een heilige drievoet, in trance raakte en haar voorspellingen deed. Men kwam haar van heinde en verre raadplegen.
Natuurlijk geef ik hierin les.

Bekend schilderij van John Collier. Een reproductie hangt hier al 35 jaar aan de muur.

Wat is belangrijk

Waarzeggen en voorspellen

Orakel mijn liefste
Vertel me geheimen, je diepste

Waarzeggen & Voorspellen in de praktische kunst van het orakelen of divineren is ontstaan door mijn fascinatie voor de waarzeg- en voorspelkunsten in het algemeen. Het begon na de ontmoeting van Pythia, haar orakel van Delphi en de oude kennis vele jaren erna, waarin ik vele workshops gaf.

Onze innerlijke kennis van de waarheid laten we vaak vertroebelen door invloeden van buitenaf. Wij hebben allemaal de gave om helderziendheid te ontwikkelen. Alle divinatie- of orakel-technieken zijn in vijf hoofdgroepen in te delen:

  1. Schouwen:  kristallen bol en zwarte spiegel
  2. Werpen: Runen, Ogham, Kristallen, dobbelstenen
  3. Leggingen: Kaarten, maar ook Runen
  4. Het interpreteren van voortekenen:
    bijvoorbeeld bijgeloof zwarte kat voor onheil of klavertje vier vinden voor geluk.
  5. Wichelen: divineren met een meetinstrument, zoals met een pendel of gekleurde linten.

Voorspellen kan met verschillende methoden en voorwerpen. Elk voorwerp en gereedschap spreekt een eigen taal. Jij kunt veel orakelmethoden uitproberen om te ontdekken met welke jij de meeste affiniteit mee hebt. Vervolgens kunt je contact krijgen met de indrukwekkende krachten van het universum.

In mijn blog Divineren lees je meer over dit onderwerp.

Met de bovengenoemde methoden heb ik al mijn kennis gebundeld en een masterclass ontwikkeld waarin jij stap voor stap de basistechnieken en principes van uiteenlopende, hedendaagse voorspellingsmethoden eigen maakt. Jij leert hoe je jouw lotsbeschikking en van anderen kunt interpreteren en hoe je antwoorden op vragen krijgt, zodat je verder kunt op je levenspad.

Met welke methode werk ik?

Sowieso Ogham en de boommoeders, verschillende Runensystemen, de nodige orakeltechnieken en Pendelmagie, waarmee ook in de opleiding Schud de Heks in je wakker wordt gewerkt.
Maar mijn grootste passie ligt toch in de kaartlegkunst. Dit vak heb ik van mijn oma geleerd vanaf toen ik 9 jaar was. Door de jaren heen heb ik er mij verder ontwikkeld, gespecialiseerd en aangevuld met de kleurenleer.

In de Kaart gekeken
Kaartlegkunst of Cartomancie

Cartomancie betekent voorspellen met kaarten of kaartleggerij.

Niemand weet in welke eeuw men het eerst begon, het kaartlezen of Cartomancie als een kunst te beoefenen, schreef Ciceley in 1922, een toen belangrijk cartomancienne en auteur. Het enige waar wij zeker van kunnen zijn is, dat van onheuglijke tijden af, mannen en vrouwen in de kaarten hebben gelezen en door hun symbolisme geprobeerd hebben, de sluier van de toekomst te doordringen — en daarin ook nog eens slaagden.
De methoden die in de meeste hedendaagse boeken zijn beschreven, zijn hoofdzakelijk verzameld uit vroegere werken over dit onderwerp.
Soms komt het voor, en men kan werkelijk niet verklaren hoe dat komt, dat een familie begiftigd is met, wat men tegenwoordig noemt ‘geestelijke krachten’.
Generatie na generatie brengt familieleden voort, die de bijzondere begaafdheden bezitten van helderziendheid, helderhorendheid, of een neiging vertonen tot het vooraf waarschuwen of voorspellen.
Wat in oude tijden een ’toverheks’ werd genoemd, werd later als een heel kostbaar familiebezit beschouwd. Zij werd niet alleen door al haar naaste familieleden geraadpleegd, maar ook door de gehele omgeving. In de annalen van mijn familie zijn tovenaressen en kaartlezeressen niet ongewoon geweest, en, met haar bloed in mijn aderen, heeft een aantal psychische vermogens, zich als een natuurlijk iets in mij geopenbaard, en ik zet vele van mijn familieoverleveringen voort, als een kwestie van dagelijkse routine.

