Not all witches wear black

and Druïds white

Wat is een heks

Een heks is volgens het volksgeloof iemand, meestal een vrouw, van wie men denkt dat ze over toverkrachten beschikt. Als ze die gebruikt voor iets goeds is het een witte heks, en anders is het een zwarte heks. In sprookjes is het meestal een valse vrouw die anderen kwaad doet. In de oudheid, maar vooral vanaf de vroegmoderne tijd, werden mensen (vooral vrouwen) vervolgd op beschuldiging van hekserij. Lees meer bij de kleur zwart

Het woord “heks” betekende in de middeleeuwen boosaardige vrouw, tovenares.
Helaas is dit woord nog steeds bij vele negatief. Veel vrouwen die aan het einde van de middeleeuwen van hekserij werden beticht waren echter gewoon genezers en vroedvrouwen. Zo’n “oude wijze vrouw” wist veel meer over de natuur dan andere mensen. Ze kende veel van kruiden, en zocht ze naar bessen of paddenstoelen. Als mensen ziek waren, gingen ze naar die dorpsgenezer. Die maakte dan een kruidendrankje of een zalfje.

Nu zijn er mensen die zichzelf heksen noemen, of wicca’s en zijn geïnteresseerd in de oude wijsheid en levenswijze, die niets met het volksgeloof te maken hebben en genoeg schade hebben gedaan.

Mijn hekserij komt vanuit overlevering, doorgegeven door mijn oma.
Ik ben een Crone, Oude wijze en vooral eigen wijze, solitair, Kaartlegkundige, Kleurenwijzeres,
Werkt puur van uit de onderwereld, midden wereld en bovenwereld.
Ik ben daarbij Druïde.

Wat is magie

Magie is een natuurlijke innerlijk kracht van binnenuit die MAterie en enerGIE verbindt.
Puur en vanuit het hart.
Zo is dit mij geleerd uit overlevering van mijn voormoeders.
De kennis en diepgang hierin geef ik al vele jaren door via mijn cursussen.
Scott Cunningham noemt het in een van zijn boeken:
De persoonlijke kracht, de natuurlijke kracht en universele kracht in één, waarmee ik mij het meest kan verenigen.
Magie is de projectie van natuurlijke energieën om de gewenste effecten te produceren.

De magie van kleur

Aan mijn magie voeg ik kleur toe. Dit geeft extra krachtige energie. Het maakt mooier.

Culturen in verschillende tijden en plaatsen hechten veel belang aan kleur. In veel religieuze tradities werden kleurcodes ontwikkeld om tot begrip en verandering van de eigen omgeving te leiden. In de christelijke tradities wordt de Maagd Maria bijvoorbeeld vaak geassocieerd met blauw, de kleur van de ziel en genezing.

In veel rituelen wordt met kleurenmagie gewerkt om bepaalde krachten te versterken of af te zwakken. Natuurgenezers associëren elke chakra met een kleur: de spirituele energiecentra in ons lichaam. De elementen worden met een kleur aangeduid. In Tarot of andere orakelmiddelen spelen kleuren een belangrijke rol. En ook moderne kleurpsychologen en reclamemakers weten dat kleur onze stemming en ons gevoel van welzijn sterk beïnvloedt.

Wil je weten hoe kleur jouw leven nog mooier maakt? Hoe jij jouw magie kunt kleuren? Kijk dan rond bij de Godin Iris, de regenbooggodin.

Heks en Druïde

De Kracht van Kleurenmagie

Werken met Kleurenmagie

Kleur je wijzer

Kleurrijke Godinnenkracht