chakra kast

Runen Raadsels

Met deze inwijdingsweg word je zelf een Vitki of Runenmeester

Runen collage

Runen zul je vinden
Magische tekens
Goed, sterk en machtig
Die door de heer der magie zijn gekozen
Door de voorzienige Goden geschapen
En door de Opperste Wijze gekerfd.

(Edda: Runenzang van Odin)

 Odin, die door de lucht rijdt op zijn achtbenige paard Sleipnir, begeleid door een wolf Fenrir, is Oppergod van de Noorse mythologie. In een van de verhalen hing hij 9 dagen en nachten zonder eten of drinken aan zijn eigen speer gespiest aan een reusachtige wereldboom Yggdrasil. Hij verdroeg deze kwelling om voor zijn volk de kennis van de runen te verkrijgen.

De Runen is een eeuwenoud Orakel dat al in 1300 v. Chr. bestond. Vanaf de tweede eeuw v.Chr. werden runen gebruikt om de toekomst te voorspellen, te genezen, het weer te beïnvloeden en bescherming te krijgen. De oude Runen Meesters gebruikte Runen en Toverspreuken om het weer, de oogst, de liefde en de gezondheid mee te beïnvloeden.
Runen werden gegraveerd in zwaarden om de krijgsheer meer kracht te verlenen en op amuletten gedragen om liefde, voorspoed en geluk aan te trekken.

In deze opleiding stappen we uitgebreid in de wereld van Runen en in de Rune zelf. Je maakt je eigen runen set en rune bescherm amulet, bindrunen en er is ook aandacht voor Heksenrunen.

Deze inwijdingsweg  duurt 8 lessen van 3 uur voor maximaal 2 deelnemers, is inclusief versnaperingen en materiaal en de introductieprijs is € 395, –

De cursus is VOL

aanmelden

 

chakra kast

Vier de Seizoenen, Vier de Lente

lentebanner

. . .  en kom in je element.

Vier het leven!
Lente is fris ontwaken – Zomerse bloei in duizende kleuren – Herfst loslaten in goud – Winterse witte stilte – Pythia

Met deze magisch creatieve workshops komen wij in ons element door de seizoenen te vieren en dit in en om ons te beleven.
We beginnen met het vieren van de lente.

81679d450cafc7abbdabfa06ea861b51We vieren de Lente! Om ons heen verschijnen nieuwe plantjes uit de vruchtbare grond. Na de sneeuwklokjes zie je de krokussen, narcissen en hyacinten om je heen, de eerste blaadjes komen aan de bomen en alles lijkt te trillen van opwinding. De donkere dagen zijn voorbij en je kunt het eerste nieuwe leven eindelijk zien.
Kun je deze energie vooral voelen? Waarin zou je dit neer willen zetten? Wat kun jij doen om je wensen een goede start, een vruchtbare bodem mee te geven? Dit is de tijd om de laatste resten oude energie los te laten en de voorwaarden te scheppen voor een goede oogst.

 

Ook dit seizoen workshop heb ik elementen uit mijn magische werkplaats toegevoegd.
Een workshop duurt een hele dag en begint met een mooi openingsritueel.
Verder leer je wijze lessen over oude en nieuwe gebruiken, kracht van de zon en de maan, jaarfeesten en hun energie, elementen, krachtige persoonlijke spells, we gaan orakelen en creëren met kleur, dat kan zijn plakken, schilderen, natuurlijke materialen e.a.
Je komt op een natuurlijke manier goed in je vel te zitten en weet werkelijk wie je bent, wat je wilt en waar je naar toe kan.

Vandaag is het zaterdag, begin van de lente en nieuwe maan.
De locatie hangt van het weer af.  Kunnen we niet naar buiten, dan gaat het door in mijn praktijk.
De lunch  is a la Potluck.
De workshop duurt van 9.30 uur tot 16.00 uur.
De kosten zijn € 95, – en het gaat door bij voldoende deelnemers.

aanmelden

chakra kast

Ogham Ontdekking

Ogham reis, meer dan een Keltische Bomenwandeling

collage ogham

Het is de meest natuurlijke weg dat groei begint met een innerlijke reis naar zelfontdekking tijdens een magische bomenwandeling, waarbij je in contact komt met de boommoeders.
De Boommoeders zijn de moeite waard om te leren kennen. Ze zijn ervaren en bezitten oude wijsheden. De Boommoeders worden meestal gevonden in oudere bomen, knoestige met vrij onderscheidende kenmerken op de stam. Zeer oude zijn Tree Grandmothers.

