Herfst type

herfst asteria

De vrouw die tot het Herfsttype behoort, is een vrouw die er stralend uitziet in de warme, volle kleuren van het najaar met hun gouden ondertoon.

Het herfst type is een warm, gedempt kleurtype. De huid heeft een gouden ondertoon. Geschikte kleuren voor dit type zijn warme, diepe, volle kleuren. Vooral aardekleuren staan heel mooi.

De volle pracht van de herfstkleuren kun je zelf beleven als je op een wat warmere herfstdag een wandeling maakt en de prachtige bossen en gouden zon tot je laat doordringen. De kleuren stralen een weldadige, warme rust uit en lijken in goud en bruin geschilderd te zijn. Met geen enkel ander palet kan zoveel diepe warmte uitgedrukt worden.
Alle kleuren maken de indruk dat ze verzadigd zijn en geen bijmenging meer dulden. Het kleurenpalet loopt uiteen van diepe tinten oranje tot alle mogelijke varianten van de aardekleuren en de vele uiteenlopende groene nuances van de blaadjes eind zomer en tijdens de herfstmaanden.
Theoretisch ontstaan de tinten door de combinatie van geel en grijs. Het grijs maakt ze donker, het geel geeft ze hun warme karakter.

KLEDING VOOR HET HERFSTTYPE

Warme gedekte kleuren die – behalve geel en oranje – donker getint zijn:

  • alle aardkleuren en middel- tot donkerbeige
  • donker oranje, kleiachtige kleuren
  • maïsmeel, mosterdgeel
  • donker bordeaux, steenrood
  • diepgroen tot olijfgroen, bruingroen
  • mat blauwig groen (petroleumgroen)
  • bruinpaars

Wie wel eens last heeft van melancholie en depressies, zou geen bruine kleding moeten dragen, daar een bruine kleur de situatie alleen maar kan verslechteren. Ben je niet tevreden met de donkere kleuren, gebruik dan voor het onderlichaam vrij lichte en sterke lentekleuren. Die hebben immers ook een gele ondertoon en ze bieden bij het combineren geen problemen. Daarnaast combineert een paarse of donkerblauwe pantalon of rok uitstekend met de tinten oranje en het donkere maïsmeel uit het herfstpalet.

Helaas reageren veel mensen in eerste instantie afwijzend op herfstkleuren. De associaties met ouderwetse, benepen burgerlijkheid en het gemoedelijke bruine café liggen voor de hand. Hoe iemand een kleur of kleurtype beleeft, hangt ook af van zijn ervaringen en zijn waardering daarvan. Aan het kleurenpalet van het herfsttype kleeft zonder twijfel iets zwaars en aards. Niet ieder mens is daarvan gecharmeerd. Maar gooi dit kleurenpalet nu niet meteen in de prullenbak en ga gewoon op zoek naar combinaties met lichte kleuren en kleuren die je graag draagt.

Persoonlijke Kleurenanalyse

Training Omtoveren