Werken met Kleurenmagie

Magie is een krachtige energie, die je kunt toepassen om jouw doelen en mooie dingen in je leven te manifesteren, want magie komt vanuit je hart en ziel. Lees uitgebreid over magie hier

Kleur hoort bij het leven. Meestal letten we er niet zo op, tot kleur opeens onze aandacht vangt. Een donkere, bewolkte dag: het ontbreken van kleur, maakt ons somberder. Een felgekleurde auto of een opzichtig kledingstuk schudt ons een beetje wakker. Natuurlijke kleuren; de kleuren van bloemen en dieren, ogen, haren, huid en lippen, spelen een belangrijke rol in hoe we de wereld zien en ervaren. Omgekeerd zeggen de kleuren die wij kiezen natuurlijk ook heel veel over hoe we zelf gezien worden en willen worden.

De magie van kleur

Culturen in verschillende tijden en plaatsen hechten veel belang aan kleur. In veel religieuze tradities werden kleurcodes ontwikkeld om tot begrip en verandering van de eigen omgeving te leiden.

De Babyloniërs noemden de herstellende kracht van het licht, dat gemaakt van het spectrum van kleuren, het medicijn van de goden. Genezende kleuren zijn duizenden jaren gebruikt in China en de Ayurvedische geneeskunde, De oude Egyptenaren droegen amuletten van gekleurde stenen: rood om ziekten te behandelen, groen voor vruchtbaarheid, geel voor geluk en welvarendheid.

In de christelijke tradities wordt de Maagd Maria bijvoorbeeld vaak geassocieerd met blauw, de kleur van de ziel en genezing.

In veel rituelen wordt met kleurenmagie gewerkt om bepaalde krachten te versterken of af te zwakken. Natuurgenezers associëren elke chakra met een kleur: de spirituele energiecentra in ons lichaam. De elementen worden met een kleur aangeduid. In Tarot of andere orakelmiddelen spelen kleuren een belangrijke rol. En ook moderne kleurpsychologen en reclamemakers weten dat kleur onze stemming en ons gevoel van welzijn sterk beïnvloedt.

In de kleurenmagie drinken mensen water dat met gekleurde kristallen is opgeladen, eten ze levensmiddelen met een speciale kleur en gebruiken ze gekleurde kristallen bollen, gekleurde lampen, kaarsen of de kleuren van de natuur voor het visualiseren en mediteren om zichzelf kracht te geven. Veel mensen dragen vaak een geluk kleur, die al dan niet hun astrologische kleur kan zijn, en in toverformules worden verschillende kleuren gebruikt om verschillende magische behoeften weer te geven.

Kleurenmagie, een beginnershandleiding om de kracht van kleur te benutten.

Ben je benieuwd hoe heksen de kracht van kleuren gebruiken in hun magische praktijken?
Heb je een favoriete rode lipstick voor je eerste date? Dat is kleurmagie met als doel verleiding.
Lig je wel eens op een zomerse dag in het gras te genieten van de warme zonnestralen waarbij je je zo goed voelt? Dan gebruikte je de magische en genezende eigenschappen van groen, geel en goud.
Als heks werk ik dagelijks met de kracht van kleurenmagie zonder dat men het opvalt.
Kleur hoort bij het leven en door intuïtieve kleurkeuzes beoefen je waarschijnlijk al meer hekserij dan je denkt.

Kleurenmagie maakt gebruik van het kleurenspectrum en de intentie van elke kleur om zijn magische reactie op te roepen. Als je wilt experimenteren met kleurenmagie, kunt u verschillende kleuren in je huis plaatsen om verschillende energieën te creëren. Als je een klein budget hebt kun je bloemen in huis te plaatsen om te zien hoe ze de sfeer veranderen.
Persoonlijk gebruik ik kleurenmagie het meest wanneer ik met kaarsen werk. Ik kies bijvoorbeeld groene kaarsen voor geld en roze om wat zelfliefde op te roepen.
Ook een fijne manier om kleurmagie te gebruiken, zeg ik als oud visagist, is in bijvoorbeeld make-up. Natuurlijk hebben we allemaal favoriete kleuren die het beste bij onze stijl en huidskleur passen, maar wees niet bang om te experimenteren met glamourmagie. Kies bijvoorbeeld voor een blauwe nagellak als je overbelast bent en wat rust nodig hebt, of als je in de stemming bent om te verleiden, kies dan voor een rode nagellak. Lees om de magische eigenschappen van elke kleur te leren, samen met een tip over hoe je het in je leven kunt opnemen. Binnenkort meer.De betekenissen van elke kleur

Waar de meeste heksen over eens zijn is dat elke kleur algemene eigenschappen heeft, maar het belangrijkste aspect van elke magie dat we er een persoonlijke kracht aan geven. Maar voel je vrij om te experimenteren tot je vindt wat voor jou het beste werkt. Met veel handige tips kun je zelf een beetje je kleurenmagie toepassen.
In Module II van de heksenopleiding wordt kleurmagie uitgebreid behandeld.