De Boommoeders zijn enorm geruststellend, beschermend in koude, eenzame tijden, maar ook uitdagend, zoals elke stoere moeder die haar terughoudend nageslacht naar steeds grotere prestaties duwt, persoonlijk en geestelijk. Elk biedt de kwaliteiten van haar eigen boomsoort en de wijsheid van de tijdperken waarin ze heeft geleefd, wat heel veel kan zijn, want ze is misschien door de eeuwen heen naar verschillende bomen gegaan.

Wat gaan we tijdens deze cursus doen:

 • Werken in een Heilige grove
 • Werken met bomen in de stad.
 • Boommoeders identificeren
 • De boodschap van de boommoeders
 • Boommanen
 • Ogham set maken met divinatie technieken.
 • Luisteren naar de bladeren
 • Bomenalfabet
 • Talisman maken

De cursus bestaat uit 7 waardevolle lessen, inclusief koffie, thee, versnaperingen en materiaal.
De kosten zijn € 425, –

Startdatum  17 maart  2021 met de jonge maansikkel. De overige woensdagochtenden spreken we onderling af.

aanmelden

amulet blessings

chakra kast

Magische cursussen alleen op afspraak

magisch boek

Zoals iedereen van mij gewend is staat de agenda altijd gevuld alleen in deze Corona tijd is het even iets anders.

Ik heb ervoor gekozen om de veel cursussen en trainingen individueel te geven, zonder extra bijkomende kosten voor diegene die echt willen leren.
Dit heb ik hier aangegeven per maand op de kalender om het overzichtelijk te houden. De meeste cursussen vinden in de ochtenden plaats, maar als het echt niet anders kan eventueel in de middag of avond.
Dat zijn o.a. verschillende kaartlegcursussen, maak van je (t)huis een krachtplek, kus de Heks in je wakker, Omtoveren (eventueel met max 2 personen) en de modulen van de Colour Comfort Methode.
Andere cursussen, die ik in de agenda heb aangegeven gaan gewoon door op de genoemde datum.

Consulten en readings zijn altijd op afspraak.

Individueel heeft een groot voordeel, het is nog meer persoonlijk met veel meer informatie.
Een nadeel is wel dat door deze spreiding de dagen snel gevuld zijn.
Heb je interesse? Vraag dan naar de mogelijkheden of spreek af en klik hier

Graag tot ziens!

 

chakra kast

Training Waarzeggen & Voorspellen

wordswag_1590140706327

De training Waarzeggen & Voorspellen in de praktische kunst van het orakelen of divineren is ontstaan door mijn fascinatie voor deze waarzeg- en voorspelkunst in het algemeen. Het begon na de ontmoeting van Pythia’s orakel van Delphi en de oude kennis vele jaren erna, waarin ik vele workshops gaf.
Deze training heb ik al mijn kennis gebundeld met stap voor stap voor basistechnieken en principes van uiteenlopende, hedendaagse voorspellingsmethoden. Klik op de afbeelding om meer te lezen.

Je leert in deze training hoe je je lotsbeschikking en van je vrienden kunt interpreteren en hoe je antwoorden op vragen krijgt, zodat je verder kunt op je levenspad.
Je kunt voorspellen met verschillende methoden en voorwerpen. Elk voorwerp en gereedschap spreekt zijn eigen taal. Je kunt veel orakelmethoden uitproberen om te ontdekken met welke je de meeste affiniteit hebt. Vervolgens kunt je contact krijgen met de indrukwekkende krachten van het universum.
In zes lessen van c.a. 3 uur maak je je orakel-kistje die je kunt vullen met een aantal verschillende en persoonlijke orakel voorwerpen die jezelf gaat maken.

Wat komt er aan bod:

 • Meditaties en visualisaties om je mediumschap te ontwikkelen,
 • Verbinden met je gids, beschermengel of hogere zelf
 • Zuiveren, beschermen en afstemmen
 • Do’s & don’ts over het kaartlezen
 • We werken met orakels uit de natuur, voorwerpen lezen, waarzeggen uit toeval.
 • De onderwerpen zoals droomuitleg, automatisch tekenen, koffiedik- of theeblaadjes lezen, kaarten, pendel, kaarsen, rook, kleuren, voorboden- en tekenen, pendel, kristallen bol, pendel, psychometrie, lotsorakel en nog veel meer.

