Winter type

winter asteria

De Wintervrouw schittert in levendige primaire kleuren en koele, heel lichte tinten van een glanzende sneeuwvlok.

Het winter type is een koel en helder kleurtype. De huid heeft een blauwe of roze ondertoon.
Geschikte kleuren voor dit type zijn koel, puur en stralend.

KLEDING VOOR HET WINTERTYPE

Kleuren die het wintertype goed staan zijn veelal heldere, krachtige kleuren, vaak met een blauwe ondertoon:

  • helder rood en blauwrood
  • groen en blauwgroen, turkoois
  • alle heldere kleuren blauw, van licht tot donker
  • blauwpaars
  • roze, violet
  • heldere grijstinten
  • (citroen-)geel gecombineerd met een donkere kleur
  • wit en zwart

De kleuren van het wintertype omvatten op oranje na alle kleuren van het spectrum: rood, geel, groen, blauw, indigo en violet – de kleuren van het zonlicht. De warmste van alle kleuren, oranje, valt echter buiten het palet. Winterkleuren zijn helder en zuiver, waardoor zij ook de sterkste geneeskrachtige eigenschappen hebben.

Door de krachtige kleuren is het wintertype altijd duidelijk aanwezig. Hij komt daardoor vaak zelfbewust en sterk over, ook als dat niet helemaal met de werkelijkheid overeenstemt. Mannen gaan al snel in de richting van de macho, vrouwen maken gemakkelijk de indruk van een femme fatale of een machtige en sterke vrouw. Denk aan de sterke uitstraling die wintervrouw Liz Taylor niet alleen in haar filmrollen kenmerkte.

Niet iedereen stelt een sterke aanwezigheid op prijs. Vooral voor het wintertype, dat voorafgaand aan een kleuradvies een voorkeur had voor beige en bruintinten, zal een verandering in kleurkeuze een ware ‘hergeboorte’ betekenen, die fikse gevolgen kan hebben. Krachtige kleuren dwingen het wintertype namelijk tot een confrontatie met zijn mogelijkheden en sterke kanten.

Winterkleuren worden vanwege hun helderheid, energie en ‘koele’ ondertoon als zakelijke kleuren gezien en vooral met managersfuncties geassocieerd. Winterkleuren zijn de eerst aangewezen kleuren voor iemand die zich in volharding wil oefenen.

Persoonlijke Kleurenanalyse

Training Omtoveren