Magie & Feng Shui

De kracht van “Homemagic” in een huis vol bezieling

asteria hestia

Zoals de mens, zo is zijn huis; zoals zijn huis, zo is de mens

Je eigen huiskamer zou je zo lekker moeten zitten als een warme trui. Natuurlijk is het belangrijk dat de inrichting plaats biedt aan alles wat je in je kamer wilt doen: uitrusten, knutselen, lezen, werken, gezellig met vrienden of met je gezin samen zijn, of genieten van een heerlijke maaltijd bijvoorbeeld.

Dit geldt niet alleen voor je huiskamer, maar door de hele woning of in je bedrijf aan huis. Een sfeer in huis weerspiegelt de gevoelens en opvattingen van de bewoners in positieve of negatieve zin. Onze gevoelens en wensen kunnen een ruimte beïnvloeden. Misschien voel je je nu niet helemaal gelukkig in je huis en ben je daardoor veel weg. Is er veel gebeurd in het verleden en kent het huis veel verdriet, zorgen en onrust? Heb je veel energetisch beladen voorwerpen in huis zoals antiek, erf stukken of uit de kringloopwinkel afkomstige spullen.

 Een opgeruimd huis staat gelijk  aan een opgeruimde geest

bagua hestia asteriaDoor ongelukkige architectuur kunnen hoeken, nissen, deuren en vensters ongunstig geplaatst zijn en de energiestroom hinderen. Reinigen, opladen en in balans brengen van de energie kun je met behulp van o.a. geuren, Feng Shui, kracht van de elementen en stenen de sfeer positief veranderen.

Mijn eerste kennismaking met Feng Shui was in 1993 (spreek uit als fung sjwee) dat letterlijk “wind en water” betekend. Deze benaming met een veel diepere betekenis is een meer dan 3000 jaar oude leer over de relatie tussen onze uiterlijke omgeving en innerlijk bewustzijn.
Feng Shui master Grace onderwees mij toen over de kwaliteit van de Chi flow, het gebruik van de Bagua, kleuren en elementen, gebruik van de mantra’s enz. In de loop der jaren ben ik me er meer in gaan verdiepen, haalde mijn diploma en ben het onder andere gaan toepassen met mijn kleurenkennis uit de psychologie en therapie, maar vooral ook oude kennis uit overleveringen en maak vooral gebruik van mijn intuïtie. 

Gebruik de kracht van kleur in je interieur

Ook de kleuren in je kamer beïnvloeden je. De sfeer in een ruimte, maar ook je eigen stemming en je energiehuishouding kan volkomen veranderen als er slim gebruik wordt gemaakt van de bijzondere krachten van kleur. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat er een hele muur opnieuw in de verf wordt gezet.

Soms is het al voldoende om een aantal goedgekozen kleuraccenten aan te brengen. Een vrolijk gekleurd kussen bijvoorbeeld, om een donkere hoek mee op te lichten. Of een subtiele zachtgroene plant, om een actieve plek te scheiden van een uitrustplek. De restyling van je interieur hoeft echt niet veel te kosten, maar levert altijd veel op. Je woonruimte past je beter als je in de juiste kleuren zit. En daardoor functioneer je zelf ook beter. Zowel binnen als buiten je eigen huis.

Hestia_fengshui1

Lees ook:

Magisch wonen en werken

Gouden Driehoek

Een schoon huis 

Wat is je huisnummer?

Omtoveren