Kaarsenmagie

De kleureninvloed van Kaarsenmagie

Kaarsenmagie bestaat sinds het stenen tijdperk. Men gebruikte stenen lampen en waspitten gemaakt van dierenvet om niet alleen hun woonvertrek te verlichten maar ook om heilige grotten en tempels te verlichten en om goden en godinnen aan te roepen. De kleur in de kaarsen van tegenwoordig versterken het gebed, betovering of wens. Je kunt ze vooraf met etherische olie zalven die de energie van de wens weergeeft, lees meer bij genezende geuren.
Is de kleur moeilijk te krijgen, gebruik dan gewoon wit met daar omheen het betreffende kleur lint.

De betekenis van de kleur die je kunt gebruiken voor jouw doel of wens. Lees ook op de kleurenpagina’s waar 7 kleuren worden uitgediept.

Rood
kracht, fysieke energie, vastberadenheid, voor moed bij tegenstand en voor verandering in moeilijke omstandigheden. Ook bij liefde, passie, zelfvertrouwen, gezondheid, seksuele potentie, wilskracht.

Oranje
vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde, wordt gebruikt voor persoonlijke vruchtbaarheid of om een project vrucht te laten dragen en persoonlijk geluk te vinden. Ook bij aantrekkingskracht, creativiteit, succes, stimulatie.

Geel
wordt gebruikt voor intellectueel succes, leren en reizen. Ook bij intelligentie, herinneringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht, inzicht.

Groen
wordt gebruikt om een nieuwe liefde te vinden en hartzaken te ontwikkelen. Ook bij boommagie, geld, groei, schoonheid, werk, succes, geluk, voorspoed.

Blauw
de ‘helende kleur’, wijsheid en onbegrensde mogelijkheden, verlegt grenzen en creëert vertrouwen. Wordt gebruikt bij waarheid, genezing, reinigen van de ziel, hoop. Ook bij bescherming, creativiteit, communicatie, voorspellend dromen, vriendschap, wegnemen van angsten, tegen negatieve energie.

Paars
gebruikt bij inspiratie, spirituele en fysieke kracht, spirituele groei, kennis, wijsheid, verhogen van capaciteiten. Ook bij psychische bekwaamheid, zelfstandigheid, macht, genezing.

Roze
bij de zachtere aspecten van liefde en vriendelijkheid, gebruikt voor verzoening en harmonie, voor het bevorderen van een rustige slaap. Ook bij liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, vrouwelijkheid.

Bruin
gebruikt voor instinctieve wijsheid en bescherming. Ook bij aardemagie, dierenmagie, vriendschap, gunsten, balans, concentratie, (t)huis, verloren voorwerpen, gronden.

Wit
de kleur van de de Godin, gebruikt bij vitaliteit en energie van belang bij de start van iets nieuws, maanmagie, zuiverheid, reinheid, spiritualiteit, genezing, vrede, meditatie, waarheid, spirituele kracht, bescherming, vreugde.

Zilver
de kleur van de kaars van de Godin, wordt gebruikt voor intuïtie en plotselinge inzichten, met name in dromen. Ook bij telepathie, helderziendheid, vrouwelijke kracht, stabiliteit.

Goud
de kleur van de kaars van de God, wordt gebruikt voor succes, voorspoed en erkenning. Ook bij een lang leven en grote ambities, geluk, rijkdom.

Persoonlijke kleuren

Wil je voortaan je persoonlijke kleuren in kaarsenmagie gebruiken? Lees dan hier meer bij Magische Kleurenkriebels om uit te rekenen wat jouw persoonlijke kleuren zijn.