Kleur je wijzer

Kleur je wijzer met ‘Kleurenkriebels’ is een van de magische werkwijzen van Asteria Coaching. Met de invloed van de kleuren als uitgangspunt kun je Asteria inschakelen voor al deze levensthema’s – en meer . . .

Elke kleur een kwaliteit

Alle kleuren hebben een eigen karakter. Kleed je erin of omring je er mee en je voelt hoe de kwaliteiten van die specifieke kleur in jou wordt gewekt en sterker wordt.
Lees welke invloed de basiskleuren op je hebben.

 • Rood voor Vitaliteit & Wilskracht
  Ben jij nuchter en rationeel? Ben jij goed geaard?

  Rood is de kleur van het leven, opwinding en hartstocht. Het windt ons op en wekt onrust.
  Rood geeft moed, maakt je actief en geeft je zelfvertrouwen. Je wordt energiek en voelt je fit.Het is de kleur van je eerste Chakra Muladhara – wortelchakra: de levenswil.

  Levenskracht, warmte en genegenheid, maar ook wilskracht en ambitie horen hierbij.
  Rood brengt een stoot adrenaline in het bloed. Als je naar deze kleur kijkt versnelt het je hartslag.
  Rood biedt ondersteuning o.a. bij bloedarmoede, dieet en fysieke vermoeidheid, maar ook bij depressies.
  Wil je afvallen? Eet van een rood bord.
  De kleur en warmte van een rode lamp helpt bij pijnlijke gewrichten of verkoudheid.

  Rood is warm, stimulerend, opwekkend en levendig en zorgt ervoor dat je in actie wilt komen. Het geeft nieuwe energie waardoor je betere resultaten neer kunt zetten. Planten groeien wel sneller met rood licht.

  Rood trekt geluk en succes aan, maar gebruik het met zorg en met mate. Rood is ook machtig en dominant.
  En Rood is een waarschuwing, een signaalkleur, denk maar aan verkeerslichten of verkeersborden, remlichten e.d. Rood is de bekende rode lap op een stier.

  Er zijn meer roodgemengde tinten, die vallen onder te categorie rood, zoals:
  Enthousiaste Scharlaken, vastberaden Karmozijn, toegewijde Vuurrood, geleerde Terra, betrokken Bruinrood en dwingend Donkerrood.

  Maar ook de roze tinten, zoals:
  Ontvankelijk Roze, vrouwelijk Cerise, trouw Rozerood, diep genegen zacht Zalmroze, individueel Lichtpaars en organiserend Magenta.

 • Oranje  voor Avontuurlijke Gezelligheid
  Zie je alles van de zonnige kant? Heb je een goed gevoel van eigenwaarde?

  Oranje is een mengsel van rood en geel, de zon, sinaasappels en van de overvloedige geuren van de Aarde. Oranje is je oerinstinct.De kleur van het heiligbeen chakra Svadhisthana: je vermogen vrij te zijn, te verkennen

  Voor mij is oranje ook de kleur van expressie. Deze levendige kleur maakt enthousiast en vrolijk. Oranje is onafhankelijk en is de verjonger.
  Oranje is sociaal. Oranje is lichamelijke intuïtie.
  Oranje is hartelijkheid en vreugde. Het vrolijkt je op en verwarmt je. Oranje helpt bij somberheid.
  Oranje trekt anderen op een positieve manier aan. Het is een vruchtbare kleur voor plannen en projecten. Oranje verbind je.
  Zelf zie ik oranje sinaasappels of mandarijntjes als kleine zonnetjes waar je letterlijk en figuurlijk van opknapt en vrolijk van wordt.
  Het is ook een kleur van een gevoel van welbehagen, zodat we in slaap vallen. Denk maar aan de oranjebloesemolie.

  Er zijn meer gemengde tinten, die vallen onder te categorie oranje, zoals:
  Opportunistisch Donkeroranje, progressief Amber, veilig Perzik.

 • Geel  voor Individualiteit, Uitstraling en Zelfvertrouwen
  Wil jij slagen in het leven en heb jij zelfvertrouwen?

  Geel is de kleur van de zon. Het is de kleur van vreugde, eerlijkheid; opmerkzaam en vol vertrouwen. Geel is nieuwsgierig en de kleur van de wetenschapper.Geel is de kleur van de 3de- of navelchakra, plexus solarus Manipura: het vermogen om in het leven iets voor elkaar te krijgen.

  Geel is de kleur van Intelligentie, geheugen, studie, gelukkig zijn, zonneschijn, geloof, optimisme, wijsheid, creativiteit, heling, communicatie, de journalist, scherpzinnigheid en logica.
  Maar ook van jaloezie, sarcasme, zuurheid en roddeltante.
  Het is de kleur van spijsverteringsorganen en werkt goed bij diabetes, nerveuze uitputting, stemmingswisselingen en leerproblemen.

  Draag geel wanneer je voor een geestelijke uitdaging staat, wanneer je jezelf duidelijk moet uitdrukken tijdens een sollicitatie.

  Geel is focus, denk aan de eerste post its of gele markers. Deze opvallende kleur wordt vaak gebruikt in de reclame of als signaalkleur in het verkeer en in de techniek. Gele auto’s zijn dankzij het feit dat ze opvallen, ook minder vaak betrokken bij verkeersongelukken.

  Er zijn meer gemengde tinten, die vallen onder te categorie geel, zoals:
  Misplaatst Donkergeel, barmhartig Geelrood, praktisch Citroengeel, grillig Helgeel, verruimend Lichtgeel.

 • Groen voor Natuurlijk in Balans & Rust
  Ben jij idealistisch? Geef jij je grenzen aan?

