Meditaties met Kleur

In mijn cursussen en workshops worden er verschillende mooie kleurenvisualisaties en meditaties gegeven. Hier zijn er twee die je alvast kunt doen.

Regenboog meditatie.

Ga ontspannen zitten of liggen en ontspan.
En stel je voor, dat je helemaal door wit licht wordt omringd.
Adem dit licht in elke cel en elk weefsel van je lichaam in, totdat je één wordt met het licht.
Vervolgens zie je golven van kleur uit de aarde opstijgen.

Eerst voel je een golf stralend rood, de kleur van het bloed, omhoog stralend, door je voeten en benen naar je basischakra. Voel, hoe de rode straling je verwarmt, terwijl zij het sacrale centrum bereikt.

Nu wordt zij oranje, de kleur van de zon bij zonsondergang.
Je begint je al een beetje ontspannen te voelen en je ademhaling komt tot rust.

Wanneer de kleurengolf geel is en je zonnevlecht bereikt, voelt je, hoe zij je kracht geeft. Je voelt de straling van de kleur vanuit je binnenste. Je voelt nu, dat de drie lagere chakra’s worden bereikt en de energie van de aarde absorberen.

Nu kun je je op je hart concentreren en je neemt het prachtige groen van creativiteit en groei op. Je staat erbij stil, dat je verbonden bent met al wat leeft, met bomen en planten, dieren, je gezin, met de gehele mensheid. Je hart gaat uit naar dit alles en je voelt een grote liefde voor de aarde zelf, want ook de aarde maakt, net als jij, een evolutie door. Je voelt harmonie, rust en vrede. Je kunt je ontspannen en vertrouwen hebben in het proces van het leven.

Terwijl je je op je keelchakra concentreert, kijkt je naar de lucht en je voelt het reinigende diepe blauw je keel binnendringen en je woorden zuiveren. Het laat je stilstaan bij de grootsheid van het universum.

Het blauw wordt donkerder en verdiept zich tot de indigokleurige straling, die je zesde chakra of derde oog binnendringt. Daardoor heb je de mogelijkheid om de waarheid in jezelf te ontdekken. Het is de kleur van hoge idealen en wijsheid.

De violette straling tenslotte doordringt je kruinchakra en verbindt je met het universum. Je voelt je zowel met de aarde als met het bovenaardse verbonden. Je bent lichaam en geest. Door deze realisatie onderga je een transformatie, want dit is de poort naar verlichting.

De unieke eigenschappen van de gekleurde kosmische stralen vormen de sleutel tot kennis en wijsheid. Door de jouw omringende krachten te begrijpen, kun je ook de krachten in jezelf begrijpen. Laat het violet langzaam wegebben en je zult een intens gevoel van vrede en rust ervaren.

Wanneer je de meditatie beëindigt, beweeg dan eerst je tenen en vingers, alvorens je ogen te openen.

violet vlam

Visualisatie met de “Violette Vlam”

Zoek een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden en kies een gemakkelijke maar niet te luie houding. Een eenvoudige rechte stoel zonder armleuningen is het beste. Zet je bekken zo ver mogelijk op de zitting naar achteren waardoor je rug vanzelf recht op komt.
Leg je handen zo in je schoot dat je er in zou kunnen kijken.
Zet je voeten vlak op de grond en voel hoe solide de grond is en hoe veilig de aarde.
Sluit langzaam je ogen, haal rustig adem door je neus en adem uit via je mond. Sta jezelf toe alles los te laten en voel hoe de rust verder in jou toe neemt.

Haal nu de Violette Vlam naar je toe door uit te spreken:
“Ik ben de Violette Energie. Ik ben de zuiverheid”.

Adem hierna een aantal maal diep in en concentreert op je hartchakra. Voel er een warm gevoel. Herhaal deze affirmatie een aantal maal.
Hoe meer je de energie uitspreekt, hoe groter de kracht zal worden en hoe meer licht je naar je toe kan halen. Visualiseer jezelf in die vlam. Je zult de heilzame werking van de Violette Vlam voelen

Als je voelt dat het genoeg is kom dan langzaam terug en doe je ogen open.

