Usui Reiki

Als de leerling bereid is, zal de meester verschijnen – Mikao Usui

c113b3e794816686d80ae0babb0e4626

Begin jaren ’90 werd ik Reiki Master in het oorspronkelijke traditionele Usui systeem. Mijn inwijdingen hebben mijn leven verrijkt en aan mijn persoonlijke- en spirituele ontwikkeling bijgedragen. Al heel wat jaren mag ik Reiki doorgeven aan iedereen die op zoek is naar zichzelf.

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat ‘Universele levensenergie’ betekent. Deze energie is onuitputtelijk en overal om ons heen. Iedereen wordt met deze universele levensenergie geboren, maar in de loop van ons leven wordt het vermogen om dit te gebruiken soms wat geblokkeerd. De officiele benaming is Usui Shiki Ryōhō , Usui Systeem van Reiki heling, gegeven aan de spirituele leer van de Japanner Mikao Usui en betekend Usui Spirituele Energie Heelwordingsmethode, die is gericht op  harmonie met jezelf en je omgeving en helpt je op je eigen unieke pad naar geluk, harmonie, spirituele ontwikkeling en uiteindelijk de verlichting.

Reiki behandeling of Reikitherapie

In combinatie met een coachgesprek of therapie gaf ik de Reiki behandelingen.
Helaas door een beperkte ruimte geef ik geen standaard behandelingen meer, alleen uitsluitend op verzoek.

Reiki cursus

Tijdens de Reiki-cursus worden blokkades losgemaakt, zodat de energie weer opgenomen en doorgegeven kan worden. Daardoor ontstaat weer ruimte voor levenskracht, groei en ontwikkeling. Reiki brengt ons lichaam en de geest in evenwicht en is helend voor lichaam, gevoel, geest en ziel. Het werkt helend want het zelfgenezend vermogen wordt erdoor hersteld.

Reiki wordt met liefde en respect gegeven vanuit een zuivere intentie. De verschillende graden als opstap voor persoonlijke ontwikkeling. Reiki kent drie graden van inwijding. Elke graad geeft aan op welk niveau je bent ingewijd in het Reiki Systeem.

dr_usui_200px_sepia

Reiki is love
Love is wholeness
Wholeness is balance
Balance is well-being
Well-Being is freedom from disease

Dr Mikao Usui (1864 – 1926)

De eerste graad – Shōden – De eerste stap.

De Eerste Graad werkt op het fysieke niveau. Door de vier inwijdingen die verdeeld over twee dagen plaatsvinden (meestal in een weekend) worden blokkades losgemaakt. Je leert energie door te geven en de handposities worden uitgelegd en geoefend. Er wordt tijdens de cursus ook aandacht besteed aan Reiki geschiedenis, theorie, zitposities, zelfbehandeling en zelfzorg.

De tweede graad – Okuden – Diep innerlijk weten

De Tweede Graad werk op het psychisch-emotionele vlak. Het Japanse woord voor tweede graad, Oku Den, betekent ‘de binnenste tempel’. Door de twee inwijdingen die op dezelfde dag plaatsvinden neemt je kracht enorm toe. De inwijdingen brengen je naar de kern van je ware zelf. Tijdens de cursus leer je werken met drie symbolen, waarmee je ook energie op afstand kunt geven. Tijdens de cursus worden de symbolen uitgelegd en er wordt mee geoefend.

De derde graad – Shinpiden – Mysterie teaching

De Derde Graad werkt op de spirituele rijping. Als je de Derde Graad wilt gaan doen, moet je al langere tijd met de andere graden gewerkt hebben en de lichamelijke en geestelijke veranderingen die daar vaak mee gepaard gaan hebben doorgemaakt. De derde graad van Reiki is de Mastergraad. Met deze inwijding kun je anderen inwijden en lesgeven.

Oude Japanse Reikitechniekenmaan reiki

Frank Arjava Petter heeft onderzocht hoe  dr. Usui deze technieken bij Reiki behandelingen gebruikte en voorheen niet aan de westerse wereld waren doorgegeven.  Dat zijn o.a.:

 • Gyoshi ho: Healen met de ogen
 • Koki-ho: Healen met de adem
 • Gedoku ho: Ontgiftiging techniek.
 • Hesso Chiryo: De navelhealings-techniek.
 • Byosen: Manier van behandelen waarbij je luistert naar je intuïtie.

Een uitgebreide Reiki Cursus volgen?

Ruim 25 jaar werk ik met de Magische Energie van Reiki en heb hierin vele cursussen mogen geven.
Inmiddels heb ik mijn basis cursus aangevuld met waardevolle helende technieken, kristallenmagie,  oliën, kleurentherapie, mindfulness, egyptian healing, magnetiseren, chakrahealing, oude japanse technieken, feng shui, dierenbehandelingen, voeding, meditaties, visualisatie, alfatraining, akasha kroniek en nog veel meer in combinatie met Reiki.
Zie het als een waardevolle spirituele, intuitieve en persoonlijke ontwikkeling in combinatie met energetische therapie en lichtwerk. En je wordt persoonlijk begeleid om eventueel zelf in je praktijk aan de slag te kunnen. Heb je alleen een basis cursus ooit gedaan, dan is er een bijspijkercursus mogelijk.

Opfriscursus Reiki I & II

Degene die ooit de cursussen I en II hebben gedaan en de draad weer goed willen oppakken, om wat voor reden dan ook. En die zich verder willen ontwikkelen .
Van te voren wil ik wel certificaten zien. Wat gaan we in de opfriscursus reiki doen?

 • De inwijdingen na lopen en eventueel opnieuw doenVeel praktische oefeningen
 • Extra aanvullende Japanse technieken.
 • Kinderen & Dieren en Reiki
 • Kristallen en Reiki,
 • Aromatherapie en Reiki
 • Magische gebruiken en Reiki,
 • Feng Shui en Reiki

De cursussen zijn inclusief koffie, thee, versnaperingen, lunch, certificaat en uitgebreide syllabus met oefeningen en informatie op afspraak.

In de steen slaapt het bewustzijn
In de plant droomt het
In het dier begint het te ontwaken
En in de mens wordt het tot leven gewekt.

 (spreuk van een oude Zen-meester)  

reiki

Usui Shiki Ryoho Reiki – Honoring the Spiritual lineage of Usui, Hayashi, Takata and Furumoto

Wil je een Reiki cursus met jouw persoonlijke spirituele ontwikkeling?
vraag meer informatie, klik hier

Usui Shiki Ryoho

Individuele cursus Reiki op afspraak

De Mikao Usui Reiki heb ik geleerd van mijn Reiki Master Roos Palm. Haar meesterschap is terug te voeren tot de spirituele afstamming Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata en Phyllis Lei Furumoto via de Reiki Alliance. Ik heb haar vele jaren in geassisteerd en ben uiteindelijk op verzoek zelf cursussen gaan geven, wat ik als een hele waardevolle aanvulling aan mijn leven heb ervaren.