  Groen is evenwicht en harmonie. Groen is liefde. Groen is natuur!
  Groen staat symbool voor geld en een lang leven.Groen is het 4de chakra of hartchakra Anahata: het vermogen om heelheid te ervaren

  Groen is stabiel, fris en koel en prettig. Deze kleur kalmeert de zenuwen, versterkt de zintuigen en geeft rust en ontspanning. Groen stimuleert de groei en is weldadig voor lichaam, geest en ziel. Groen boekt vooruitgang en is betrouwbaar.
  Groen herstelt.
  Gebruik groen om hartzaken te ontwikkelen. Draag groen als je boos bent en slaap in een groene slaapkamer voor een goede nachtrust.

  Kijk naar groen als je je ogen wilt ontspannen.
  Groen is veilig, je mag doorrijden.

  Er zijn meer gemengde tinten, die vallen onder te categorie groen, zoals:

  Verdedigend Donkergroen, helend Smaragdgroen, verraderlijk Olijfgroen, aanvoerend Goudgroen, vertrouwelijk Blauwgroen, pril Lichtgroen, nevelig Zilvergroen, paranormaal Jadegroen.

 • Blauw voor Visie & Communicatie
  Praat jij graag en veel?  Blijf je rustig tijdens conflicten?

  Blauw is de geest van de waarheid, wijsheid, spiritueel en helend. Blauw is van het Aquariustijdperk. Blauw is de kleur van Maria.Blauw is de 5de chakra of keelchakra Vishudda: het vermogen om de waarheid te spreken en gehoord te worden. Blauw laat je zien hoe je voor jezelf op kunt komen. Blauw communiceert met behulp van je stem.

  Blauw is een koele, rustige en neutrale kleur. Het werkt kalmerend en verzachtend. Het opent de geest voor intuïtie. Blauw is een goede kleur voor innerlijke vrede, harmonie, eenheid en blauw opent geblokkeerde communicatie.
  Draag blauw voor rechtvaardigheid of als je zenuwachtig bent.
  Je slaapt beter in een blauwe slaapkamer.

  Er zijn meer gemengde tinten, die vallen onder de categorie blauw, zoals:

  Onzelfzuchtig Hemelsblauw, prestatiegericht Azuur, inspirerend Lichtblauw, doelbewust Donkerblauw.

 • Indigo voor Intuïtie, Spiritualiteit & Magie
  Ben jij Intuïtief? Ben jij onzeker?

  Indigo, het mystieke diepste blauw tussen de midwinter sterren is voor mij de mooiste omschrijving voor deze prachtige spirituele en paranormale kleur. Indigo is Noet, de Egyptische hemelgod en Cerridwyn, de Keltische godin van transformatie.Waar blauw meer introverte eigenschappen vertolkt, daar is indigo meer extravert. Indigo is besluitvaardig, autoritair, professioneel.
  Indigo is inzicht, structuur en loutering.

  Indigo is het derde oog, de voorhoofd- of 6de chakra Ajna: het vermogen om toekomstplannen te maken.

  Deze kleur is intuïtie, evenwichtigheid en rust. Indigo is de priester.
  Indigo helpt bij meditatie. Indigo is communicatie waarvoor niet altijd woorden nodig zijn. Gebruik indigo om contact te maken met de andere wereld.

  Indigo is ook kennis en gezag. Uniformen, overalls en kleding van de meisjes aan de kassa worden soms in indigo uitgevoerd omdat deze kleur een betrouwbare en afstandelijke sfeer oproept.

 • Violet voor Kleur & Hoger Bewustzijn
  Geloof je in reïncarnatie? Sta je altijd open voor verandering of vernieuwing?

  Violet is intuïtie. Violet werkt met het kleine kind in je.Violet is de 7de of kruinchakra Sahasrara: het vermogen om de tijd in al zijn dimensies op waarde te schatten.

  Violet heeft een spirituele taak. Violet is paranormale vermogens en hogere wijsheid.
  Violet is een meditatiekleur, het is de kleur van de goddelijke inspiratie.

  Dit is kleur voor hen die weten dat er meer is, die werken met pure hogere kracht of die het spirituele bewustzijn van de Godin en de God wil verdiepen. Violet is ook de kleur voor creatieve mensen met veel fantasie en voor mensen die graag anderen helpen.

  Violet herstelt het geestelijk evenwicht, het bevordert helderziendheid en het geestelijk bewustzijn. Het helpt bij haaruitval, roos en migraine. Het werkt genezend o.a. bij geestelijke en emotionele storingen. Daarbij schenkt het een rustige slaap.

  raag het wanneer je op je innerlijke stem moet vertrouwen en voor psychische ontwikkeling en spirituele sterkte. Als je een alles-gaat-fout-dag hebt, geeft paars je zelfvertrouwen. Daarbij helpt het om mensen met een hogere status te beïnvloeden en om een vastzittende situatie om te keren.

  Er zijn meer paarstinten, waaronder violet valt, zoals:

  Mystiek Purper, overheersend Donkerpurper, beschermend Amethist, aristocratisch Mauve, conservatief Dieppaars, teer Lavendel, zelfbewust Lila.

Wil je de kracht en magie van alle kleuren leren kennen voor je beroep of gewoon voor jezelf? Lees dan meer bij  professionele kleurenopleiding bij Module I hoe.

Dagkaart in kleur
kleuradvies1
Trek een dagkaart met kleuradvies.
Het Regenboogpakket

inkleuren

Wil je weten hoe kleur jouw leven nog mooier maakt? Neem contact op voor een coaching consult: Het Regenboogpakket.
In ruim een uur tijd weet je heel veel meer van jezelf, van de kleuren die bij je passen en hoe je die kunt inschakelen.

The best colour in the whole world is the one that looks good on you.”  ― Coco Chanel“

goede ster kl als logo met tekst