Voor mij een herkenbare tekst, alleen hebben mijn voormoeders de kennis mondeling doorgegeven. En deze manier van werken met kaarten leerde ik van mijn oma al op hele jonge leeftijd, de Speelkaarten Voorspellingskunde en het werken met de Methode der Ouden. In de jaren erna heb ik in deze kaartlegkunst mijzelf kunnen ontwikkelen. Daarbij onderzocht ik de Sibylle en verzamelde ik verschillende waarzegtechnieken met behulp van speel- en waarzeggerskaarten.

Sibille (vaak gespeld als sibylle) (Grieks Σιβύλλα, Latijn Sibylla) was in de klassieke oudheid de benaming voor een aantal maagdelijke prinsessen waarvan werd gezegd dat zij de toekomst voorspelden. Als zij in trance raakten, spraken zij teksten uit die in hexameters werden opgetekend. In tegenstelling tot de Pythia, de jonge orakelpriesteres in het Apollo-heiligdom van Delphi, werden de sibillen voorgesteld als oude, onafhankelijke, nomadische vrouwen. In het Romeinse Rijk werden de orakelspreuken, verzameld in de Libri Sibyllini, zorgvuldig bewaard en streng bewaakt in tempels, toegewijd aan Jupiter Capitolinus. In tijden van ernstige crisis werden ze op last van de autoriteiten geraadpleegd door een apart priestercollege. De beroemdste Italische orakels zijn die van de sibille van Cumae. Bron

Vele kaartlegsters noemen zich nog steeds Sibylle. Met de aanduiding Sibylle, stond ook Mlle Lenormand bekend.
Zelf werk ik met verschillende waarzeggerskaarten, waaronder Mlle Lenormormand, Zigeunerkaarten, Kipper kaarten, Aimee Zwitser.
Maar ook met orakelkaarten vol energie van Elfen, Engelen en Krachtdieren.

Magische wereld van Tarotkaarten

Het Tarot is de oudste vorm van kaarten. Hun diepe verborgen betekenis ligt in oude kennis opgeslagen.
De oudste bekende tarotkaarten dateren uit de vroege 15e eeuw.
Mijn eerste deck Secret Tarot, kreeg ik van een vrijmetselaarsorde The Brotherhood of Light uit 1936 en mijn eerste Rider Waite deck kocht ik in 1971. Tarotkaarten waren in Nederland moeilijk te koop, maar gelukkig zijn ze nu overal verkrijgbaar.

Drie manieren om Tarot uit te leggen: Het Lichaam, de Ziel en de Geest van Tarot. Tarot werkt als een spiegel die je inzicht geeft in jezelf en de wereld om je heen. Zij zijn een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling en zelfinzicht.
Zo werk ik met verschillende Tarotdecks en Symbolon. Elk deck heeft zijn eigen energie.

Wil jij ook leren werken en coachen met tarot- en waarzegkaarten voor jezelf of in jouw eigen praktijk?
Alle trainingen zijn individueel, dus je werkt op de manier die bij jou past. Bekijk hier de les pagina.

Heb je een andere orakel of kaartleg vraag of wens? Vraag het hier. 

Kaartlegmedium

Omtover consult

Kunst van het Kaartleggen

Tarotritueel voor vrouwen

Trek een dagkaartje