Asteria

Karl_Schweninger_(attr)_MorgensternDe Sterrengodin

Heel bijzonder is het soms  hoe namen je “toevallen”
In 2010 toen ik besloot mijn coaching met persoonlijke groei en spirituele kracht officieel te maken droomde ik over Asteria.

Wie was Asteria?

Asteria was een Titaanse sterrengodin (aster betekent “ster”),  van de vallende sterren en  nachtelijke waarnemingen zoals oneiromantie (door dromen) en astrologie (door sterren), dus nachtelijke orakels en profetieën en toekomst voorspellen. Het was dus niet vreemd dat ze in mijn droom verscheen. Zij werd vereerd als de godin van necromantie, het communiceren met de doden.
Asteria was de dochter van de Titanen Coeus en Phoebe, de zuster van Leto en de moeder van Hekate (Hecate), godin van de magie, hekserij, de nacht en de maan en de ‘Koningin der geesten’.

Ze was een van de buitengewone Godinnen die door de oude Grieken werden aanbeden. De Titanen waren de afstammelingen van de eerste goden, oergoden genoemd, die uit Chaos werden geboren. De kinderen van de Titanen die wij vooral kennen zijn de beroemde Olympische goden die Zeus, Hera, Hestia, Hades en Poseidon.
Na de val van de Titanen achtervolgde Zeus Asteria door de lucht, maar ze ontsnapte hem door zich te transformeren in een kwartel en de zee in te springen en werd toen een eiland Asteria, later Delos genoemd.

Asteria’s tips voor mooie dromen

  • Geen televisie, computer of LED-lampen meer het laatste halfuur tot een uur voor het slapengaan.
  • Gebruik minder suiker, cafeïne en alcohol
  • Kruidentip voor lekker slapen en mooie dromen: Melisse.
  • Deel je dromen op papier. Leg een notitieboekje naast je bet en schrijf je droom meteen op of deel je droom aan het ontbijt. Dan blijven ze levendig.
  • Houd een regelmatig ritme van naar bed gaan en opstaan in stand, ook in het weekend, hoe moeilijk dat soms ook is.
  • Edelstenen onder je kussen: Howliet uitstekend bij slapeloosheid. Geeft een diepere slaap en mooie dromen. Jade verbetert de herinnering aan dromen, en helpt je bij het verwerken van de droom.
  • Leg eens een briefje met hartewens onder je kussen.

Boveanal vraag je voor het slapen gaan: “Asteria wil je bij me komen, voor goede slaap een mooie dromen”

Niet alleen met dromen, maar ga je werken met Astrologie of nachtelijk orakelen, ook dan roep je Asteria aan.

Zo vloog Asteria mijn leven binnen. Zij werd het boegbeeld van mijn onderneming en website. Yoeke Nagel hielp mij  nog meer verbeelden. Leef een heerlijk leven met Asteria om met plezier je volledig te ontwikkelen in schoonheid,  innerlijk, uiterlijk en spiritueel om je nog meer te laten stralen, als een ster! Ook dan gaat je droom in vervulling.

Meer godinnen komen aan bod in de mooie en uitgebreide Godinnencursus.

Volgende keer laat ik Aphrodite aan het woord.

s620842154324909073_p94_i1_w720