Amulet

huwelijksamulet
Huwelijksamulet in en speciale workshop gemaakt.

. . . of talisman?

Is er onrust in huis?  Weet je steevast de verkeerde soort aandacht op jezelf te vestigen? Word je door het ongeluk achtervolgd?

asteria mojoWanneer het antwoord op een of meer van deze vragen “ja” is, is een amulet misschien geen slecht idee. Eeuwen geleden was een amulet zelfs vaak de enige manier om ziekten af te weren, ongeluk te ontlopen of kwade geesten te verjagen. Wil je geluk bij het slagen van een examen waarvoor je zo hard geleerd hebt of hulp bij je sollicitatie naar je ideale baan, of wil je je liefste wens in vervulling laten komen? Dan kan een amulet of talisman jou hulp bieden.

Even het verschil tussen talisman en amulet is dat een talisman een object is dat de energie aantrekt die je wenst en positieve krachten stimuleert. Een amulet weert de energie die je níet wenst en beschermt tegen ongeluk en ziekte.
Een amulet (van het Latijnse woord amuletum, wat verdedigingsmiddel betekent) wordt beschouwd als een magisch voorwerp dat moet voorkomen dat zijn eigenaar iets overkomt. Vanaf het begin van onze geschreven geschiedenis komen amuletten in vrijwel elke beschaving voor. De eerste amuletten waren waarschijnlijk eenvoudige stukjes steen of metaal in felle kleuren of in ongewone vormen, die erop zouden kunnen wijzen dat hun magische eigenschappen werden toegedicht. Langzaam maar zeker werd het gebruikelijk om amuletten te maken in de vorm van dieren, goden en godinnen of magische symbolen.

Je leert hoe je deze beschermde of geluksbrengende Kruidenpoppetje, Medicijnbuidel, Charm of Mojo zelf kunt maken, welke ingrediënten er nodig zijn voor jouw doel en hoe je hem kunt inwijden. Er wordt gebruik gemaakt van voorwerpen uit het dieren-, planten-, mineralenrijk en/of anderen symbolen. Dit amulet of talisman kun je als ketting dragen of vastnaaien in je onderkleding of in huis hangen, voor vertrouwen of bescherming, om geld, liefde en succes aan te trekken of een goede gezondheid te bewerkstelligen.

asteria mojo (2)Alvast beginnen een eenvoudig kruidenzakje te maken voor de liefde?

Verpulver de kruiden tussen je vingers boven een schaaltje terwijl je bijvoorbeeld zegt: ‘Lavendel, lavendel, breng me rust’, tot u de kracht van het kruid voelt toenemen. Voeg daarbij wat rozenblaadjes en zeg “Roos, roos breng me liefde”. Spreek beurtelings ieder kruid toe wanneer u het toevoegt aan het mengsel. Neem voor het zakje een stukje natuurlijk weefsel zoals vilt, wol of katoen van 10 x 10 cm.
De kleur dient echter afgestemd te zijn op het doel. Bijvoorbeeld: Rood voor passie, verandering, moed of actie , Roze voor verzoening, vriendschap, kinderen en vooral liefde voor jezelf.
Leg ongeveer een theelepel van het kruid of de kruiden in het midden van hel stukje stof (meer voor een groter zakje). Terwijl u het zakje vult, herhaalt u het rijm voor de energie die u de kruiden wilt meegeven, zoals boven..
Noem opnieuw beurtelings iedere eigenschap en vergeet niet die van de eventueel toegevoegde essentiële olie.
Knoop het zakje vervolgens met drie knopen vast, waarvoor je natuurlijk touw gebruikt in dezelfde kleur als het zakje. Visualiseer hoe jouw energie er vastgemaakt worden in de knopen. Terwijl u het zakje dichtknoopt stelt u zichzelf voor nadat uw wens in vervulling is gegaan.
Draag het zakje bij u tot het zijn geur verliest. Is het zakje niet meer nodig? Verstrooi de oude kruiden naar de vier windstreken.

kruidenkast-van-pythia
Een uitgebreide keus aan magisch geladen kruiden, harsen en oliën. Verzameld uit vele krachtplekken van Nederland en Engeland. Voor het maken van jouw persoonlijke krachtwierook voor welk doel je dit ook wilt gebruiken. En dit is nog maar een gedeelte van de kast.

Je leert zelf een amulet maken in:

Schud de Heks in je wakker