Na de training krijg je een certificaat en krijg je 10% korting op een aanvullende waarzeg en voorspel cursus naar keuze, zoals tarot of andere waarzegkaarten, runen, ogham, kleuren en kristallen.

aanmelden

chakra kast

Vier de Seizoenen met Tarot

vier de seizoenen

Leven met het Wiel van het Jaar en reizen door de seizoenen. Wat kom je tegen op je pad?  Waarin wil je hulp om verder te gaan. De magische energie van tarotkaarten, waarmee je dieper gaat werken geeft je veel duidelijkheid in jouw nieuwe levensrichting.
Een prachtige wijze om tarot op een speciale manier te leren kennen, maar vooral de kracht van de seizoenen door je leven te weven om nog en meer uit het leven te halen. Deze training sluit prachtig aan bij de cursus “Omtoveren“, maar is ook los te volgen als je de cursus “Kus de Heks in je wakker” hebt gedaan.
Tijdens de Vier de seizoenen met Tarot cursus leer je de acht jaarfeesten op jou eigen wijze in te vullen en te ervaren.

Wat komt er allemaal aan bod:

 • Krachten van de seizoenen en haar kleuren,
 • Klachten over seizoenswisselingen en stemmingen,
 • Diepere verbinding met de natuur en met jezelf
 • Je gaat je nog meer je in je element voelen,
 • Een speciaal Tarot deck ontdekken met heel veel oefeningen.
 • Je gaat acht magische jaarfeesten vieren op traditionele wijze met persoonlijke aandacht,
 • Rituelen, Meditaties en Opstellingen
 • Er is ook veel aandacht voor zon, maan en sterren
 • Er zijn mooie magisch creatieve workshops
 • En nog veel meer om jouw eigen pad te ontdekken om jouw nieuwe levensstijl te vullen.
 • Leuke opdrachten en nog veel meer

De training vindt één keer per jaar plaats en wordt de eerste vrijdag van de maanden februari, maart, mei, juni, augustus, september, oktober en december gegeven van 9.30 tot 14.30 uur. De groep is voor maximaal 4 personen.
Er wordt gezorgd voor koffie, thee, versnaperingen, eenvoudige lunch met een eigengemaakte soep of salade, al het materiaal en certificaat.
De kosten zijn € 535, – als je het in één het bedrag voldoet. Je mag ook per les betalen en dan zijn de kosten per les € 70, –
Alle bedragen zijn inclusief BTW

De eerste les start de eerste vrijdag de maand,  18 september 2020  met nieuwe maan.

Ben je klaar voor een nieuwe levenswijze met  al  kracht?

aanmelden

chakra kast

Voorspellen met Kristallen

voorspellen met kristallen

NB. De cursus of workshop datum is onder voorbehoud. 
In verband de verbouwing aan ons wooncomplex, waarin ook mijn praktijk bevind, is een definitieve datum niet goed in te schatten. Helaas heb ik hierop geen invloed.  Je kunt je gewoon voor de cursus/workshop aanmelden, alleen wordt hij wel op dezelfde dag, maar later ingezet. Dit overleg ik natuurlijk. Excuses voor het ongemak.

Waarzeggen of voorspellingen doen is een magisch proces, waarbij verschillende middelen worden gebruikt om een glimp van de toekomst te vangen. De meesten kennen inmiddels het kaartleggen, koffiedik kijken, voorbij drijvende wolken of het bestuderen van theebladeren enz.
Lees hierover meer bij orakels.

Het werpen en schouwen van kristallen is wel een bijzondere manier om inzicht te krijgen. Deze cursus is niet, zoals een van de velen cursussen over kristaltherapie, hoewel hierover het een en ander wel wordt besproken. De nadruk ligt op de magische kracht, gebruiken en het orakel. Weer een mooie bijdrage aan je intuïtieve ontwikkeling.

Wat komt er aan bod:

 • De magie achter de stenen, naast de emotie en helende kracht
 • Maak kennis met de engel, de elf, de godin, de magiër, de Crone, de zon, de maan, de ster, enz enz.
 • Voorspellen met regenboogstenen
 • Voorspellen met de Tarot stenen uit de grote arcana
 • Jouw persoonlijke grid maken die je voor het waarzeggen of orakel ten alle tijden kunt gebruiken

Zelf werk ik sinds de jaren tachtig  met deze prachtig lichtwezens uit het mineralenrijk en heb er verschillende diploma’s voor gehaald. Naast deze cursus wordt er ook in de Reiki II cursus en Reiki opfris cursus gewerkt, waar de helende kant van de stenen worden benadrukt in combinatie met Reiki, lees meer hier

De cursus is inclusief koffie, thee, iets lekkers, materiaal, set orakelkristallen ter waarde van ca. €100, – en certificaat.

voorspellen met kristallen

aanmelden

 

 

Zonnenbloemenfoto: Wild Unknown

chakra kast

Affirmatie avontuur en toverteksten

De Magie van woord en spreuk

banner affirmatie avontuur

In jouw persoonlijke ontwikkeling kunnen de woorden, die je gebruikt een grote kracht hebben.
Als heks maak ik spreuken en speciale affirmaties, die al hele grote resultaten hebben bereikt.
Maar hoe maak je ze? Waar mag je op letten?

