Kleding & Seizoenkleuren

seizoenencollage stoffen tekst

Kleding

De kleur in kleding is erg belangrijk. Wanneer wij teveel van één kleur dragen, betekent dat, dat er sprake is van een gebrek aan evenwicht in onze energiehuishouding. Wanneer je veel blauw draagt, ben je misschien depressief. Door dan een warme kleur aan je garderobe toe te voegen, verbeter je je stemming. Elke kleur heeft zijn eigen positieve en negatieve eigenschappen en voor iedereen geldt, dat het juiste evenwicht gevonden moet worden.

Bedenk, dat kleding als een kleurenfilter het licht filtert, dat op de huid valt. Dit gefilterde licht doordringt dan vervolgens het weefsel en de cellen. Verschillend gekleurd licht heeft invloed op levend weefsel en daardoor ook op onze hormoonhuishouding, spijsvertering en geest.
En onze huid moet kunnen ademen. Natuurlijke stoffen zijn dan ook beter dan synthetische, die schadelijk voor onze natuurlijke ritmes zijn. Vloekende kleuren geven tegenstrijdige vibraties.

Probeer ook het alleen maar dragen van modekleuren te vermijden. Helaas zie je vaak alleen maar in de modezaken de kleuren van het moment en die hoeven qua kleur helemaal niet bij je te passen. Het alleen dragen van modekleuren geeft eigenlijk aan, dat wij graag tot een bepaalde groep willen behoren, maar voor jou als individu is dat niet handig. Straal in jouw eigenheid staat bij mij bovenaan.

De seizoenkleuren

Om het gebruik van kleuren beter op de persoon af te kunnen stemmen, maakt men wel gebruik van zogenaamde seizoenkleuren. Ook onze persoonlijkheid is min of meer met een seizoen verbonden.
Welke er bij jou past kun je achter komen via een kleurenanalyse bij gespecialiseerde bedrijven.
Ik werk met het professionele meetsysteem en materialen van Art of Image, die nog verder gaan dan de seizoenkleuren in het algemeen. Daarbij worden jouw persoonlijke kleuren nog eens uitgediept om nog meer uit jezelf te halen. Lees meer hier.

De seizoenen hebben allemaal hun eigen kleuren.
Lentekleuren zijn licht en helder, zomerkleuren zijn stralend en intens.
De herfst kent diepere kleurvarianten, terwijl winterkleuren zacht en donker zijn.

Lees meer hieronder per seizoen en nog meer en algemeen weergegeven. Natuurlijk zijn er ook mengkleuren en uitzonderingen.
Met een persoonlijke analyse weet je het gewoon precies!

Lente type

Zomer type

Herfst type

Winter type

Taal van kleuren

Kleurenanalyse

Regenboogpakket

Elementenleer