Lente type

lente asteria
De Lentevrouw bloeit op in heldere tere kleuren met een warme ondertoon van geel, als de eerste narcis die in het voorjaar in bloei staat.

Levendig, opgewekt en bruisend. Impulsief en gemakkelijk is het lentetype.
Het lentetype is een warm, zacht kleurtype met een heldere uitstraling. De huid heeft een gouden ondertoon. Geschikte kleuren voor dit type zijn warm, helder en fris. 

KLEDING VOOR HET LENTE TYPE

Wat het lentetype bijzonder goed staat zijn lichte kleuren met een gele ondertoon. Verder:

  • tomatenrood, koraalrood, kreeftroze, zalmroze, abrikoos
  • oranje, zonnegeel
  • het groen van knoppen en jonge blaadjes, groenturkoois
  • warm lichtbeige en licht- tot middelbruin

Vind je de kleuren in eerste instantie te schel, neem dan in het begin zachtere tinten, zoals lichtabrikoos, geelbeige en pistache-groen.

Op een gegeven moment kunnen de energierijke kleuren zelfs het lentetype te machtig worden. Hij voelt zich opgebrand, hectisch en nerveus en kan zich allengs minder goed concentreren en ontspannen. Om het evenwicht te herstellen heeft het lentetype dan behoefte aan koele kleuren zoals blauw en paars. Een smaakvol geheel ontstaat als je voor het bovenlichaam de sterke kleuren van het type kiest en voor het onderlichaam koelere kleuren. Combinaties met herfstkleuren misstaan beslist niet.

Voor bepaalde gelegenheden, die een strengere klassieke outfit vereisen zijn de lentekleuren beperkt bruikbaar. Een oranje of bladgroen klassiek mantelpakje of herenkostuum is ondenkbaar. Door de kracht van de lentekleuren kan een kledingstuk een minder serieuze indruk maken. Wil je dat risico vermijden, combineer de lentekleuren dan met serieuze kleuren, zoals donkerblauw en grafiet, voor het onderlichaam.
Een lentebeige of warm, lichtbruin kostuum misstaat niet. Mannen zijn gebonden aan het dogma van een conservatieve garderobe. Ze moeten vaak wel donkerblauw of grijs dragen en kunnen hun kleurtype eigenlijk alleen door middel van hun overhemd en stropdas uiten.

Persoonlijke Kleurenanalyse

Training Omtoveren