Gedachten zijn krachten en zeker als je ze opschrijft.
In deze leuke workshop uit de reeks “Heksen” voor levensgeluk” leer je hier goed gebruik van maken.
We maken in deze workshop je eigen spels en je gaat met een aantal persoonlijke magische affirmatie kaartjes met sigils mee naar huis.

De workshop is inclusief koffie, thee, iets lekkers en materiaal.
De worksho0p gaat door bij voldoende deelnemers.

aanmelden

 

chakra kast

Workshop: Reinig je Ruimte

Clear_Your_Space (1)

Een sfeer in huis weerspiegelt de gevoelens en opvattingen van de bewoners zowel in positieve als in negatieve zin. Deze energieën zijn vooral invloeden van buitenaf, die we ongewild meenemen of binnen krijgen door bezoekers, media enz. Een troebele, bedrukte sfeer is namelijk niet altijd te wijten aan de invloed van de huidige bewoners. De energie van bijvoorbeeld verbouwingen, vorige bewoners of straling enz. kan dezelfde uitwerking hebben op de atmosfeer in de ruimte.
Als kind nam ik van alles waar in elk huis. Huizen zijn voor mij ook heel belangrijk, want zij bieden jou bescherming en veiligheid. Je moet er je rust kunnen vinden en thuis voelen.

Workshop: reinig je ruimte geeft je een goede “thuis” basis in reiniging en bescherming van je eigen ruimte.
Geen standaard kennis, geen algemene adviezen, maar persoonlijk invoelen en uitwerken op eigen kracht is wat deze workshop biedt.
Mijn oude kennis, ervaring met veel oude tradities en mediumschap vullen aan.
Je maakt jouw eigen ruimtereiniging en bescherm attributen aan jouw wooncomfort en krachtplek.
We werken met numerologie, kristallen, kruiden,  etherische oliën, wierook, symbolen, engelen energiën,  verschillende soorten magie.
En je krijgt een huisreading. Fijn met Nieuwjaar voor de deur.

Deze workshop vind plaats op vrijdagochtend 29 november a.s. van 9.30 tot 12.30 uur
Kosten zijn € 45, – inclusief koffie, thee, versnaperingen en al het materiaal.

Wil je een uitgebreide mooie cursus om nog meer aan je (t)huis te werken?
Leren over kleurgebruik en magische feng shui?
Op 3 februari 2020 start er een mooie uitgebreide Hestia cursus: Wonen op jouw krachtplek. Lees meer hier
In deze cursus krijg je de tools aangereikt om elke woning die jij in jou leven betrekt positieve energie in te blazen.
Na het volgen van deze workshop krijg je 15% korting op deze cursus.

lifestyle winter

Ben jij klaar voor rust, ruimte en harmonie?

aanmelden

chakra kast

Werken met Kipperkaarten

collage 2

De meesten kennen de Mlle Lenormand en de Zigeunerkaarten.
Kipperkaarten zijn voornamelijk in Duitsland bekend waar ze oorspronkelijk vandaan komen.
Kipperkaarten zijn pure waarzeggerskaarten en werden rond 1870 ontworpen door Susanne Kipper. Zij had de waarzeggerij met Lenormand en Zigeuner-kaarten van een zigeuner familie geleerd. In haar geboortestad Berlijn werd ze erg populair vanwege haar exacte prognose.

Als je liefhebber bent van waarzegkaarten is de kennis en diepgang van Kipperkaarten een mooie en waardevolle aanvulling

Wil jij ook deze bijzondere kaarten leren kennen en ermee werken om ook zo je intuïtie te ontwikkelen?
Dat kan in 2 gezellige avonden op 29 oktober en 5 november a.s. van 19.30 tot 22.00 uur
inclusief koffie, thee, iets lekkers, materiaal, eigen set kipperkaarten, werkkristal en certificaat.

kipperkarten asteria

aanmelden