Kleurenwaaier uitgelegd

20180512_134130

In een persoonlijk kleurenpalet of –waaier, speciaal voor jou gemaakt door Art of Image, vind je jouw 42 allerbeste kleuren die tijdens een kleurenanalyse zijn uitgekozen op basis van de huid-, haar- en oogkleur. Geen waaier is hetzelfde, dus jouw kleuren blijven uniek.

Deze kleurenwaaier zal de keuze voor de juiste kleur van jouw kleding vergemakkelijken waardoor je een mooie uitstraling krijgt en de kleuren van je huid, haar en ogen beter uit zullen komen.
Deze kleurenwaaier wordt geleverd in een handige etui die je makkelijk mee kunt nemen tijdens het winkelen.

Natuurlijk wordt zo’n waaier tijdens een consult uitgebreid besproken, maar hier kun je nog eens het een en ander nalezen. Ik ga hier uit van mijn persoonlijke waaier, die ik al vele jaren met heel veel plezier gebruik.

20180512_133028

Basiskleuren: Neutrale achtergrondkleuren. Zeer geschikt om op veel manieren mee te combineren. Kies je basiskleuren in de best mogelijke kwaliteit, zodat je er langer mee kunt doen en een optimaal draagcomfort krijgt.

20180512_134710

Accentkleuren: zijn meestal opvallende kleuren in de persoonlijke kleurenwaaier. Deze kleuren gebruik je voor de vrolijke shawls bij je neutrale winterjas. Of een kleurrijke blouse onder je neutrale pak. Je valt dan op en zult onthouden worden.

20180512_135112

Met de stickertjes achterop:
Huidkleur verwanten zijn vrouwelijk en zinnelijk voor blouses, lingerie en sweaters. Deze worden aangegeven met een wit stickertje op de achterkant.
Huidverwante kleur: Een zachte toegankelijke kleur, heel mooi te gebruiken in combinatie met andere kleuren, met name voor tops en blouses.
Huidversterkende kleur: Zorgt voor een gezonde uitstraling. Goed te gebruiken bij alle soorten licht: daglicht, kaarslicht, maar ook bij felle foto of filmlampen.

20180512_160002

Oogkleur verwanten zijn rustige, benaderbare, gemakkelijke kleuren. Deze worden aangegeven met een groen stickertje.
Oogverwante kleur: Een rustige benaderbare kleur, die de ogen extra glans geeft. Liefst dichtbij het gezicht gebruiken om de oogkleur extra kracht bij te zetten.
Oogversterkende kleur: Laat de ogen meer spreken en helderder lijken. Het effect is het grootst wanneer deze kleur dicht bij het gezicht gekozen wordt.

20180512_155907

Haarkleur verwanten zijn persoonlijke kleuren voor lederen kleding, jassen, schoenen e.d.
Deze worden aangegeven met een geel stickertje op de achterkant.
Haarverwante kleur: Geeft de haarkleur een intensere en glanzend effect, zeer geschikt voor Ledere kleding, jassen, schoenen, tassen e.d.
Haarversterkende kleur: Deze kleur is vooral geschikt voor jassen, colberts of bijvoorbeeld een effen trui of blouse. Geeft de haarkleur een intensere en glanzend effect.

20180512_155803

Verder zijn er nog kleuren waarmee je kunt spelen:

Witten zijn lichte kleuren die andere kleuren verlevendigen en kracht bijzetten.
Neutrale achtergrond kleuren. Deze kleuren vragen om een accent  in de make-up en/of met andere heldere toevoegingen.
Roden flatteren uw huidkleur en zijn actief en energiek.
Paarsen zijn rustgevend, koel en geraffineerd.
Blauwen zijn de meest populaire basiskleuren (vooral donkerblauw).
Blauwgroen en groenen benadrukken de meeste huidtinten en lopen gemakkelijk over van de dag naar de avond.
Gelen zijn levendig en opvallend.
Metallics (goud, zilver) zijn voor sieraden en andere accessoires. Bij zomers en winters komen vaak chroomkleur en witgoud voor in hun palet. Herfst en lentes krijgen vaak goud.

20180512_140951

Enkele tips bij het winkelen:

  • Als je een kleur hebt gevonden die niet voorkomt in jouw palet, waaier dan het palet uit en kijk of de kleuren zich vermengen. Het is niet nodig exact dezelfde kleur te kiezen. Het mag iets lichter, donkerder, helderder of zachter zijn.
  • Kleding met motieven? Kijk naar de achtergrond kleur
  • Om doeltreffende combinaties te maken, met bijvoorbeeld basiskleuren of met kleuren van kleding die je al hebt, gebruikt je een of meerdere accentkleuren..
  • De beste basiskleuren zijn fundamentele kleuren, zeer geschikt voor jassen, schoenen, pakken, jackets, rokken, handtassen en handschoenen.
  • Versterkende kleuren zijn kleuren die in het kleurenwiel direct tegenpolen zijn van elkaar. Als twee versterkende kleuren samen worden gedragen lijken ze allebei helderder.
  • https://asteriacoaching.nl/magische-cursussen/kleurenwijzeres/kleurenanalyse/ kunt de kleuren van uw haar, huid en ogen intensiveren door de versterkende kleuren te dragen. Deze kleuren zijn herkenbaar aan de desbetreffende stickertjes op de achterkant.
Fout
Fout
20180512_135408
Goed

 

Zijn er nog vragen m.b.t. het palet of het opbrengen van make-up e.d., dan hoor ik dat graag.