Divinatie handelingen en rituelen

kaarten en andere divinatiemiddelen

Of je nu met waarzegkaarten, Tarot, Runen of andere divinatiemiddelen werkt, hier zijn wat hulpmiddelen en handige tips voor een goede en zuivere readings.

De inwijding

Nadat je een spel kaarten of andere divinatie middelen, uiteraard die je het meest aantrok, hebt gekocht of gemaakt gaan we die inwijden oftewel eigen maken.
Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kan ze met Reiki inwijden, met kristallen opladen, maar nog liever met een eeuwenoude elementenritueel uitvoeren om je kaarten of andere divinatiemiddelen spirituele bescherming en energie te geven.

Deze oude elementen vuur, aarde lucht en water, die ooit werden gezien als de componenten van alle leven en nog steeds symbool zijn voor de eigenschappen zintuiglijke gewaarwording, gedachte, intuïtie en emotioneel gevoel, die samen het geïntegreerde wereldbeeld van de psychologie van Jung vormen.

 • Plaats je kaarten of andere divinatiemiddelen met de klok mee in een cirkel, die óf op een stuk papier is getekend, óf met behulp van een halsketting is gecreëerd.
 • Beweeg eerst een schoteltje zout over je kaarten, voor de basiskracht en de bescherming van de aarde. Visualiseer tegelijkertijd magische rechtopstaande stenen en cirkels uit de Oudheid, grote, puntige rotsen, bergen, uitgestrekte zandvlakten.
 • Beweeg vervolgens een aangestoken wierookstokje met de geur van dennen of rozemarijn boven op de kaarten of andere divinatiemiddelen voor energie en helderheid van gedachten, of met de geur van sandelhout voor spiritueel vermogen en genezende krachten.
 • Steek voor de inspiratie en creativiteit van het element vuur een gouden, gele of rode kaars aan en verhef ze boven de kaarten.
 • Beweeg tenslotte een schoteltje water met rozenblaadjes of lavendel of essentiële rozenolie over de kaarten of andere divinatiemiddelen voor harmonie en ontvankelijkheid voor de diepere emoties van degene voor wie u wellicht de kaarten of andere divinatiemiddelen gaat lezen.
 • Laat de cirkel en de kaarten of andere divinatiemiddelen gedurende een zon- en maancyclus van vierentwintig uur op een vensterbank liggen, waarna u ze, eventueel gewikkeld in een stukje donkerkleurige zijde, terug in de doos doet.

Handelingen voordat je gaat kaartleggen

 • Werk altijd in een opgeruimde kamer. Ontdoe je van storende elementen. Vergeet niet dat je gaat werken met sferen of trillingen. Creëer vooral je eigen sfeer in je eigen kamer.
 • Als er iemand bij je op consult komt, neemt hij of zij ook een eigen sfeer mee. Dat kan wel eens niet afstemmen op jouw trilling van die dag, veroorzaakt door een nervositeit of wat dan ook.
 • Brand daarom ook eerst wierook, zo zuiver je de atmosfeer. Steek dan een witte kaars aan (liefst geen waxinelichtje), dat zorgt voor de “verlichting”. Plaats ook altijd een bloemetje in je kamer. Bloemen betekenen in dit ritueel een dank. Uiteindelijk is het de bedoeling, dat je “contact” krijgt. Of dat nu met de persoon is die voor je zit aan tafel, of dat het “contact” is met een foto. Het vaasje bloemen geldt dan als dank voor het feit dat die geest wenste door te komen.
 • Doe vooral de hieronder geschreven meditatie om goed af te stemmen.
 • Pas nadat je je handen gewassen hebt schud je de kaarten. Laat geen tafelkleedje met ingewikkelde patronen op tafel liggen, want dat kan storend werken.
 • Als het consult is afgelopen berg je de kaarten of andere divinatiemiddelen weg op een plek die zich boven je hoofd bevindt. Mocht je cliënt “zwaar” op je overgekomen zijn, d.w.z. dat je uitgeput bent wanneer hij of zij weg is, brand dan opnieuw wierook en ga even de frisse lucht in. Er zijn mensen die je geestelijk volkomen uitzuigen; hun aura kan nog een hele tijd in je kamer nawerken.
 • Voorspellen is een uitputtende opgave. Ook zullen er dagen zijn dat het “zien” minder goed lukt. Het kan zijn dat je met je eigen gedachten of gevoelens bezig bent. Probeer het dan een andere keer.
 • Het is ook een heilige wet om nooit voor twee personen tegelijk te voorspellen. Zorg dat je altijd met een persoon in de kamer bent. De aura van een ander kan je sfeer zodanig verstoren dat wat jij persoon A verteld voor persoon B bestemd is. Wees voorzichtig met wat je zegt. Er zit wel een levende ziel tegenover je en geen stuk hout. En die ziel kan wel eens eerder gekwetst zijn dan je denkt!

Meditatie

Deze basismeditatie is speciaal geschreven voor zij die de toekomst willen leggen of advies willen geven aan de hand van de kaarten of andere divinatiemiddelen.

Ga recht opzitten en leg je handen open voor je op tafel.
Sluit je ogen. Haal diep adem door je neus, even vasthouden en blaas uit via je mond. Haal weer diep adem door je neus, houd vast en blaas uit via je mond en haal weer diep adem door je neus, houd weer even vast en blaas uit door je mond.

Terwijl je ogen gesloten blijven concentreer je je nu op de kaarten of andere divinatiemiddelen die voor je liggen op de tafel. Visualiseer de kaarten. Je kent ze door en door. Je weet welke kaarten of andere divinatiemiddelen in het spel zitten, en het maakt niet uit wat voor soort kaarten of andere divinatiemiddelen het zijn.
Je weet dat je door je volledig open te stellen met jouw geestelijke helper, en de kaarten of andere divinatiemiddelen als basis, je die informatie doorkrijgt die nodig is voor hem of haar waarvoor je de kaart gaat leggen.
Laat de energie door je heen stromen, maak je leeg, haal alle gedachten uit je hoofd, en elke gedachte die komt, daar kijk je naar en laat je los. Tot dat je helemaal leeg bent.

Nu vraag je aan de kosmos, jouw helper of gids, om hulp, kracht en bescherming.
Voel de energie vanuit je kruin chakra door je heen stromen via je hart naar je handen en voel de energie via je zonnevlecht stromen jaar je hart.
Stem je nu af op de persoon die voor je zit, waar je de kaart voor gaat leggen.
Voel hoe jouw energieveld zich gaat vermengen met het energieveld van de ander.
Nu kan je rustig je ogen openen en beginnen. Je zult dat wat nodig is ‘zien’ in de kaarten of andere divinatiemiddelen en doorkrijgen vanuit de kosmos.

Nog meer interessante aanwijzingen geef ik door via mijn kaartlegcursussen

Meer meditaties vind je hier