Zomer type

zomer asteria
Het Zomertype straalt zacht in de pasteltinten van juni, de zachte kleuren van zee en lucht met hun koele ondertoon van blauw.

Het zomer type is een koel kleurtype met een gedempte uitstraling. De huid heeft een blauwe ondertoon. Geschikte kleuren voor dit type zijn koel, zacht en poederig.

Met de beschrijving van het zomertype begint de groep kleurtypen die koele, op blauw gebaseerde kleuren goed staat. Tot deze groep behoren tevens het wintertype en het mengtype zomer-winter. Binnen het zomertype kunnen we drie groepen onderscheiden:

  • Zij die zich meer tot de verschillende tinten roze aangetrokken voelen.
  • Zij die de voorkeur geven aan de blauwe kleuren, zoals seringen-paars, licht-, rook- en duifblauw.
  • Zij die goed gekleed gaan in de donkere kleuren van het zomer-palet. De meeste zomertypen staan de lichte kleuren echter het beste.

KLEDING VOOR HET ZOMERTYPE

Kleding die het zomertype het beste staat zijn op blauw gebaseerde, zachte, gedekte tinten zoals:

  • pastelroze, framboos
  • aubergine, bordeaux
  • licht-, rook- en duifblauw
  • seringenpaars
  • rietgroen, munt (zacht blauwgroen)
  • wolwit
  • zachte, gemêleerde grijstinten, grijsbeige

Zoals je ziet is de zomer de componist van de zachte tinten. Zuiver blauw is voor de zomer lichtblauw, rood wordt roze, paars zacht seringenpaars en groen wordt blauwgroen. De kleuren zijn ‘licht’ en strelend als een zomerse bries. De pastelkleuren maken de indruk alsof iemand met poeder heeft gestrooid. Voor alle fijne en dunne textielsoorten, zoals chiffon, organza, zijde en kasjmier, bevat het zomerpalet de kleuren die hun kwaliteit recht doen.

Mensen die grote waarde aan hun geest en verstand hechten, zijn dol op blauw, maar zij hebben in wezen dringend behoefte aan de energie van de kleuren rood, oranje en het krachtige groen, zodat ze ook op ‘aarde- en buikniveau’ sterker uit de hoek komen. Niet weinig zomertypen die twee tot drie jaar continu hun typische kleuren gedragen hebben, klagen over een extreem groot verlies van energie. Kies dan voor het onderlichaam zo vaak mogelijk heldere, warme kleuren zoals rood, oranje, geel en groen.

De elegante terughoudendheid van de zomerkleuren is van nature geschikt voor situaties waarin ernst en zakelijkheid vereist zijn. Vrouwelijke en mannelijke managers kleden zich instinctief in zomerkleuren. Toch zien alleen de zomertypen er met zomerkleuren harmonieus, nobel en fijnzinnig uit.

Persoonlijke Kleurenanalyse

Training Omtoveren