Aanvullende meditatie: aarden en reinigen

Breidt bovengenoemde visualisatie uit. Als je voor je gevoel voldoende de vlam hebt opgenomen

Doe dezelfde oefening als hierboven waarna je een stapje verder kan gaan. Gebruik vooral sterk je visualisatievermogen zodat je dan alles zo echt mogelijk ervaart. Indien je voldoende de Violette Vlam in jezelf opgenomen hebt, dan kan je je gaan voorstellen dat je dertig centimeter onder je voeten een deur opent. Bij het openen van deze deur zal je een landschap zien waarin je zelf ontspannen rondloopt. Let vooral op de kleuren en hoe alles eruit ziet. Loop net zolang tot je bij een grot aankomt waar een dier je zult opwachten die de grot beschermt. Verwelkom het dier en ga dan binnen. Eens in de grot zal je overal kleine deurtjes zien waarachter zich de energieën bevinden die je op dit ogenblik het best kan gebruiken, zoals liefde, inzicht, kracht, …

Ga op je gevoel af en open een van deze deuren waar je binnen gaat en je laat je doordringen door de energie die er aanwezig is. Als je klaar bent, ga je naar buiten en neem afscheid van het dier waarna je terug door het landschap wandelt. Je komt terecht bij een rode draad dat je volgt en je naar een andere deur leidt die je opent. Je zult voelen dat je met je voeten in zand loopt, terwijl boven jouw hoofd de zon en de wolken een prachtige hemel vormen. Loop verder en je zult aan een watermassa terechtkomen waarin je dolfijnen ziet dartelen. Kleed je uit en ga het water in, let erop hoe het water zal aanvoelen.

Wanneer je eenmaal in het water komt, zullen de dolfijnen naar je toe komen; raak ze aan en probeer eens een eind mee te zwemmen. De eenheid en vrolijkheid van de dolfijnen zullen je hart beroeren. Laat alle inspanningen achterwege en eenmaal sluiers voor de ramen weghalen. Loop door het kasteel tot je de ganse stad kan waarnemen. Geniet even van het uitzicht en verander eraan wat je niet bekoort. Loop het kasteel uit en de stad in, maar let erop om de poort terug te sluiten.

Let ook op eventuele veranderingen die gebeurd zijn in je stad. Volg de rode draad tot aan de volgende deur waarachter je opnieuw een watermassa zult ontdekken en waarin er zich een walvis bevindt. Ga naar deze walvis en vraag hem of hij je kunt helpen met het oplossen van je allergrootste vraag op dat moment.

Je zult zien dat je door zijn bek heen kan wandelen en binnenin kan lopen. Loop door tot je bij het midden van de walvis bent gekomen waar je talloze boeken zult ontdekken. In deze boeken staan precies de antwoorden die je mag lezen.

Vervolgens via de rode draad zul je het laatste stukje naar beneden wandelen, waar zich een deur bevindt die je naar het hart van Moeder Aarde zal leiden. Rechts van jou bevind zich een Violette Vlam waar je instapt en die je zult reinigen. Als je je voldoende gereinigd voelt, ga dan leunen tegen de wand en laat je volstromen door de energie van Moeder Aarde.

Eenmaal als je je voldoende doordrenkt voelt met deze energie, wandel je verder en zul je een grote rots aantreffen. Als je erop gaat zitten, zal het gevoel je bekruipen dat er iemand aanwezig is. Vraag aan deze persoon om zich kenbaar te maken en wacht tot deze persoon je iets vertelt of geeft. Neem hierna afscheid en loop terug naar de deur die je achter je sluit. Volg het rode koord naar boven en begin langzaam je ogen te openen, dit op je eigen tempo. Blijf rustig zitten en geniet.

a981f09dd192cb287780379c2a57e850

Gouden Zon Meditatie

~ kort 5 minuten~

Iedere dag  – ochtend/Iedere dag  – voor het slapen gaan

Als je van plan bent echt te gaan mediteren dus langer dan 5 minuten maak dan ergens in huis een plekje waar je je in alle rust kunt terugtrekken.
Trek de telefoonstekker eruit en de deurbel. Zorg dat je niet gestoord wordt.
Als je deze meditatie goed kent dan kun je dit overal doen. Zelfs in een tram of trein.

Lichaamshouding;
Je handen liggen open op je bovenbenen, de voeten stevig op de grond.
Ga rustig zitten en adem heel diep vanuit de buik in en uit. Inademing door de neus, uitademing via de mond.
Laat je gedachten komen en gaan ( besteedt er geen aandacht aan)

Concentreer je aandacht boven je hoofd. Stel je een stralende Gouden Zon voor………..
Deze Zon richt z’n stralen op jouw kruin, die je voorstelt als een witte open bloem.
De Gouden Zonnestralen laat je binnenkomen in jouw kruin, (door je concentratie hierop) en gelijktijdig dit diep in te ademen.
Laat dit Zonnelicht door je hele lichaam stralen, meegenomen door je bloed als een stromende rivier van Licht!!
Doe dit 3 keer, eindig steeds bij je voeten en begin steeds opnieuw boven je hoofd!

De 4e keer adem je de Gouden Zon in, tot in je hart en borstholte en je houdt daar je aandacht vast.

Voel daar jouw ‘stille plekje’ achter jouw hart, waar alle antwoorden zijn als je vragen hebt.
HIER is jouw punt van Licht, jouw Ziel, jouw Kern, hier ben je jouw echte Zelf.