Geel

Individualiteit, Uitstraling en Zelfvertrouwen

Wil jij slagen in het leven en heb jij zelfvertrouwen?

Geel is de kleur van de zon. Het is de kleur van vreugde, eerlijkheid; opmerkzaam en vol vertrouwen. Geel is nieuwsgierig en de kleur van de wetenschapper.

Geel is de kleur van de 3de- of navelchakra, plexus solarus Manipura: het vermogen om in het leven iets voor elkaar te krijgen.

Geel is de kleur van Intelligentie, geheugen, studie, gelukkig zijn, zonneschijn, geloof, optimisme, wijsheid, creativiteit, heling, communicatie, de journalist, scherpzinnigheid en logica.
Maar ook van jaloezie, sarcasme, zuurheid en roddeltante.
Het is de kleur van spijsverteringsorganen en werkt goed bij diabetes, nerveuze uitputting, stemmingswisselingen en leerproblemen.

Draag geel wanneer je voor een geestelijke uitdaging staat, wanneer je jezelf duidelijk moet uitdrukken tijdens een sollicitatie.

Geel is focus, denk aan de eerste post its of gele markers. Deze opvallende kleur wordt vaak gebruikt in de reclame of als signaalkleur in het verkeer en in de techniek. Gele auto’s zijn dankzij het feit dat ze opvallen, ook minder vaak betrokken bij verkeersongelukken.

Er zijn meer gemengde tinten, die vallen onder te categorie geel, zoals:
Misplaatst Donkergeel, barmhartig Geelrood, praktisch Citroengeel, grillig Helgeel, verruimend Lichtgeel.