De Crone

2fe6432f8ec1a5224a7c5b4913e645c8

Kracht en schoonheid van de oudere vrouw

 De schoonheid van de oudere vrouw, haar kracht, inzicht en ervaring, kunnen veel betekenen voor de samenleving. Dat gaat niet vanzelf meer in onze cultuur. Vrouwen boven de 50 voelen zich vaak afgeschreven door een maatschappij die vooral gericht is op jong, snel en mooi. Maar de kracht van de Crone, de oudere vrouw, is onmisbaar.

Maiden, mother, cronecrone

De maan heeft drie fasen: wassende maan, volle maan, slinkende maan. Zo heeft alles in de natuur drie fasen: groei, volwassenheid, transformatie. Ook jij, als vrouw, hebt drie gezichten. De ‘maiden’, het meisje zonder verantwoordelijkheden of verplichtingen, speels en onderzoekend. De moeder, als volwassen vrouw vol in bloei, gericht op creatie en aandacht voor anderen.
In de derde levensfase ben je de Crone; het is de levensfase die de vrouw kroont als vrouw. Want de wijsheid komt met de jaren – de eigenwijsheid ook.

Kennis en levenservaring

Als meisje en moeder hebben we ervaringen en kennis opgedaan, doorleefd en ons werkelijk eigen gemaakt. Als Crone, oudere vrouw, zijn we zo ver dat we die kennis en ervaring vrij kunnen delen met elkaar, met anderen. We zijn zelfbewuster geworden omdat we inmiddels weten wat we wel en niet kunnen. Over oordelen van anderen over ons gedrag of ons uiterlijk kunnen we onze schouders wat vaker ophalen. We hebben minder zorgplichten en een groot verlangen om onze eigen weg te gaan. Maar welke?

Crone Cirkel

Kom in de cirkel van de Crone, zit bij het vuur in de kring van wijze oude vrouwen. Oud, als compliment. Als aanduiding van levenservaring en inzichten. Kijk bij de Crone workshops om aan te schuiven bij je zusters. Op een plek waar je levenservaring wordt gewaardeerd. Een plek waar het niet draait om hip, snel en knap, maar om aandacht, plezier en wijsheid.

Omhels je Inner Crone

in de Heksenopleiding

Afbeelding van de mooie tekening is helaas onbekend.