Kleurenanalyse

Wil jij de kracht van kleurenmagie ervaren met de kleuren die het beste bij je passen?

fb kleur coll

Hoe de magie van kleuren je laat stralen

Uiterlijk is onbelangrijk, het gaat erom wie je van binnen bent. Toch? Of speelt er meer? Het blijkt dat vooral kleur in kleding ons enorm kan beïnvloeden. Slecht geslapen? Trek iets vrolijks aan, dan voel je je beter en mensen reageren positiever op je.
Door aandacht aan je kleding te besteden, versterk je je zelfvertrouwen. Tenslotte ben je het waard om er leuk uit te zien. Je voelt je beter als je met plezier naar jezelf in de spiegel kunt kijken en je bewonderende blikken krijgt toegeworpen. Je met zorg kleden is een vorm van lief zijn voor jezelf, die ook invloed heeft op je doen en laten.

Maken koele of juist warme kleuren je mooier? Door gebruik te maken van de juiste kleuren en het ontdekken van je eigen kleurstijl groeit ook je persoonlijkheid. Grijze haren kunnen heel mooi zijn als ze omringd zijn door de juiste kleur kleding en eventueel make-up.

Bij de kleurenanalyses worden verschillende kleuren gebruikt om gewenste resultaten te bereiken. Het is tevens een holistische, niet meetbare maar krachtige therapie die al duizenden jaren bestaat. Het woord ‘holistisch’ komt van het Griekse woord ‘holos’ dat ‘heel’ betekent. Het uitgangspunt bij het holisme is dat er geen scheiding bestaat tussen lichaam en geest. Hoe je in het leven staat, hoe je denkt en voelt, wat je lichamelijk ervaart, is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kleur doet daarbij meer dan je denkt.

Een kleurenanalyse is een onderdeel van kleurentherapie.
De juiste kleuren dragen is onmisbaar als jij er representatief uit wilt zien, maar vooral je goed en zelfverzekerd voelen.

 • er altijd er goed en fit uitzien
 • effectiever wilt communiceren.
 • hoe je jouw kleuren kunt combineren.
 • af te rekenen met miskopen.
 • complimenten te ontvangen

Doe-het-zelf kleuranalyse

Mocht je de tijd of het budget er niet voor over hebben, dan kun je ook zelf aan de slag gaan. Je hebt hiervoor nodig: een spiegel met goed daglicht (dus geen tl balken boven de spiegel), sjaals in de kleuren: oranje, geel, bruin en/of goud (warm) en roze, rood, zwart en/of zilver (koel). Als je niet zo veel sjaals hebt, kun je ook kleding hiervoor gebruiken. Belangrijk is wel dat je ze goed onder je hals kunt leggen, op je schouders.

Stappenplan:

 1. Haal alle make up van je gezicht (met name foundation, rouge, etc. ) en doe je haren zo veel mogelijk uit je gezicht.
 2. Ga goed recht voor de spiegel staan.
 3. Leg een oranje met roze sjaal (of een bruine met zwart of een zilveren met gouden sjaal) boven op elkaar en sla deze om je heen: aan de voorkant, onder je kin, tot op je schouders.
 4. Bekijk dan goed je huid: is deze vlekkerig, bleekjes? Heb je kringen onder je ogen die opvallen, of puistjes, rode plekjes, etc.? Haal dan snel de ene sjaal weg en bekijk je huid weer goed opnieuw. Komt je huid nú mooier uit of net?
  Doe dit met zoveel mogelijk sjaals of kledingstukken als je hebt. Zie je een verschil tussen de koude kleuren en de warme kleuren? Waar gaat je huid van stralen, verkleurd het niet mee, zijn schaduwen minder opvallend, etc. Als je huid het mooist is met de koele kleuren, dan ben je een koel kleurtype. Bij de warme kleuren dus een warm kleurtype.
 5. Als je weet welke huid ondertoon je hebt (warm of koel) dan kun je nog kijken of de donkere, felle kleuren mooier staan of juist de lichte, zachte, pastelachtige tinten.
 6. Als je weet welke kleuren + tinten het mooiste staan dan bekijk je welk kleurtype je bent (klik op de links om de kleuren te zien):

Koel + donkere en heldere kleuren = wintertype

Koel + zachte pasteltinten/gedemptere kleuren = zomertype

Warm + donkere kleuren = herfsttype

Warm + heldere (lichte) kleuren = lentetype